LA LIBERALI, NU-I PACE SUB MĂSLIN! ILIUŢĂ CANDIDEAZĂ! FILIPESCU SE ȚINE DE CUVÂNT- NU CANDIDEAZĂ!

*Dar, este decis să-şi retragă candidatura, dacă va rămâne doar Drăgulin candidat!…

Ceea ce am anticipat, de la bun început, este confirmat de realitate- nu-i pace sub măslin, la liberali, nici la Călăraşi!
Chiar dacă, în prima etapă, se părea că lucrurile s-au liniştit şi pentru preşedinţia Organizaţiei Judeţene nu va candida decât primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, pe ultima sută de metri a mai apărut un candidat- Vasile Iliuţă! Nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean! Desigur, au apărut tot felul de suspiciuni, de la jocurile pe dedesubt pe care le-ar face vechiul PDL, în interiorul PNL, în toată ţara, până la luptele interne care se văd şi la Călăraşi, la liberali…
Firesc, l-am contactat pe Vasile Iliuţă pentru a afla ce l-a determinat să candideze, atâta timp cât decisese că nu-şi va depune această candidatură. Şi am aflat câteva lucruri extrem de interesante: „Lucrurile s-au complicat, dintr-o dată şi am intuit că aşa cum îl cunosc pe domnul Filipescu, acesta rămâne veşnic neastâmpărat! Mereu cu surprize, cu jocuri neaşteptate, cu tot felul de gherle la care, firesc, eşti nevoit să răspunzi, contraatacând! Mai precis, deşi şedinţa de alegeri pentru organizaţia judeţeană era planificată duminică, ea a fost decalată pentru ziua de… joi! După care, am aflat că au început să fie depuse şi alte candidaturi, la secretariat! Mai interesant decât atât secretara a fost dată la o parte şi a apărut domnul Barbu care se ocupa de aceste înscrieri! Înscrieri ciudate pentru că ele nu prevăd poziţiile pentru care candidează fiecare, în parte! Candidează şi… atât! Atunci am decis să venim şi noi cu alte candidaturi, să triplăm numărul candidaţilor! În prima fază, domnul Barbu s-a opus, motiv pentru care am fost nevoit să mă duc eu şi să intervin! Domnia sa cerea ca fiecare în parte să vină să îşi depună candidatura! <>- l-am întrebat! Alegerile vor avea loc joi iar până atunci vom vedea exact ce au de gând să facă respectivele personaje! Eu rămân, în continuare la decizia anunţată: dacă rămâne un singur candidat, Daniel Ştefan Drăgulin, eu îl susţin pe Drăgulin şi nu voi candida! Dacă mai apare un candidat surpriză, atunci, firesc, voi candida!”
Rămâne de văzut ce se va întâmpla, în orele următoare pentru că starea de tensiune este foarte mare! În continuare!…

FILIPESCU NU CANDIDEAZĂ!

Marţi 25 aprilie PNL Călăraşi va avea conferinţă municipală de alegeri şi joi 27 aprilie conferinţă judeţeană pentru alegeri la judeţ. Preşedintele Răducu Filipescu spune că: Sper să obţinem de la centru o derogare deoarece a fost programată pentru sâmbătă 29 aprilie şi nu s-a ţinut cont că va fi un week-end prelungit cu 1 mai şi mulţi vor fi plecaţi! Noi dorim ca cei care sunt invitaţi să vină nu să meargă în aceste zile libere. Vom cere derogare de la Biroul Permanent Naţional pentru data de joi 27 aprilie. Eu nu candidez pentru nicio funcţie! Sunt automat vicepreşedinte pentru că sunt parlamentar. Funcţia cea mai importantă şi determinantă este cea de preşedinte şi cea de secretar general unul care dirijează şi unul care scrie şi munceşte. Deocamdată până la această oră şi-a anunţat candidatura doar Dan Drăgulin şi pentru municipiu şi pentru judeţ! O să vadă la care rămâne, poate să meargă la judeţ şi să rămână interimar la municipiu Viorel Ivanciu! De la Bucureşti la cele două conferinţe vor fi prezenţi Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban.