Lansare de carte! TUDOR AMZA – EMOȚIE ȘI LITERATURĂ!…

COMEMORARE ȘI ETERNITATE!

Acestea sunt cele două cuvinte care pot rezuma evenimentul petrecut la Muzeul Municipal Călărași, în acest mijloc de săptămână, acolo unde a avut loc întâlnirea cu cititorii lui Tudor Amza.
Scriitorul este, în egală măsură profesor universitar doctor și decan al Facultății de Drept din cadrul Universității Hyperion, este general, este autorul multor tratate de criminologie – atenție, nu criminalistică! – dar și omul care a trecut printr-o experiență tulburătoare generată de plecarea fiului său, Cosmin Petronel Amza.
Cel caruia i-a fost dedicat întregul eveniment deși, firesc, a fost o lansare de carte extrem de interesantă pentru că au fost prezentate mai multe cărți.
O carte în două, un volum care cuprinde pe o parte versurile tatălui, iar pe cealaltă ale fiului plecat! O altă carte de poezii care a primit un premiu important al Uniunii Scriitorilor din România! Și “cartea care este atât proză memorialistică, dar și un roman polițist, precum și un ghid practic de comunicare cu lumea de dincolo “– așa cum a caracterizat-o profesorul Sorin Danciu, coordonatorul întregului eveniment.
La care a participat o numeroasă asistență alcătuită din prieteni, oameni care l-au cunoscut, cititorii interesați, un public extrem de atras de toate cele care s-au petrecut aici.
Unde au fost prezenți directorul Muzeului Municipal Călărași, Florin Rădulescu, managerul Bibliotecii județene “Alexandru Odobescu” din Călărași, Marinela Enciu, Stela Anghel – profesoară a lui Cosmin Amza, dar și un excepțional comentator de literatură, preotul Ioan Buga de la Facultatea de Teologie din București, Lavinia Popescu fiind, la rândul ei, o adevărată emblemă a evenimentului pe care l-a finalizat într-o emoție completă!
S-au oferit numeroase cărți, au fost obținute foarte multe autografe, totul într-o întâlnire emoționantă a celui care nu a uitat, niciodată, orașul Călărași de care i se leagă viața, dar și un eveniment cultural intrat în seria momentelor culturale sub emblema Centenarului!