LA CĂLĂRAŞI ŞI LA GUNOI SUNT… REBUturi?!…

Este inadmisibil dar este și foarte real: gunoaiele din Călărași au ajuns
pe mâna celor care sunt REBU(t) și mai ales au adus PRIGOANA peste Călărași!

ÎNTREBĂRI…ÎNTREBĂRI…

Sunt multe întrebările legate de tot ceea ce se întâmplă, în ultima vreme, cu gunoaiele din Călărași, dar câteva lucruri tot trebuie consemnate. În primul rând, este evident faptul că reprezentanții REBU habar nu au avut care sunt realitățile… reale din Călărași. De exemplu, faptul că aici nu mai există asociații de locatari, așa cum se întâmplă în marile orașe, pur și simplu pentru că de aproape două decenii la Călărași nu mai există încălzire centrală! Motiv pentru care oamenii au fost debranșați și s-au…debranșat, la rândul lor de Asociațiile de Locatari. Motiv pentru care nu este la fel de simplu ca în altă parte, unde reprezentantul REBU se duce la Asociația de Locatari, stă de vorbă cu președintele, dă la pace cu acesta, se semnează contractul și… Lucrurile s-au rezolvat.

LA CĂLĂRAŞI E… ALTFEL!

Nu, aici trebuie să mergi din casă în casă, din apartament în apartament, să-i chemi pe oameni, dar și mai sigur să le pui contractul în mână și să fie semnat. Lucru greu, chiar complicat. Mai mult decât atât, modul în care gândesc ei că se va comporta Cărășeanul nu are nicio legătură cu Locuitorul-visat care are o altă educație, acesta punând pe primul plan gunoiul menajer și… atât! Mai mult decât atât, bătaia de joc constatată de oameni la modul în care se strâng gunoaiele nu poate să nu alarmeze și chiar să scoată lumea din sărite! Nu poți să lași uriașele grămezi de gunoaie și să te faci că plouă, chiar dacă, în realitate, nu mai plouă de foarte multă vreme… Că totul s-a jucat în altă parte, că s-a bătut bătut palma la Consiliul Județean fără ca primarul să știe ce s-a stabilit, toate acestea sunt realități, nu amănunte. Mai mult decât atât, gunoaiele se înfrățesc cu șobolani, iar mizeria devine cât casa, atâta timp cât unii își bat, pur și simplu, joc, crezând că… “acolo, la Călărași, sunt niște fraieri pe care… îi poți prosti, fără probleme. Nu este așa, dragi REBU…T. Și lucrurile nu vor funcționa decât atunci când veți înțelege care sunt realitățile din Călărași. Până atunci, a venit… Prigoana peste un oraş care se obișnuise să fie… curat!

ULTIMA ORĂ: CICĂ REBU(T) VREA SĂ CREASCĂ PREŢUL, LA GUNOI!

Ar fi de râs, dacă nu ne-ar apuca plânsul, în condițiile în care informația a fost confirmată și oficial! Deși prestația lor este catastrofală, chiar în raport cu înaintașii lor de la Urban, deși se vede clar că sunt complet depășiţi de situație, ba, mai mult, constatând că nu vor reuși să facă față cu toți cetățenii, pentru că la Călărași nu există Asociații de Locatari, vor năvăli pe Societățile Comerciale! Cei de la REBU(T) pur și simplu vor să crească prețurile, la gunoi! Gunoaielor, strângeți gunoiul, faceți-vă datoria, îi convingeți pe oameni că sunteți în stare de ceva și după aia veniți cu… Pretenții !… Că n-a venit PRIGOANA peste Călărași, iar călărașenii să tacă din gură, că așa o fi fost… ordinul de zi pe unitate!…