LA BUDEȘTI – CAZ UNIC ÎN ROMÂNIA!FĂRĂ CONSILIU LOCAL! FĂRĂ PRIMAR! FĂRĂ VICEPRIMAR! ȘI… FĂRĂ SECRETAR!

BUDEȘTIUL- FĂRĂ CONSILIU LOCAL!

Hotărârea pronunțată de Tribunalul Călărași în dosarul nr. 35/116/2019 face ca în județul Călărași să se întâmple ceva extrem de neobișnuit – orașul Budești rămâne fără consiliu local, acesta fiind dizolvat, sentința, dată inițial „cu recurs“ rămânând definitivă!

BUDEȘTIUL- FĂRĂ PRIMAR ȘI VICEPRIMAR!

Dizolvarea Consiliului Local Budesti și demisia fostului primar Dumitru Iorgu (ales în 2016, demisionar în 2017 ) au repercursiuni asupra lui Nae Sinel (viceprimar cu atribuții de primar ) și Nae Florin (consilier cu atribuții de viceprimar). Asta pentru că ei erau, în primul rând, consilieri! Deci, o dată cu dizolvarea consiliului local, cei doi își pierd funcțiile, localitatea rămânând fără primar și viceprimar! Oricum, Nae Sinel și-a anunțat intenția de a ataca în instanță Ordinul prefectului!

INTERIMAT DE LA… PREFECTURĂ!

Și problemele nu se opresc aici: conform legii, atribuțiile trebuiau preluate de către secretarul orașului. Numai că fostul secretar a ieșit, anul trecut, la pensie! Deci, în astfel de condiții, singura soluție era la… Prefectură. Astfel că luni după-amiază, la Budești s-au deplasat prefectul Marian Stoica, subprefectul Nicolae Dumitru și alți salariați din cadrul Prefecturii care i-au înmânat primarului Nae Sinel, Ordinul prefectului prin care este… demis! Și în care este prevăzut că un funcționar din cadrul Instituției Prefectului – județul Călărași va asigura interimatul, pe o perioadă de cel mult 6 luni, doar pentru rezolvarea treburilor curente ale primăriei.
Să sperăm că alegerile locale din vară vor rezolva problema de la Budești, acolo unde interimatul de la conducerea primăriei a reprezentat două treimi din mandat. Și, poate, până atunci, va fi ocupat și postul de secretar, vacant în momentul de față…