Jurnalul Beletristic! PROFESORUL ILIE ȘTEFAN RĂDULESCU – O ADEVĂRATĂ LECȚIE DE LIMBA ROMÂNĂ!

Aceasta ar fi concluzia pe care o tragem la finalul întâlnirii cu reputatul lingvist din Călărași, o întâlnire la care au participat foarte mulți iubitori de limba și literatura română și, mai ales mulți curioși pentru toate cele pe care le face, în continuare, la vârsta sa venerabila, profesorul Rădulescu!

“JANDARMUL”, – S-A ÎNTORS!

Aceasta a fost formula pe care a folosit-o profesorul Sorin Danciu în calitatea sa de fost elev sprijinit de profesorul Rădulescu în competiția Olimpiadei – în care a și câștigat – dar i-a fost și regizor de teatru, în liceu, precum și coleg de radio, în perioada de glorie a postului de Radio “Voces Campi! Acum, profesorul are și un nume pe care i l-a oferit profesorul Danciu –. “Jandarmul Virgulei”!

Aceasta a fost replica profesorul Rădulescu la cele afirmate de invitatul manifestării, în condițiile în care preocuparea pentru limba română folosită în mod corect este una fundamentală pentru profesorul din Călărași! Ceea ce a urmat a fost o adevărată lecție de limbă, de ortografie, de expresie a limbii române, un adevărat spectacol! Merită să aveți această carte pentru a găsi toate exemplele culese cu rigurozitate de profesorul Rădulescu, indiferent de cine a rostit frazele respective incriminate!Puteți urmări întregul discurs pe site-urile televiziunilor noastre, dar și pe pagina de Facebook a Jurnalului de Călărași! “Priviți și dumneavoastră, s-a luat de președintele Camerei Deputaților, președintele Senatului, i-a faultat pe primii- miniștri, pe mai toți miniștri, și mai vrea să-i publice editurile cărțile”! A fost observația finală, spusă în glumă de Sorin Danciu care a reamintit faptul că ”Paznicul Limbii Române” era doar cel care păzea limba de dușmani! Jandarmul sancționează!
Și pentru a ține în eternitate o formulă celebră a profesorului Ilie Ștefan Rădulescu, Sorin Danciu a reamintit în legătură cu masculinizarea unor formule aiuritoare gen – “doamna director”! Cum ar suna – a spus memorabil profesorul Rădulescu – să vorbim despre doamna Rege al Angliei – Elisabeta?!…