INVESTITORII ROMÂNI- PE BUTUCI! VIN… AMERICANII!…

DIN PĂCATE- IAR AM AVUT DREPTATE!
Vă reamintim, am publicat, de-a lungul timpului, în ultimul an, semnale clare că se află în plin proces de desfăşurare ÎNGROPAREA INVESTITORILOR ROMÂNI! Darea lor la o parte, lichidarea lor! Ţara a devenit o Colonie, iar stăpânii economici trebuie să vină din afara ţării! Vă reamintim, în mare, ceea ce am anunţat şi ceea ce, iată, se cam îndeplineşte!

vin americanii

VIN AMERICANII !
*Dar nu cum i-am aşteptat!…
Bunicii şi străbunicii noştri i-au aşteptat pe americani cu speranţa că-i scapă de ruşi, în niciun caz cu gândul că ţara va fi transformată într-o colonie, pe acelaşi model cu modelul sovietic! Ştiţi cum făceam comerţ cu ruşii, în anii ’50?
Într-o stare de deplin echilibru: „noi le dădeam grâul, iar ei ne luau porumbul!” Credeţi că e o mare diferenţă între ceea ce făceau ruşii cu economia noastră de atunci şi ceea ce se întâmplă, în prezent? Poate un avantaj- pe atunci, totuşi, se mai şi construia câte ceva- că aşa era sistemul comunist, mai şi construia! Acum? Numai se prăduieşte! Şi iată un material al „prezicătorului” care, în realitate, primeşte informaţiile pe care le face publice ca să se obişnuiască prostimea cu ceea ce va urma. Acelaşi Cătălin Tache, acelaşi care ne spunea că trebuie lichidaţi investitorii români, că abia atunci vor veni americanii. Şi care ne dezvăluie acum că VIN AMERICANII!

AMERICANII BAGĂ LOBBY ÎN ROMÂNIA
Fără niciun fel de tam-tam mediatic şi fără chiar că măcar vreun oficial de la Bucureşti să se împăuneze cu această reuşită, în ultima vreme România a fost „lovită” de un adevărat „tsunami” financiar american. Ce-i drept, banii nu vin direct de la Administraţia SUA, ci sunt aduşi în ţară prin intermediul unor pe cât de puternice, pe atât de influenţe fonduri de investiţii americane. Care, pur şi simplu, cumpără tot!
Ciudat însă este că, la puţină vreme după ce cunoscătorii sistemului au prins de veste de această mişcare neaşteptată a americanilor, a şi apărut o iniţiativă de lege pesedistă prin care se încearcă blocarea oricăror privatizări în următorii ani. Dar acest „băţ” pe care este posibil ca unii să încerce să-l bage în roata americanilor nu pare să-i deranjeze din cale afară pe aceştia din urmă, ale căror „ţinte” sunt exclusiv din domeniul privat. Şi mai important este însă faptul că, spre deosebire de alte fonduri de investiţii, cele americane care pătrund acum în România nu se orientează primordial pe piaţa imobiliară, preferând să achiziţioneze, pe tăcute, „hălci”cât mai mari din industria producătoare, în special în domeniul alimentar şi cel IT. Dacă până la urmă o fi bine sau o fi rău pentru economia românească, rămâne de văzut, dar cert este că, gata, au venit americanii! Chiar şi dacă pe muteşte, probabil pentru a „fura” astfel startul celuilalt „pol” de investitori care se anunţă interesat de economia românească, format din oligarhi ruşi care acţionează prin intermediul unor firme germane.

CU VOIE DE LA WASHINGTON
Nu trebuie să fi terminat ASE-ul pentru a şti că aceste fonduri mutuale de investiţii, dintre care unele sunt mai puternice chiar decât guvernele naţionale ale unor ţări nu neapărat „bananiere”, sunt entităţi financiare eminamente private. Şi, totuşi, este greu de înţeles de ce administratorii care manageriază afacerile de zeci de miliarde de euro din lumea întreagă şi reprezintă interesele globale ale acţionarilor majoritari s-ar fi decis cu toţii să investească, aşa, dintr-o dată, în România. O ţară pe care, sinceri să fim, mulţi încă habar nu au unde se afla pe stradă, din moment ce până şi oficialii NATO cred că tot Budapesta este capitala ţării noastre. De asemenea, ar fi o utopie de crezut că vreo autoritate de la Bucureşti ar fi reuşit să-i convingă pe investitori, cu vreun proiect deştept, că o autostradă peste Carpaţi tot nu avem, să-şi bage sutele de milioane de dolari în România. Şi, totuşi, există o explicaţie pentru acest important aflux financiar : strategii de la Washington şi-au dat acordul pentru oportunitatea unor investiţii majore în ţara noastră. Mai mult chiar, după cum reiese din informaţiile noastre, pe fondul ultimelor evenimente din Europa, şi vorbim aici de apropierea marilor puteri economice occidentale de Rusia, ci nu neapărat de „Brexit”, americanii au intensificat consolidarea singurelor „capete de pod” sigure pe care le mai au în UE, este vorba de Polonia şi România. Şi, în paralel cu aspectul militar, s-ar încerca şi întărirea economiilor locale a celor două ţări, pentru a putea rezista unei eventuale blocade comerciale a Moscovei.

BANII ÎNAPOI!
Un alt aspect interesant este că fondurile americane care au preluat obiective industriale de renume ale economiei româneşti, dar exclusiv din mediul privat, ce-i drept, aplica o politică interesantă de împărţire a beneficiului, acordând procente de peste 90 la sută din profit sub formă de dividende. Strategie care îi face pe acţionari nu doar să fie încântaţi de nouă piaţă, dar chiar să aprobe noi şi noi investiţii în România. Aşa că este de aşteptat că, în următoare perioadă, ritmul „shopping”-ului să crească spectaculos.

SE PREDAU MILIARDARII!
De asemenea, după cum susţin sursele noastre, unele fonduri de investiţii americane se afla în tratative avansate şi cu unii miliardari romani, mai ales din rândurile celor aflaţi „în corzile” unor anchete penale sau care au suferit deja condamnări judecătoreşti şi care vor să renunţe la „imperiile” deţinute. Desigur, poate fi vorba strict de business şi în aceste cazuri, chiar dacă mulţi s-ar putea gândi că, gata, s-a cam terminat „curăţarea” capitalului autohton şi acum „marii rechini” ai globalizării vin să-şi înşface partea.

SE INTRODUCE „LOBBY”-UL
Culmea este însă că aceiaşi „cârcotaşi” văd şi partea plină a paharului unei astfel de teorii a conspiraţiei. Şi anume că, dacă marile fonduri americane încep într-adevăr să investească masiv în România, atunci sunt iminente şi unele schimbări majore ale cadrului legislativ. Pentru că, se ştie, „mahării” financiari din spatele acestor „fabrici de bani” nu ar risca pentru nimic în lume să se trezească anchetaţi pentru „trafic de influenţa”, infracţiune care ar urma să fie transformată într-un „lobby” legal! Ceea ce ar însemna, practic, o fiscalizare a şpăgii, aşa cum se întâmplă şi în alte ţări aliate ale SUA. Desigur, rămâne de văzut dacă România este pregătită pentru acest pas, dar cert este că navala dată de reprezentanţii fondurilor americane de investiţii pe Aeroportul Otopeni este semnul clar al unei mişcări geo-politice mult mai ample. Şi, de asemenea, rămâne de văzut care va fi şi răspunsul Moscovei în acest război economic americano-rus, din care România poate obţine un profit nesperat, dacă va şti să-şi joace cartea…
CĂTĂLIN TACHE- NAŢIONAL