LA CĂLĂRAŞI- FĂRĂ 10, LA BAC!

Elevii din judeţul Călăraşi au aflat încă de marţi, 12 iulie, ce note au luat la examenul de Bacalaureat şi, implicit, dacă au obţinut media de promovare la examen. Notele nu sunt finale, însă, rezultatele în urma contestaţiilor fiind afişate sâmbătă, 16 iulie 2016.
Anul acesta, prima proba scrisa, cea la limba romana, a avut loc pe 4 iulie şi le-a dat ceva bătăi de cap elevilor. Pe 6 iulie a avut loc proba obligatorie a profilului, absolvenţii de real întâmpinând ceva probleme cu subiectele de la Matematică. Ultima probă, cea la alegere a profilului şi specializării, a avut loc pe 8 iulie.
Urmărind listele mediilor, aflăm că niciun elev de la Liceul Tehnologic „Dan Mateescu“ din Călăraşi sau Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu“ Dragalina nu a obţinut mult-dorita medie de „6“- cea care îi asigură calificativul
„reuşit“. În schimb, în primii 20 de elevi din judeţ se regăsesc elevi din Călăraşi- Colegiul Naţional „Barbu Ştirbei“ (10 locuri în primii 20!), Liceul „Mihai Eminescu“, din Olteniţa- Liceul „Neagoe Basarab“, Liceul „Nicolae Bălcescu“?, dar şi din Lehliu Gară- Liceul „Alexandru Odobescu“. Iar primele 19 poziţii sunt ocupate de… fete, doar un băiat regăsindu-se pe locul 20 între elevii care au luat cele mai mari medii, la Bacalaureat! Dar iată lista cu primele 20 de medii obţinute, în 2016, la Călăraşi!

medii BAC 2016 CL