Jurnalul de Eveniment! SFINȚIREA TROIȚEI REGALE!…

Ca de obicei în ultimii ani Asociația ”Cultul Eroilor – Regina Maria” din Călărași a organizat un eveniment de excepție, cu o participare numeroasă!
De data aceasta a fost sfințită o troiță amplasată chiar în curtea clădirii care adăpostește Asociația, evenimentul constând în dezvelirea acestei troițe realizate la Sibiu, o adevărată operă de artă!
A fost organizată tradiționala slujbă religioasă, în prezența protoiereului de Călărași, părintele Ilie Eugen Ramon, după care principalul organizator al întregii acțiuni, fostul primar Nicolae Dragu a înmânat medalii de onoare unora dintre cei prezenți la eveniment.
Au fost momente de emoție prilejuite de amintirea activității acestei Asociații, la nivel național, istoricul fiind trecut în revistă de profesorul Nicolae Țiripan care a vorbit despre activitatea Asociației înainte de venirea comuniștilor, dar și după reînființarea sa în anul 1990.
La Călărași această Asociație a devenit activă ceva mai târziu, dar de la acel moment ea este organizatoarea unor evenimente de excepție și, în egală măsură, participantă directă la multe dintre cele ce se întâmplă în Călărași!
În egală măsură evenimentul a fost dedicat regilor României care au fost direct implicați în organizarea acestei Asociații, un eveniment istoric extrem de important!
Pentru că tradiția este importantă, iar oamenii care respectă trecutul își asigură viitorul!…