JURNALUL DE SCANDAL

Nu-i pace sub măslini!

RĂZBOI TOTAL – ILIUȚĂ – NEDELCU!…

SCANDALUL DE LA LIBERALI – CONTINUĂ!

Chiar nu ne face plăcere să constatăm că în interiorul partidelor importante – cel puțin până acum – există stări de tensiune și lupte interne care frământă respectivele formațiuni, în condițiile în care noile partide le bat la ușă și vor să le ocupe locul!
Desigur, lucrurile s-au schimbat fundamental în România, dar nici nu putem fi atât de naivi încât să punem botul la manipularea care ni se toarnă în cap conform căreia a apărut o tânără generație care, vezi Doamne, vrea să schimbe totul, din temelii!
Nu că n-am avea încredere în tânăra generație, dar este tot mai evident că peste capetele oamenilor obișnuiți, peste voturile lor se așterne din ce în ce mai mult jocul celor de deasupra!
În aceste condiții, repetăm, luptele din interiorul partidelor nu fac bine nimănui! Dar cum ele există, noi le facem publice de fiecare dată! Fără party priori!…

CARE PE CARE!…

Cam aceasta ar fi situația redusă la doar câteva cuvinte din interiorul Partidului Național Liberal, filiala Călărași! Mai precis între președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și fostul senator, actualul consilier județean, Vasile Nedelcu!
Au existat mai multe formule, mai multe variante, zvonurile au fost alimentate din direcții diferite, cert este că această stare de tensiune dintre cei doi a fost vizibilă chiar în ședințele Consiliului Județean, atunci când Nedelcu a ridicat probleme care au deranjat foarte mult conducerea instituției! În condițiile în care Nedelcu este consilier liberal, exact asta reproșându-i-se!…
Pentru că lucrurile au devenit publice, am decis să adunăm informațiile de la cei implicați pentru a le relata așa cum sunt ele!

VASILE ILIUȚĂ CREDE CĂ S-A AJUNS PREA DEPARTE!…

Contactat de ziarul nostru pentru a ne prezenta punctul său de vedere, actualul președinte al Consiliului Județean a confirmat starea de tensiune existentă:” Este din ce în ce mai dificil să colaborez cu domnul Nedelcu, lucrurile sunt evidente de mai multă vreme, iar eu m-am adresat încă din luna februarie Biroului Permanent Județean solicitând măsuri drastice împotriva domnului Nedelcu!
Am revenit de trei ori solicitând luarea măsurilor respective, dar până acum nu s-a întâmplat nimic! Motiv pentru care am hotărât să mă adresez conducerii naționale! Președintelui Orban, secretarului general, Robert Sighiartău !
Măsurile trebuie luate pentru că domnul Nedelcu este un adevărat adversar, mai adversar decât PSD, în Consilul Județean, în ședințele de consiliu! În plen realizează adevărate spectacole împotriva acțiunilor și programului partidului nostru! Mai mult decât atât, a intrat în conflict și cu o serie de consilieri liberali, el fiind acuzat de aceștia de tot felul de acțiuni subversive! Domnul Rogoz afirmând că îi este rușine de tot ceea ce face domnul Nedelcu!
După părerea mea toată această stare de tensiune este întreținută de domnul Filipescu, l-a scos, probabil, la înaintare, la și folosit în acțiunile de care și dumneavoastră ați scris de influențare a unor consilieri PSD cu promisiunea funcțiilor de vicepreședinte!
Așa nu se mai poate, măsurile trebuie să fie drastice pentru că domnul Nedelcu a depășit toate limitele!…

VASILE NEDELCU ESTE REVOLTAT!

La rândul său, fostul senator, actualul consilier județean,Vasile Nedelcu , confirmă toate zvonurile, legate chiar de atitudinile sale publice:
-Este incredibil ceea ce se întâmplă în această instituție! Nu am făcut altceva decât să atrag atenția asupra unor ilegalități, unor lucruri total în neregulă care se întâmplă, care se votează!
Este un dezmăț pe bani publici pe care nu-l pot accepta și nu-l voi accepta! Efectiv nu mai vreau să stau în această poziție pentru că nu pot să tac din gură și să mă fac că nu văd tot ceea ce se întâmplă! Este bine dacă se ajunge la Biroul Național pentru că acolo lucrurile vor fi lămurite, cel puțin așa sper eu!

Atitudinea mea este în favoarea și în interesul partidului, împotriva unor interese personale care nu au ce căuta într-o instituție publică! Le voi face publice, după ce le voi prezenta atât conducerii filialei județene Călărași, cât și la nivel național! Eu nu am nimic cu domnul Iliuță, l-am și ajutat în calitatea sa de investitor așa cum am procedat cu toți investitorii din judetul Călărași, dar când văd toate cele care se întâmplă nu pot să mă fac că nu observ!

DUPĂ CUM SE VEDE, NU-I PACE SUB MĂSLINI!

Asistăm la un nou episod din cele care au devenit aproape obișnuite la partidele noastre, iar la liberali este aproape un serial! Ce se va întâmpla mai departe, dacă vor cădea capete, ce cap va cădea, ce va fi până la urmă sunt elemente care țin de lupta internă din interiorul acestui partid!
Dincolo de aceste lupte, însă, repetăm – principala problemă a marilor partide o reprezintă tot ceea ce se întâmplă în afara zonei politice tradiționale! Credeam că asta ar fi trebuit să fie prioritatea tuturor activităților din partidele respective! Din păcate!…