Jurnalul de Eveniment! LANSAREA “CĂRȚII DE AUR A CENTENARULUI MARII UNIRI”, LA CĂLĂRAȘI! CARTEA DE SUCCES A ANULUI!…

Acestea sunt recomandările care se adresează Cărții de Aur a Centenarului Marii Uniri realizată de Bogdan Bucur, un cercetător și om al cărții dedicat perfecțiunii! Temele pe care autorul le abordează sunt, de fiecare dată, noi, inedite,
generatoare de multe comentarii și de perspective noi asupra unor momente istorice importante! Este ceea ce se regăsește și în cartea de mare succes a Editurii ”Rao” care a bătut toate recordurile de vânzare și a generat un nou tiraj !

O NOUĂ EDIȚIE!…

De altfel chiar și prezentarea cărții de către editură este una laudativă: ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” este cinstirea acelora care, în marile clipe istorice, au înfăptuit visul milenar al tuturor românilor: întregirea României. Și chiar dacă visul unirii tuturor românilor într-un singur stat național unitar nu a fost unul milenar (ideea a prins contur de abia către jumătatea secolului al XIX-lea) și nici nu a ținut prea mult (România Mare se prăbușește teritorial în 1940, după numai 22 de ani de la Marea Unire), imaginea anului 1918 rămâne, indiscutabil, momentul astral din întreaga istorie a românilor. Această a doua carte de aur (prima carte de aur – datată 1929 – aparține patrimoniului cultural național mobil și este un manuscris pe pergament, realizat manual pentru serbarea primilor 10 ani de la înfăptuirea Marii Uniri) reprezintă, așadar, un modest omagiu adus memoriei celor care au făcut posibilă nașterea României Mari. Bogdan Bucur

MULȚI IUBITORI AI CĂRȚII – LA BIBLIOTECA “ ALEXANDRU ODOBESCU”!

Într-adevăr, încurajatoare prezența numeroasă a publicului la această întâlnire în sala cea mai mare a Bibliotecii Județene, acolo unde coordonatoare întregii activități de aici, Marinela Enciu a reușit performanța de a organiza în același timp mai multe manifestări, aceasta încununându-le pe toate!
Prezența acestui public numeros a creat atmosfera unei întâlniri de neuitat! În fața publicului s-au aflat secretarul Consiliului Județean Călărași, Emil Mușat, directorul Direcției pentru Cultură Călărași, prof.dr. Sorin Danciu și Bogdan Bucur, autorul cărții! Desigur cea care a asigurat prezentarea întregii acțiuni a fost aceeași Lavinia Popescu, un suflet viu, dedicat cărții, culturii în general!

AUTORUL – MESAJE PENTRU TÂNĂRA GENERAȚIE!

După ce au rostit cuvintele lor amfitrionii manifestării, a fost invitat autorul, cercetătorul Bogdan Bucur:
„De fiecare data sunt încântat și trăiesc o plăcere intensă de a mă vedea cu cititorii mei și implicit ai editurii în toate parțile țării. Călărașiul este aproape de București și ador așadar călătoria și a fost cu atât mai placută deoarece am fost însoțit de unii dintre cei mai buni prieteni ai mei. Este adevărat că lor le-a aparținut această sugestie de a mă vedea cu prietenii mei din Călărași. Profit de această ocazie pentru început să le mulțumesc lor, că au avut acest gând bun. Uneori în viață este bine să fim atenți la sugestiile și gândurile bune a celor de lângă noi. Lucru pe care am încercat să îl fac de fiecare dată și să-l urmez. Întâlnirea noastră de astăzi este prilejuită de faptul că în câteva zile, dupa cum știți va veni ziua de 1 decembrie. Este o zi care în ultimii 30 de ani este celebrată ca o sărbătoare Națională a României, nu a fost dintotdeauna așa. Știți bine că pâna la 1947, 30 decembrie ziua națională a fost 10 mai, a urmat 23 august care a avut o semnificație manipulată de regimul comunist și 1 Decembrie cu semnificația pe care nu a pierdut niciodată. Cartea de Aur a Centenarului Marii Uniri a fost în aprecierile unanime. A fost considerată cartea emblematică a anului 2018, în care România dupa puterile ei a celebrat Centenarul Marii Uniri. Dar a fost și răspunsul din partea dumneavoastră a cititorilor. În egala măsură, un raspuns în acord cu ceea ce criticii au cosiderat a fi una dintre cele mai reprezentative cărți pentru această manifestație. Ea a fost bestseller-ul anului 2018 în demeniul lucrărilor de istorie.”

FILMUL – IMPRESIONANT!

Pentru prima oară în România s-a realizat un film despre o carte! Cartea fiind comentată de personalități ale culturii naționale, în frunte cu președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, dar și Răzvan Theodorescu, prof.univ.dr.Bogdan Murgescu și conf.univ.dr. Adrian Niculescu.

Filmul poate fi urmărit la Televiziunea Călărași 1, Televiziunea 1+ 1 TV și pe site-ul Jurnalului de Călărași!