JURNALUL CITITORULUI- OPRIŢI AGRESIUNEA SONORĂ DE LA BISERICA „SFÂNTA ANASTASIA“!…

Către
„Jurnalul de Călăraşi“
Ne adresăm dumneavoastră, disperaţi, în condiţiile în care am epuizat, practic, toate mijloacele de a ne rezolva situaţia care, din nefericire, nu s-a dus în direcţia pe care am aşteptat-o şi o aşteptăm, de atât de multă vreme! Suntem agresaţi, suntem disperaţi, am ajuns la capătul răbdărilor şi, din nefericire, nu se întâmplă nimic!…
Ne adresăm „Jurnalului de Călăraşi“ care, iată şi de data aceasta rămâne ultima speranţă şi suntem ferm convinşi că, într-adevăr, ne veţi ajuta!
Despre ce ar fi vorba? Păi de mai multă vreme, zona blocurilor din jurul Bisericii „Sfânta Anastasia“ este, pur şi simplu, agresată de zgomotele slujbei care se petrece la biserică, în fiecare duminică (şi nu numai!). Deci, a trecut o noapte de week-end, ori una de muncă (unii muncind şi noaptea, asta e!), copiii vor să se odihnească pentru că în acea zi nu se duc la şcoală, unii sunt, pur şi simplu, bolnavi, iar alţii- au alte credinţe, ori sunt atei!
Nu este normal ca începând de la 7 dimineaţa, duminică de duminică, difuzoarele amplifică, la maximum, pe o rază de sute de metri (sunt mii de apartamente în zonă!) „lălăitul popilor“, sunetul strident al corului, în fine- slujba!
Din ceea ce am mai citit şi noi, la viaţa noastră, ştim că slujba bisericească este un act intim, d-aia se petrece în interiorul bisericii, acolo unde eşti numai tu, cu Dumnezeu! Da, înţelegem, putem fi de acord că la Înviere este foarte multă lume în jurul bisericii şi atunci se dă drumul difuzoarelor, pentru ca oamenii şi dacă nu încap în biserică să poată participa la acel moment. Nu se supără nimeni pentru aşa ceva şi d-aia au fost luate difuzoarele! Dar, în condiţiile în care nu se înghesuie multă lume chiar în biserică, tu să transmiţi, ca la radio- fotbal minut cu minut- etapă cu etapă din slujba preoţilor de la Biserica „Sfânta Anastasia“! Zgomotul este atât de mare încât acoperă şi slujbele celor două biserici aflate în apropiere care sunt, la rândul lor, agresate de difuzoarele date la maximum, de cei de la „Anastasia“! Aşa ceva este inadmisibil şi, îndrăznim s-o spunem- ILEGAL! Se numeşte, în limbajul de specialitate- „tulburarea liniştii publice”! Şi se cam şi amendează! Noi ştim că toate instituţiile sunt un pic prea respectuoase (chiar TIMORATE) cu instituţia Bisericii şi de-asta, iată, unii chiar profită! Dar noi, miile de cetăţeni din zona „Policlinica 2“- „2 Moldoveni“- „Şcoala 11“- „Piaţa Orizont“ nu avem nicio vină şi ne-am cam săturat!
Vă rugăm să faceţi dumneavoastră demesurile necesare către instituţiile autorizate, poate şi către conducerea Episcopiei care, cu siguranţă, nu cunoaşte această situaţie pe care, probabil, nu ar tolera-o! Este vorba de respect, este vorba despre credinţă, este vorba despre un gest de intimitate!
IONEL ARVINTE
în numele a multor locuitori din jurul Bisericii „Sfânta Anastasia“

N.R.: Desigur, am preluat acest mesaj şi îl vom transmite mai departe atât către instituţiile care asigură liniştea publică (Poliţie… Primărie…) dar şi către Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Protopopului Eugen Ramon Ilie.
J de C