Jurnalul politic! CINE NU ESTE ÎN „JURNALUL POLITIC” NU EXISTĂ!…

De râsu’ plânsu’! “AUTISTUL“ ŞEFER ȘI… ÎNCHIPUIRILE SALE!
sefer
*Politică de tipul lui Gică Hagi: “să fie bine, să nu fie rău!…” *Desigur, fără a ține cont de abc-ul parlamentarului care impune pentru orice amendament și …finanțarea ! *De unde vin banii!… *Păi de unde să vină?!…

DUPĂ CE CĂ N-A TRECUT PRIN CĂLĂRAŞI!…

Am mai atras atenția asupra unora dintre așa – zișii parlamentari de Călărași, oameni care n-au nicio treabă cu aceia care chiar i-au votat și i-au trimis în Parlamentul României și care, pur și simplu, își bat joc de călărășeni! Si în primul rând, prin lipsa oricărei prezențe, inițiative, acțiuni în favoarea județului Călărași! Unde locuiesc aceia care i-au trimis în Parlamentul României! Că nu vin, că n-au timp, că n-au treabă, că puțin le pasă, până la urmă este chiar treaba lor, pentru că in sistemul de voturi pe listă, se poate orice, în continuare…
O bătaie de joc!…
Dar să nu faci nimic, să nu-ți pese de județul respectiv, după care, la așa – zisul moment al bilanțului să te dai mare la apă mică cum ca ai făcut tu câte ai făcut, asta este, deja, bătaie de joc!
Deputatul PMP,ca de Călărași nu poate fi, Cristian Sefer anunță, publica ca a depus nu știu câte zeci de anendanente pentru binele, atenție – românilor! N-are tupeul atât de mare și obrazul atât de gros încât să vorbească doar despre Călărași! Pentru care, oricum, n-a făcut nimic! Dacă te uiți pe așa zisele amendamente, chiar ca te apucă râsul, ca să nu zicem plânsul, atâta timp cat omul vorbește cel puțin ca la grădiniță, grupa mijlocie mică!

SĂ FIE LA TOATĂ LUMEEEA!…

Creșteri de salarii pentru ăia care le au mici, tot felul de elucubrații, povești de adormit copiii, deși nici copiii nu mai pun botu’ la așa ceva!

CINEVA NE IA DE PROŞTI!…

Pentru că, atenție, oameni obișnuiți, domnul respectiv ne ia de proști pe toți făcându-se a uita fundamentul impus în Parlamentul României, de fel în orice parlament din lumea civilizată, conform căreia orice amendament trebuie însoțit de sursa financiară! De unde vin banii! Nu așa, să-ți dai tu cu presupusul, ce bine ar fi, ce fericire mare impui tu, lume, iar poporul te-ar aclama, fericit și recunoscător! Nu, amendamente pot să scrii la dileală, un coleg de parlament, alt diliu, a venit la nu știu ce dezbatere cu niște mii de amendamente pe care le scosesem pe calculator, pentru că computerul (cacofonia admisă în acest caz) înghite orice! Dar călărășenii nu înghit orice, domnule așa zis deputat de Călărași!
Cel puțin jenant!…

(T)

ÎMPREUNĂ CONSTRUIM!

În ciuda obiecţiilor afişate cu precădere de liderii Opoziţiei, 2017 a fost unul dintre cei mai buni ani post – decembrişti din punct de vedere macroeconomic. România a înregistrat o creştere economică de 7%, situându-se pe primul loc într-un top al ţărilor UE. Deficitul bugetar a fost sub de 3%, mai mic decât în 2016. Datoria publică s-a cifrat la 36,4% din PIB, în scădere faţă de 2016 cu mai mult de 1%. Am avut o rată a şomajului situată la un minim istoric. În 2017, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu a fost mai mare cu 14 procente faţă de anul 2016. Puterea de cumpărare a pensiei medii de asigurări sociale a înregistrat o creştere de 9%. Şi ca un corolar, 13 din cele 14 criterii din Procedura de Dezechilibru Macroeconomic, instituită de Comisia Europeană au fost respectate.pag 3
Pentru 2018, obiectivele macroeconomice cuprinse şi în programul de guvernare înseamnă un deficit bugetar de sub 3% din PIB; datoria publică să fie sub 60% din PIB; o creştere economică de peste 5,5%.
Bătălia pentru absorbţia integrală a fondurilor europene continuă, fiind o necesitate stringentă pentru creşterea competitivităţii ţării noastre. Dacă în 2017, gradul de absorbţie a fost de 11%, obiectivul pentru acest an dar şi cei ce vor urma este accelerarea ritmului de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de absorbție de 72,5% până la 31 decembrie 2020 și 100% până la 31 decembrie 2023.
Senator PSD Roxana Natalia Pațurcă

