JENIBIL! „ÎNMORMÂNTĂRI LA… TELEVIZOR?!…”

Poate aţi uitat (deşi nu a trecut atât de multă vreme de atunci), odată cu lansarea postului de televiziune OTV a fost lansată şi o nouă modă- aceea a transmiterii înmormântărilor, la televizor! În faţa acestei acţiuni, foarte mulţi jurnalişti de stil înalt au strâmbat, furioşi, din nas şi şi-au arătat dispreţul faţă de asemenea acţiuni: „cum să transmiţi, înmormântări, la televizor?!” Desigur, în faţa unor asemenea atitudini, Dan Diaconescu a dat un răspuns memorabil: „de când eram copil, la mine, la Caracal, când murea cineva şi calul mortuar pleca pe străzi, toată lumea ieşea la poartă! Toţi îl priveau, pe ultimul drum! Deci- fenomenul interesa! Aşa că am decis să răspund acestei dorinţe a telespectatorilor, care pot urmări înmormântările celebrităţilor, la televizor!”

inmormantari tv

Au fost câţiva ani în care dispreţul înalt-prea-sfinţitelor năsucuri s-a arătat, evident, după care… după care, TOATE televiziunile au început să transmită… înmormântări! Ajungându-se la momente de-a dreptul şocante, când la anumite înmormântări au fost transmise în direct, chiar şi din… elicopter! Ba, mai mult, la moartea Mădălinei Manole chiar carul de transmisiuni al OTV-ului n-a mai avut loc, din cauza tuturor celorlalte televiziuni!
Am reflectat la toate aceste întâmplări, dintr-un trecut nu prea îndepărtat, privind interesul obsesiv al televiziunilor (inclusiv, de ştiri, din România!) cu ocazia înmormântării Ilenei Ciuculete! Transmisiuni, în direct, la televizor?! EXACT! În… direct! Ca să nu mai vorbim de emisiunile de ştiri care au urmat, depăşind emisiunile care au declanşat, deja, scandaluri în jurul… moştenirii! A banilor! Al copiilor!…

N.R.: De altfel, o producătoare de la OTV mi-a relatat o situaţie şi mai tare: „o realizatoare la o televiziune de ştiri, la o întâlnire profesională, ne-a caterisit pe toţi cei de la OTV- «Lăsaţi-mă, băi, cu televiziunea voastră, cu numerologi şi ghicitori în stele! Aia-i televiziune?!…» Astăzi? Astăzi acea realizatoare face, chiar la televiziunea care a consacrat-o, o emisiune cu… numerologi şi prezicători!” Asta e România!… Deşi, dincolo de această formulă, trebuie să remarcăm că, din păcate: „ipocrizia îngroapă România!”