LICEUL „MIHAI EMINESCU“ ŞI COLEGIUL ECONOMIC- PREMIATE, LA „CLUBURILE ECOPROVOCAREA “

Programul „Cluburile ecOprovocarea” s-a derulat în perioada septembrie 2015- iunie 2016 în cadrul a două licee din Călăraşi, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu” şi Colegiul Economic, şi alte 7 licee din ţară, fiecare fiind reprezentat de o echipă formată din 3 profesori coordonatori şi 15-20 elevi.
Împreună, liceenii din Călăraşi au reciclat peste 4 tone de deşeuri, au plantat 1.300 de puieţi de arbori în perdeaua forestieră din localitatea Roseţi, au derulat 35 de campanii de conştientizare pentru protecţia naturii în diferite şcoli din judeţ, au adunat peste 850 de ore de voluntariat pentru comunitate.
Echipele câştigătoare au fost anunţate în cadrul unui eveniment festiv desfăşurat în incinta Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.

Rezultatele obţinute de cluburile călărăşene au determinat juriul să declare câştigătoare următoarele echipe: echipele responsabile de plantare, voluntariat şi de evenimente pentru conştientizare din cadrul Clubului Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, echipa responsabilă de reciclare şi echipa responsabilă de organizare a târgurilor pentru promovarea reutilizării resurselor din cadrul Clubului Colegiului Economic. Premiile constau în participarea celor 16 membri ai echipelor câştigătoare în tabăra educaţională organizată de „ViitorPlus“ la sfârşitul lunii august, în localitatea Cheia, judeţul Prahova.