La Spitalul Județean Călărași – A FOST INAUGURAT NOUL BLOC OPERATOR!

Noua investiție a Consilului Județean a costat aproape 4 milioane de lei iar aparatura medicală în valoare de 700.000 euro. Sunt șapte săli operatorii care sunt prevăzute cu instalații speciale de ventilare și climatizare care să asigure nivelul crescut al deaseptiei. Controlul parametrilor interiori pentru temperatură, umiditate presiune și viteza de circulație a aerului din interior pe toată durata anului iarnă – vară. Sălile dispun de paturi metalice, scaune, dulapuri de depozitare și noptiere. Blocul operator mai dispune de spații cum ar fi filtru aseptic, sală de operații tampon adică o sală care este tot timpul liberă folosită în cazuri de urgență, salon de trezire postoperator, salon de pregătire preoperatorie, cabinet asistente și medici, centru de transfuzii.

“SPITALUL CĂLĂRAȘI O PRIORITATE PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN!”

A venit și această zi în care inaugurăm acest bloc operator, mai avem nevoie de unele dotări pe care anul acesta le vom rezolva în câteva luni. Nu depinde de noi ci de pașii birocratici pe care trebuie să-i urmăm! În perioada următoare mai urmează o serie de alte investiții pentru spital, primul fiind acela de anvelopare a spitalului, dotări mari și mici. Este o prioritate pentru noi cei care conducem Consiliul Județean acest spital și dorim ca prin tot ceea ce facem să creștem calitatea serviciului medical la Călărași!” – a declarat vecepreședintele Consiliului Județean, Valentin Barbu.

“AVEM UN BLOC OPERATOR CARE VA CREȘTE CALITATEA ACTULUI MEDICAL!”

„Acest bloc operator va fi dat în folosință în data de 31 ianuarie, această investiție a fost demarată în anul 2016. Este o investiție care aparține în totalitate Consiliului Județean și mulțumim pe această cale pentru toate investițiile făcute până în acest moment dar și pentru cele viitoare. Acest bloc operator are 7 săli operatorii care face legătură cu secția anestezie-terapie intensivă cu corpul secției de obstretică-ginecologie. În acest bloc operator își vor desfășura activitatea mai multe secții cum ar fi chirurgie generală și chirurgie pediatrică, oftalmologie, ORL, obstretică-ginecologie, ortopedie – traumatologie și chirurgie plastică!
Suntem încântați de această nouă investiție care va crește cu mult calitatea actului medical iar călărășenii nu vor mai fi nevoiți să meargă către București sau alte spitale din țară deoarece iată am reușit să avem un bloc operator la un standard ridicat dar și medici specialiști foarte buni!” – a declarat managerul Spitalului Călărași, Valentin Emanoil.