Jocuri politice! SE AȘTEAPTĂ LA COTITURĂ, DAR POT SĂ-ȘI RUPĂ GÂTUL CU TOȚII!

ACESTA ESTE ADEVĂRUL!

Pe măsură ce se apropie alegerile, chiar astea europarlamentare destul de puțin interesante pentru foarte multă lume, tensiunea în lumea politică începe să crească, din ce în ce mai mult! Desigur, sunt interese multe la mijloc, iar tot ceea ce se petrece este comentat, prorocit, calculat și așa mai departe… Marea problemă care se pune este că în multe dintre toate aceste întâmplări lipsește logica! Iar cum noi le avem pe astea cu logica, încercăm să le atragem prietenos atenția celor implicați în jocurile politice!

MARILE PARTIDE AȘTEPTATE SĂ-ȘI RUPĂ GÂTUL!…

Nu este un secret pentru nimeni, se întâmplă în toată Europa, partidele clasice sunt împinse spre marginea istoriei, se caută noi formule de politică, chiar și de guvernare! Desigur, li se spune “partide de intelligence”, ba chiar “securistice”, pe față, Securitatea de tip nou sau vechi făcând parte din mai toată politica europeană!
Care politică europeană este atât de încărcată de ipocrizie încât până și activiștii comuniști ar fi jenați de acest mod de activitate!… În tot acest proiect care s-a născut de mai multă vreme, părțile clasice sunt aproape înmormântate din punctele de vedere ale celor care fac aceste jocuri!

PRIVIȚI – VESTELE GALBENE – DIN FRANȚA!

Și veți avea imaginea exact în privința tuturor acestor scenarii. Dar cum Europa este destul de mare, să ne întoarcem în România și să vedem ce se întâmplă… Așa cum am spus-o de la început –

PSD ESTE LUCRAT DIN INTERIOR!

Când am prezentat scenariul ce pândește cel mai important partid social -democrat din Europa și cel mai important partid din România menit a fi distrus, pur și simplu, mulți au privit mirați la toate aceste scenarii ale noastre… Mai ales că am susținut, de la bun început că, totuși, cele mai dure lovituri pentru PSD vor veni din interior!
Timpul a trecut și așa cum s-a văzut, n-au reușit nici liberalii, nici Cioloș și nici nimeni altcineva ce au reușit Ponta!… Corina Crețu!… Firea!… Ca să nu mai vorbim de Tudose, cel care acționează după principiul – “râde ciob de oală spartă”!… În acest moment se așteaptă europarlamentarele și predicția tuturor dușmanilor PSD inclusiv cei încadrați în interior este că rezultatele vor fi proaste, sub așteptări și atunci vor trebui luate măsuri, vor trebui decapitate adevărate zone de importanță din PSD!
Desigur, lipsește logica în toată această acțiune pentru că responsabili pentru un eventual eșec sunt toți, nu doar cei cărora li se dorește tăierea capetelor!…

LA LIBERALI – LA FEL! INCLUSIV LA CĂLĂRAȘI!

Desigur, la PSD prin schimbarea la conducerea organizației județene se dorește întronarea liniștii și este interesant dacă demisiile spectaculoase care au avut loc vor mai fi urmate de alte mișcări… La fel, însă, la liberali călărășeni lucrurile sunt extrem de complicate! Iar aici în serialul pe care noi l-am dedicat tuturor întâmplărilor din acest partid –“Nu-i pace sunt măslini”! – s-a văzut cum grupurile lucrează, efectiv, unul împotriva celorlalte! Sunt trei tabele mari pe care le știe toată lumea, se invocă lipsa de comunicare, fie da fiecare cu fiecare… se spune și aici că se așteaptă rezultatele de la europarlamentare când “ vor trebui să cadă capete”!
Lucruri complicate, dacă stăm să analizăm până la capăt deoarece președintele organizației liberale a PNL Călărași este, într-adevăr, Daniel Ștefan Drăgulin, dar președintele Consiliul Județean este tot un liberal, chiar dacă venit de la PDL, Vasile Iliuță! Care are și el partea lui de responsabilitate în toată această acțiune! Ca să nu mai vorbim de senatorul Filipescu, la rândul său omul care poate pune pe roate mașinăria de vot liberală, așa cum s-a întâmplat ani de zile, la Călărași!
Dacă nu se face pace eșecul este garantat, dar tăierea capetelor nu va avea niciun fel de efect deoarece lucrurile se vor complica pentru toți cei răspunzători care sunt chiar toți membrii conducerilor grupărilor respective!

PARTIDELE MICI – DEOCAMDATĂ NU PREA!…

Dacă urmărim cu interes ceea ce se întâmplă la Calarasi în celelalte zone, inclusiv în partidul Pro România al lui Victor Ponta care avea în prima fază destulă audiență și suficient dinamism și acolo nu se întâmplă nimic spectaculos, cel puțin vizibil!
Nu mai vorbim că USR nu se vede, iar PLUS e cu… minus la Călărași! Desigur, partidele respective încearcă să fie cât se poate de active la nivel național, generează și veritabile scandaluri prin declarații de genul “o să-i omorâți pe toți!”, “traiul în grup”și “nu mai mâncați fasole ca să nu faceți bășini că faceți poluare”! – astea prind la o parte a populației care, însă nu regăsește în zona sa de interes, în întregul județ, în municipiul Călărași nicio mișcare, niciun reprezentant al acestor mișcări politice!
Deci ce să aștepte călărășenii și din partea cui?

DEOCAMDATĂ, E TOT CA LA ȚARĂ!

Lucrurile sunt extrem de complicate, în acest moment poate și din această cauză pentru că nu se resimte pericolul din cealaltă parte, dincolo de electoratul obișnuit din satele călărășene care au răspunsul lor clar la întrebarea cu cine votează – “PDSR”! Cam în jurul acestei realități se învârt toate jocurile politice din Călărași, cel puțin în acest moment!…