JANDARMERIA ROMÂNĂ A SĂRBĂTORIT 167 DE ANI DE EXISTENŢĂ

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Călăraşi a organizat astăzi, 03 aprilie a.c., o serie de activităţi dedicate împlinirii a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române.
Începând cu ora 09.30, jandarmii călărăşeni au fost gazde pentru aproximativ 200 de elevi din cadrul mai multor instituţii de învăţământ din municipiul Călăraşi, iar militarii din cadrul Subunităţii de Jandarmi Olteniţa au organizat standuri expoziţionale în Parcul din faţa Primăriei din localitate. Tinerii prezenţi la aceste activităţi au putut cunoaşte tainele meseriei de jandarm şi au făcut cunoştinţă cu tehnica şi materialele din dotarea jandarmilor, autospecialele de intervenţie, câinii de serviciu şi au participat la exerciţiile demonstrative pregătite de luptătorii grupei de acţiuni speciale.
Activităţile au continuat cu desfăşurarea unei şedinţe festive, la care au participat prefectul judeţului Călăraşi domnul George IACOB, şefii structurilor şi unităţilor cu care Jandarmeria Călăraşi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice şi efective ale unităţii.
În deschiderea şedinţei, prefectul judeţului Călăraşi domnul George IACOB, a dat citire mesajului aniversar transmis de către doamna Carmen Daniela DAN ministrul afacerilor interne, iar domnul colonel Ion ANGHEL, împuternicit inspector şef, a prezentat mesajul domnului general de brigadă Marin ANDREIANA, inspectorul general al Jandarmeriei Române.
Activitatea a continuat cu avansarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad a 4 ofiţeri şi 1 subofiţer şi înmânarea diplomelor cadrelor care au participat la competiţiile sportive organizate sub egida „Cupei Jandarmeriei ediţia 2017”.