LA UNIREA- DEOCAMDATĂ, NU VOR FI ALEGERI!

Primarul comunei Unirea a fost găsit incompatibil. Conform unui raport întocmit de Agenţia Naţională de Integritate, în anul 2012, Nica Daniel, viceprimarul comunei Unirea la acea vreme, a fost găsit Incompatibil timp de 1 an Astfel, Nica Daniel s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18.06.2008- 4.08.2009, timp în care a deţinut simultan atât funcţia de viceprimar în cadrul Primăriei Unirea, cât şi calitatea de administrator al firmei Bliss SRL. În cadrul acestei firme, Nica Daniel figura ca asociat unic.
La alegerile locale din acest an, Daniel Nica a candidat pentru funcţia de primar şi a câştigat mandatul de primar pentru 4 ani de zile! Bucuria câştigării mandatului nu a durat decât 3 luni de zile deoarece a fost readusă starea de incompatibilitate constatată de ANI în anul 2012.
Prefectul judeţului, George Iacob declara la acea vreme că: „Primarul Nica a fost eliberat din funcţie! Eu am semnat săptămâna trecută încetarea mandatului înainte de termen a primarului. Viceprimarul va prelua atribuţiile primarului, au fost înştiinţate Autoritatea Electorală Permanentă, Agenţia Naţională de Integritate”.
Săptămâna trecută preşedintele PSD, Ciprian Pandea declara că: „La Unirea nu s-a dat încă sentinţa finală în ceea ce îl priveşte pe Daniel Nica şi deocamdată nu putem vorbi de alegeri.”
Contactat şi de această dată prefectul judeţului, George Iacob ne-a declarat: „Actul emis de Prefectură de încetare a mandatului înainte de termen poate fi atacat în instanţă! Probabil domnul primar s-a adresat instanţei! Este dreptul său!”
Am dorit să aflăm şi punctul de vedere al primarului Daniel Nica dar acesta până la închiderea ediţiei nu a putut fi contactat.