„JURNALUL DE CĂLĂRAȘI” CEL MAI VECHI ZIAR DIN BĂRĂGAN!

*Ziarul cu cea mai îndelungată perioadă de apariție neîntreruptă din istoria presei Bărăganului !

În istoria de aproape 150 de ani a presei apărute în județele Bărăganului, nu au mai fost decât două publicații, e drept buletine de informație – în realitate care au ajuns la 23 și 24 de ani de apariție neîntreruptă. A mai existat “Tribuna Ialomiței” apărută între 1968 și 1989, dar care, după Revoluția din 1989 și-a schimbat numele și nu a mai fost același ziar!
“Jurnalul de Călărași“ apare, neîntrerupt, din anul 1992, iar din anul 2009 este cotidian!
Este ziarul cu cea mai îndelungată perioadă de apariție neîntreruptă din istoria presei Bărăganului!
Un record pe care avem bucuria de a-l consemna, alături de dumneavoastră, oamenii care ne-au mărturisit că urmăriți, neîntreruptă, apariția acestui ziar și îl cumpărați, de fiecare dată!
Desigur, “Jurnalul de Călărași” este doar începutul unui experiment care durează de peste un sfert de secol! După ziar, primul ziar, a apărut al doilea ziar, “Ancheta de Sud”!
După care a apărut,acum 12 ani, Televiziunea Călărași 1! Urmată de postul de radio Muntenia 1 !
Lucrurile au evoluat către celălalt cadru, de data aceasta de interes național, NewStiriRomânia! Care cuprinde pe lângă saitul de știri naționale și Televiziunea 1+1 TV România! Alături de Editura “Sorida Press“ și Casa de filme “Sorida Press & MediaStar Film” !
Desigur, nu putem uita Centrul de Monitorizare a Opiniei Publice-CEMOP-instituția care a dat rezultate corecte, în toate campaniile electorale! Începând cu anul 2000 când împotriva tuturor instituțiilor naționale care anunțau finala prezidențială Iliescu – Isărescu sau Iliescu – Stolojan, CEMOP a anunțat că în turul doi al alegerilor prezidențiale vor ajunge Ion Iliescu și Corneliu Vadim Tudor! Și așa a fost!…
Și, nu în ultimul rând, Centrul de Analize Politice,Economice și Sociale-CAPES care, întotdeauna, cu obiectivitate, a tras concluzii pertinente, confirmate, în timp!…
Să adăugăm și numărul uriaș de jurnaliști care au trecut pe la acest ziar după care s-au lansat în cariere de mare succes, în presa naționala sau locală și vom avea imaginea unui adevărat experiment, cu foarte multe reușite!
Acum, când presa trece printr-o perioadă foarte dificilă, presa scrisă, în primul rând, când tot mai puține ziare se găsesc pe tarabe, noi reușim să apărem, în continuare! Cu toate greutățile, cu toate opreliștile! S-o spunem, public, avem probleme grele, reale, dificultăți de nedepășit, în mod normal, unele induse de cei cărora nu le convine ca acest ziar apare, în continuare!
Ni s-a sugerat că ar fi vorba inclusiv de serviciile secrete care au ajuns să facă ordine, în țara asta! Avem bănuielile noastre, unele convingeri, chiar!
Vom mai rezista cat ne va ajuta Dumnezeu! După care, firesc, vom intra în istorie! Istoria presei Bărăganului!…
Și vom rămâne acolo, indiferent de dorința unora, ori altora, dintre aceia care ne urăsc, pur și simplu, dar și celor care sunt legați de acest ziar care are un singur prieten, ADEVĂRUL!
Așa să ne ajute Dumnezeu!…

P.S.- O precizare foarte importantă pentru evitarea confuziilor care se practică, mai ales în ultimii ani: “Jurnalul de Călăraşi” apare, neîntrerupt, în ediție tipărită, de 27 de ani !
TIPARITĂ ! Despre asta era vorba!

Prof. Dr. Sorin DANCIU