La concursul „Ion Barbu – Dan Barbilian” CĂLĂRĂȘEANUL DAVID GHIBU – MEDALIE DE AUR!

În perioada 26 – 28 octombrie 2018, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi a organizat la Călăraşi ediţia a XXIII-a a Concursului cu participare internaţională „Ion Barbu – Dan Barbilian”. Concursul de matematică a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” Călăraşi. Au participat 313 elevi din clasele V-VIII din judeţele Bacău, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Maramureș, Tulcea și din Bulgaria.
Festivitatea de premiere a avut loc duminică, 28 octombrie, au acordate 4 medalii de aur, 4 medalii de argint, 4 medalii de bronz, 39 mențiuni și 5 premii speciale.
Călărășeanul David Ghibu elev în clasa a V-a la Liceul Teoretic Mihai Eminescu, a obținut medalia de aur dar și premiul special „Ion Cheșcă” la clasa a V-a, având profesor coordonator pe prof. Bornea Cristina. Pentru David matematica reprezintă o pasiune iar premiile obținute sunt o încununare a muncii depuse zi de zi! David a mai obținut în anul școlar 2017 -2018 locul I pe județul Călărași la Concursul de matematică LUMINA MATH, clasa a -IV-a și locul I la Olimpiada județeană de matematică pentru clasa a IV-a.