LA OLTENIŢA- ŢEAPĂ, CU… GUNOIU’?!

Am primit o reclamaţie din Olteniţa, de la nişte cetăţeni care nu mai găsesc soluţie pentru o problemă care, până la urmă, chiar nu-i priveşte! Dar iată plângerea primită de la Olteniţa:

NICI NU VOR SĂ NE MAI BAGE ÎN SEAMĂ!…
Către redacţia „Jurnalului de Călăraşi“
Subsemnatul Ursache Gheorghe domiciliat în Olteniţa, Str. Al. Iliescu Blc C1, Sc A, Et. 7, Ap. 30, vă aduc la cunoştinţă următoarele: În anul 2015 fiind două persoane, eu şi soţia, am plătit gunoiul pe un an, suma de 148,80 lei. În luna septembrie a adus-o pe nepoţica mea de la Bucureşti pentru ca am înscris-o la şcoală, părinţii făcând naveta, având serviciu la Bucureşti. Casiera de la gunoi pe nume Tufă Floarea şi Pescăraşu Carmen- cea care întocmeşte facturile- au spus că, din surse din bloc şi diverse persoane, le-au spus că suntem cinci persoane fără să verifice sau să anunţe să lămurim problema. Eu atunci am mers la directorul de atunci, Ion Piţoi- actualmente fiind viceprimar- am explicat situaţia şi verbal şi în scris. Dânsul a fost de bună credinţă şi m-a înţeles, spunând că pe anul 2015 rămâne aşa, iar începând cu anul 2016 să plătim pentru 5 persoane. Deşi am anunţat că copiii vor pleca în 2016 în Anglia, am plătit pe 5 persoane perioada de 6 luni. Plecările au fost în felul următor: nora a plecat pe data de 07.03.2016, fiul meu pe data de 19.05.2016, apoi nepoţica pe data de 25.06.2016 şi s-au stabilit în Anglia. Văzând că nu s-au luat măsuri pentru reglarea numărului de persoane şi restituirea sumei de 39 de lei am făcut încă trei sesizări 09.03.2016, 05.05.2016, 03.09.2016 la care nu am primit nici un răspuns, ba chiar suntem buni de plată şi având şi penalizări.
Persoanele sus menţionate au un comportament foarte urât (nici nu vor să stea de vorbă). Menţionez că sunt pensionar şi am foarte multe probleme de sănătate, fiind diabetic şi sunt purtat pe drumuri şi minţit.
GHEORGHE URSACHE

RĂSPUNSUL ECOSAL: „DOMNUL GHEORGHE URSACHE A REFUZAT ORICE COMUNICARE!“
Firesc, am căutat să obţinem şi punctul de vedere al celor reclamaţi. În primul rând al domnului Ion Piţoi, actualul viceprimar de Olteniţa: „Îmi amintesc de cele relatate de dumneavoastră, dar cum eu nu mai sunt angajatul Ecosal, vă rog să cereţi un punct de vedere celor de la Ecosal“.
Am contactat firma Ecosal şi am stat de vorbă cu doamna contabil, Carmen Pescăraşu, care ne-a declarat următoarele: „Domnului Ursache Gheorghe i-au fost transmise răspunsurile la sesizările pe care dânsul le enumeră în sesizarea către dumneavoastră! Răspunsuri care au fost transmise prin Poştă, recomandat. Iar dânsul nu a dorit să le primească! Avem dovada refuzului dumnealui de la factorul poştal care a dorit să-i înmâneze recomandata. Este alegerea dânsului că nu a dorit să primească plicul transmis de către noi cu răspunsurile noastre. Putem pune la dispoziţie aceste documente şi, în plus, am cerut la Evidenţa Populaţiei dacă la domiciliul domnului Ursache apar în continuare cinci persoane. Ni s-a confirmat acest lucru şi dânsul trebuie să-şi rezolve problemele!“