JURNALUL DE ANCHETE – NU NE MAI LUAȚI CURENTUL!

Răspuns în ancheta „Scandalul Enel”!

ȚINEȚI-VĂ BINE! DIN PUNCT DE VEDERE AL ENEL LA CĂLĂRAȘI TOTUL ESTE BINE!

În cadrul anchetei noastre de presă am adresat întrebări publice reprezentanței Enel de la Călărași. Am primit răspunsurile. Deocamdată le publicăm fără comentarii, dar vă invităm pe dumneavoastră să vă exprimați părerile în acest caz!

Regăsiţi mai jos răspunsurile la întrebările dumneavoastră. Vă rugăm să citați reprezentanţi ai E-Distribuție Dobrogea:

1. Întrebare: În ultimele luni se constată un fenomen îngrijorător cel puțin la nivelul municipiului Călărași – întrerupere frecventă a alimentării cu energie electrică atât a locuințelor, cât și a sectorului indiustrial din municipiu. Vă rugăm să ne informați în legătură cu acestă situație prezentând cauzele acestor frecvente întreruperi.

Răspuns: Întreruperile în alimentarea cu energie electrică sunt cauzate în mare măsura de condițiile meteorologice. Numai în luna iunie au fost peste 20 de avertizări meteorologice (cod galben și portocaliu de vreme rea) ce au influențat rețelele electrice. Totodată, cu toate ca sunt montate sisteme de protecție antipăsari pe liniile electrice, sunt situații în care din cauza prezenței păsărilor în instalații se declanșează avarii. O altă cauză ce poate duce la producerea avariilor în această perioadă este umiditatea excesivă care duce la condens pe echipamentele electroenergetice.

2.Întrebare: Cine plătește despagubirile celor care ajung să abă probleme cu aparatele elctrocasnice?

Răspuns: În cazul întreruperilor de scurtă durată, acestea apar atunci când se fac manevre de comutare a consumatorilor, fie în cazul lucrărilor de mentenanță sau în cazul remedierii avariiilor. Aceste scurte întreruperi nu duc la apariția supratensiunii. În cazul unor situații de suprasarcină în rețea ce pot afecta aparatura electronică sau electrocasnică, clienții pot anunța evenimentul conform legislației și normelor în viguare. În situația în care se stabilește defectarea aparaturii a avut loc din vina operatorului de distribuție se vor acorda despăgubiri.

3. Întrebare: S-au luat măsuri, s-au căutat soluții pentru remedierea acestor probleme de către instituția dumneavoastră? Care sunt acelea?

Răspuns: În ceea ce privește întreruperile cauzate de vremea nefavorabilă (cod galben sau portocaliu), echipele E-Distribuție au intervenit cu promptitudine, astfel încât disconfortul resimțit de clienți sa fie cat mai redus. In plus, E-Distributie Dobrogea a modernizat instalatiile de medie tensiune si a redus timpul de realimentare a clientilor, fiind printre primii operatori de distributie din Romania in ceea ce priveste realimentarea consumatorilor.”

Toate cele bune, Biroul de presă Enel România

Propunere de la cititori!

“PROTEST, PUBLIC, ÎN FAȚA ENEL CĂLĂRAȘI! OAMENI ȘI MAȘINI! ȘI CHEMAȚI ȘI TOATE TELEVIZIUNILE”!…

După ce ziarul nostru a publicat, conform normelor legale, dreptul la replică sau răspunsul Enel Călărași la materialele prezentate privind desele întreruperi de curent electric din care am înțeles că e chiar normal să se întâmple ceea ce se întâmplă, au venit foarte multe puncte de vedere ale cititorilor noștri!
De la aceia care confirmă că este normal să se întâmple așa ceva când sunt probleme meteorologice, dar asta din cauza faptului că nu s-ar fi investit deloc în structura de distribuție a energiei electrice, stâlpii fiind în continuare în aer, cu toate firele care pot fi distruse și de păsări, situație care nu mai există de multă vreme în Occident, până la cei care neagă realitatea acestor informații!
Cert este că oamenii sunt supărați rău de tot întrucât au suferit inclusiv pagube materiale prin stricarea centralelor termice, a computerelor, a televizoarelor! Acele întreruperi de o secundă provoacă chiar și arderea unor componente din centralele termice!
Și mai mulți au venit cu propunerea de realizare a unei acțiuni publice, un protest public în fața sediului instituției respective! Cu oameni și mașini! “Să fie chemate și televiziunile să vadă ce se întâmplă la Călărași”! Noi aici avem rezervele noastre, pe de o parte pentru că populația este greu de mobilizat, mai ales la acțiuni sociale, iar pe de alta pentru că majoritatea televiziunilor au contracte publicitare cu respectiva instituție, realizând acele spoturi care nu transmit nimic dar din care se încasează, probabil, o grămadă de bani și care fac prizonieri instituțiile de presă din această cauză!
Sunt puțini nebuni ca noi, cei care, de exemplu, în anii ‘90 am renunțat la contractul cu F. P. S. – ul de atunci când am fost amenințați că va fi reziliat acest contract dacă mai continuam anchetele privind distrugerea economiei din Călărași! Am renunțat noi la contract înainte să-l rezilieze ei și am scris, în continuare, iar realitatea a dovedit, din nenorocire că “Iar am avut dreptate”! Acea instituție a avut rolul de a distruge economia țării și a județului Călărași!

Dincolo de toate, însă, rămâne starea de nemulțumire și, probabil, un semnal dat stăpânilor din afara țării că “au început și proștii ăia de români să se trezească și nu mai acceptă chiar așa, orice”!
Deși în Colonie!… Vom reveni, că avem cu ce!

Nota redacției – Până una-alta să remarcăm că din momentul în care am primit răspunsul Enel NU s-a mai oprit curentul! Să fie într-un ceas bun!…