JURNALUL POLITIC

VIORICA DĂNCILĂ A ALES CĂLĂRAȘIUL – PRIMUL ORAȘ PENTRU CEx-URILE LOCALE!

Sâmbătă, 13 iulie, președintele PSD, premierul Viorica Dăncilă, s-a deplasat în județul Călărași pentru a se întâlni cu membrii Comitetului Executiv al PSD Călărași. Premierul României a fost însoțit pe durata vizitei de către Președintele executiv al PSD, ministrul Eugen Teodorovici, și de către Secretarul General al PSD, Mihai Fifor. Pe ordinea de zi al ședinței Comitetului Executiv aPSD Călărași s-au aflat subiecte importante pentru social-democrația călărășeană. Astfel, a fost prezentată o analiză obiectivă a rezultatelor de la alegerile europarlamentare, acolo unde PSD Călărași a obținut un rezultat bun, peste media națională a partidului, premierul Viorica Dăncilă menționând acest lucru și felicitând liderii organizației județene. Totodată, președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi, a prezentat un calendar al activităților politice din perioada imediat următoare care să se integreze în strategia de campanie pentru alegerile prezidențiale și a desemnat echipele responsabile pentru alegerile din toamnă, inclusiv cele care urmează să se ocupe de comunicare și de comunicarea online. ”Ne onorează faptul că președintele PSD a participat la întrunirea Comitetului Executiv al organizației noastre, mai ales că acest lucru s-a întâmplat la scurt timp după Congresul PSD și după alegerea noului președinte. Este încă o dovadă a faptului că organizația noastră județeană este una apreciată la nivel național, ceea ce ne bucură, dar ne și responsabilizează în același timp. PSD Călărași a obținut un rezultat bun la alegerile europarlamentare. Deși avem doar 17 primari PSD, am câștigat alegerile în 22 de localități, ceea ce vorbește de la sine despre potențialul organizației noastre județene în perspectiva alegerilor prezidențiale, dar și a celor parlamentare și locale de anul viitor. Cu siguranță, mai sunt multe de făcut, dar suntem hotărâți să creștem în preferințele electoratului călărășean și să reușim să redevenim cea mai puternică organizație politică din județ, așa cum am fost odată. Avem toate atu-urile să obținem acest lucru și suntem convinși că strategia electorală pe care o vom pune în practică va fi una care ne va aduce rezultatele pe care cu toții ni le dorim”, a declarat președintele Iulian Iacomi la încheierea lucrărilor Comitetului Executiv al PSD Călărași. Vizita premierului în județul Călărași face parte dintr-o serie de astfel de deplasări pe care noul președinte al PSD le va face în județe pentru a discuta cu membrii organizațiilor județene în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamna acestui an. Pe data de 3 august, în cadrul Congresului PSD, va avea loc desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidențiale.

MĂSURILE ADOPTATE DE GUVERN – UN IMPACT DIRECT ASUPRA CREȘTERII ECONOMIEI

Produsul Intern Brut al României aferent trimestrului I din 2019 a fost mai mare cu 1,3% în termeni reali raportat la ultimul trimestru al anului trecut şi cu 5%, atât pe seria brută, cât şi pe seria ajustată sezonier, în comparaţie cu perioada similară a anului 2018, potrivit datelor provizorii publicate săptămâna aceasta de Institutul Naţional de Statistică. Produsul Intern Brut estimat pentru trimestrul I 2019 a fost de 251,236 miliarde de lei preţuri curente, în creştere – în termeni reali – cu 1,3% faţă de trimestrul IV 2018 şi cu 5% faţă de trimestrul I 2018.
Potrivit Comisiei Europene, creșterea de 5,1% a economiei României din primul trimestru a avut ca principal motor creșterile salariale din ultima perioadă, dar și creșterea sectorului de construcții, sub impulsul recentelor facilități fiscale acordate acestui domeniu.
Cu privire la situația salarială, câştigul salarial mediu net a crescut în luna mai cu 14,7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut ajungând la 3.101 lei faţă de 2.704 lei în luna mai 2018, iar câştigul salarial real, adică puterea de cumpărare, a crescut cu 10,2% față de luna mai 2018. Spre exemplu în domeniul construcțiilor, câştigul salarial mediu net a fost în luna mai 2019 cu 46,2% peste nivelul câştigului salarial mediu net realizat în activitatea de construcţii în luna mai 2018. Măsurile adoptate de Guvern au adus beneficii importante pentru sute de mii de angajaţi, având un impact direct asupra creșterii economiei.
Investițiile au urcat, în special datorită redresării din sectorul construcțiilor, dar și cu ajutorul recentelor măsuri de stimulare fiscală.
Prin politici economice şi fiscale curajoase, PSD a reușit să crească veniturile românilor, simultan cu eliminarea ori diminuarea unor taxe și impozite, precum TVA, care a scăzut de la 24% la 19%, ori impozitul pe venit, redus de la 16% la 10%. Prin urmare, creșterea economică a țării s-a transferat firesc și în buzunarele românilor.
Senatorul Roxana Paţurcă, președintele executiv al PSD Călăraşi, a declarat: ,,Datele furnizate de INS reprezintă o confirmare a faptului că economia României creşte aşa cum ne-am propus în Programul de guvernare. Sunt dovezi ale faptului că măsurile luate de Guvern sunt bine gândite și că PSD își respectă cuvântul dat românilor. Obiectivul de creştere economică cu 5,5% anticipat pentru acest an este unul realist. Este evident că programul guvernării PSD funcționează, România continuând să crească economic și în acest an, după creșterea consecutivă constantă din ultimii doi ani.“

DEPUTATUL SORIN VRĂJITORU – UN PSD-IST ECHILIBRAT!

Multe reacții, dintre cele mai ciudate în legătură cu luarea de cuvânt a lui Sorin Vrăjitoru de la întâlnirea cu președinta PSD, Viorica Dăncilă.
Cele mai interesante – trompetele și goarnele de serviciu care au constatat că trebuie să se pună în… serviciul cui trebuie și au dat în deputat din toate pozițiile! Cum de și-a permis el să conteste niște puncte de vedere ale șefilor? Unde se trezește el? Și își permite să-l apere pe Ciprian? Chiar așa?
Chiar așa! Pentru că același Sorin Vrăjitoru, atunci când Ciprian Pandea se găsea pe caii cei mari și a organizat exact ședința despre care se vorbește astăzi și care este criticată, și-a retras candidatura și a criticat exact ceea ce se întâmpla atunci! Adică de fiecare dată și-a prezentat punctul de vedere și nu s-a pus ca un preș în fața celor care decid în numele tuturor!
O fi bine, o fi rău? Este corect! Felicitări, Sorin Vrăjitoru!