LA MUZEUL MUNICIPAL- „SALOANELE BĂRĂGANULUI“- EDIŢIA I

Muzeul Municipal Călăraşi, din subordinea Primăriei Municipiului Călăraşi, încheie anul 2016 în aceeaşi notă dedicată comunităţii cu ajutorul căreia a luat fiinţă, există şi se dezvoltă. În cadrul programului deja creionat- „De la comunitate înapoi la comunitate prin intermediul Muzeului“, de Sfântul Nicolae au fost oferite un număr de 100 de titluri beneficiarilor serviciilor oferite de DIAVERUM România. Cărţile provin din dublurile cărţilor oferite de călărăşeni pentru biblioteca Muzeului.

Sâmbătă, 10 decembrie 2016, au fost vernisate două expoziţii eveniment. La numai 3 ani micuţa Andreea Sara Zamfir a descoperit şi foloseşte cu plăcere culorile. Rezultatele pasiunii sale pot fi privite până la sfârşitul anului. Al doilea eveniment îl constituie prima ediţie a „Saloanelor Bărăganului“ care este dedicată Citadinului. Participă pictori amatori şi profesionişti călărăşeni, dar şi pictori din ţară. Ambele expoziţii sunt curatoriate de Ana Amelia Dincă. Dublul eveniment a fost ambientat cu colinde de corul de copii conduşi de doamna Daniela Mariniţă.
Iar Muzeul Municipal a fost ales (ca şi până acum) ca loc de desfăşurare a serbărilor, astfel că mai multe clase au hotărât să se simtă bine alături de părinţi şi profesori în spaţiile puse la dispoziţie.