Răducu Filipescu, despre noul Guvern: GUVERNUL ACESTA VA FI UN „AVORT” LA TREI LUNI!

*Paştele îl manâncă pe acest Guvern! *Dacă va pica şi acest Guvern, oamenii vor ieşi în stradă şi vor cere ca PSD-ul să plece!
pag7 1
Senatorul PNL, Răducu Filipescu în conferinţa săptămânală şi-a exprimat punctul de vedere fiind întrebat ce părere are despre acest guvern şi cât crede dânsul că va dura. Acesta a declarat: „Acest Guvern va fi un avort la trei luni! Paştele îl mănâncă pe acest Guvern! Nu este o frustrare, este vorba de etică! PSD-ul a fost un partid cu multe personalităţi dar i-a îndepărtat unul câte unul! Întrebarea este cât va dura acest guvern. Părerea mea este că acest Guvern nu va dura mai mult de trei luni pentru că un guvern nu poate să trăiască de unul singur. Acest guvern va fi total izolat şi nu va putea să-şi dezvolte relaţii în Europa. Ferească Dumnezeu dacă se merge pe aceeaşi linie cu legile Justiţiei şi devin impenetrabili ca persoane; s-ar putea să ne trezim fără fondurile europene. Problema este că România se duce la fund rău de tot şi este foarte complicat, după aceea să o ridici. Atât timp când nu vom intra în discuţii serioase cu celelalte partide de dreapta, nu vom reuşi niciodată să facem nimic. Dacă va pica şi acest Guvern, oamenii vor ieşi în stradă şi vor cere ca PSD-ul să plece!” – a declarat senatorul PNL, Răducu Filipescu.

Răducu Filipescu- „VIOREL IVANCIU NU A PRELUAT ORGANIZAŢIA MUNICIPALĂ LA MAXIMUM POSIBIL!”

*”A preluat o organizaţie care e puţin cam ciufulită, sau a fost ciufulită de PSD în alegerile parlamentare… De fapt am fost ciufuliţi toţi, nu numai Organizaţia Municipală!”
pag3 1
Organizaţia municipală PNL Călăraşi are o nouă conducere. Preşedintele Viorel Ivanciu a declarat că – „Ne asumăm o nouă identitate şi o nouă politică a PNL Călăraşi care să poarte amprenta şi trăsăturile noastre!” Senatorul Răducu Filipescu spune că organizaţia preluată de Viorel Ivanciu e „ puţin cam ciufulită!” : „Organizaţia Municipală, când a ieşit Daniel Drăgulin primar, avea 18.000 de voturi, după care a coborât la 10.000 de voturi, apoi la 8000 de voturi, iar la alegerile parlamentare a avut 4600 de voturi. Nu pot să zic că Ivanciu a preluat o organizaţie care e ca o floare şi va zdrobi tot la alegerile locale. A preluat o organizaţie care e puţin cam ciufulită, sau a fost ciufulită de PSD în alegerile parlamentare!… De fapt am fost ciufuliţi toţi, nu numai Organizaţia Municipală. Rezultatele nu au fost deloc spectaculoase, nici la nivel local, nici la nivel judeţean. Se ştie că alegerile alea au fost pierdute cu brio. De la 4600 de voturi, ca să ajungi la 10.000 – 12.000 de voturi trebuie să iei serios taurul de coarne!”