LA CĂLĂRAŞI- VÂNTUL PUTERNIC A LĂSAT BLOCURILE FĂRĂ ACOPERIŞURI!

În data de 13.11.2016, în intervalul orar 9.00-18.00, mai multe echipaje specializate de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost solicitate să acţioneze pe raza municipiului, pentru îndepăratarea unor elemente desprinse din acoperişurile blocurilor din cauza vântului extrem de puternic, acoperişuri, care prin prăbuşire de la înalţime, puteau provoca victime şi avarii puternice mai multor bunuri şi autovehicule situate în apropierea imobilelor.

Pe strada Dunărea, la imobilul L 11, au intervenit două echipaje cu autospeciale şi au acţionat rapid pentru stabilizarea elementelor de acoperiş, care flambau din cauza vântului puternic, pe o suprafaţă de circa 50 de metri pătraţi. Pe strada Trandafirilor, la blocul D 25, a intervenit un alt echipaj de pompieri profesionişti pentru a stabiliza structura unui acoperiş deteriorat pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi. S-au întreprins măsurile necesare de consolidare a structurii acoperişului şi a fost balizată zona pentru asigurarea măsurilor de siguranţă a trecătorilor. Pe strada Cornişei, la blocul B 33, pompierii călărăşeni au fost de asemenea solicitaţi să acţioneze pentru îndepărtarea mai multor elemente din structura acoperişului imobilului, acesta fiind foarte puternic afectat de rafalele de vânt, pe toată suprafaţa sa, aproximativ 200 de metri pătraţi. Pe strada Muşeţelului la Blocul K 22, echipajele de salvatori au fost solicitate să intervină pentru stabilizarea elementelor de acoperiş, care flambau din cauza vântului puternic, pe o suprafaţă de circa 10 metri pătraţi. Pe strada Belşugului, la blocul K 7, au intervenit alte două echipaje de pompieri profesionişti pentru a stabiliza structura unui acoperiş deteriorat pe o suprafaţă de aproximativ 25 metri pătraţi. Pompierii militari au întreprins măsuri de consolidare a structurii acoperişului cu scoabe şi cu cordiţe de prindere şi a fost balizată zona pentru asigurarea măsurilor de sigruranţă a trecătorilor.
Pe strada Aleea Constructorului , la imobilul J 13, un echipaj a intervenit cu o autospecială pentru a îndepărta mai multe elemente din structura acoperişului, care erau desprinse şi exista riscul să se prăbuşească. S-a acţionat şi în acest caz cu echipamentul din dotare şi pericolul a fost îndepărtat. În zona Bazarului Big Beşugului, un echipaj de pompierii a intervenit cu un motoferăstrău pentru tăierea unui arbore afectat de rafalele de vânt, acesta fiind deja înclinat înspre un imobil (modul) al centrului social SERA Călăraşi. Şi în acest caz pompierii au îndepărtat pericolul.