Lovitură! BANII DE ALOCAȚIE NU VOR MAI PUTEA FI CHELTUIȚI PE… BĂUTURĂ!…

*În loc de bani se vor da… bonuri! *Cu care se vor cumpăra doar cele necesare copiilor!…

SE INTRĂ ÎN NORMALITATE!…

Despre alocațiile de stat pentru copii s-a vorbit, de foarte multă vreme, în România. Nu întotdeauna pozitiv, mai ales în cazul familiilor nevoiași, atunci când, practic, familii care au mai mulți copii trăiesc, în realitate, de pe urma acestor alocații ! Atunci când fondurile au crescut pentru alocație și banii care au ajuns la familiile respective au crescut, la rândul lor.
Timp în care, din nefericire, banii nu ajung pentru necesitățile copiilor ci chiar pentru consumul celor mari! De cele mai multe ori, din nefericire, banii copiilor ducându-se pe băuturi! Alcoolice! Și, din nefericire, țigări!…
Este o situație pe care foarte multă lumea a sesizat-o de-a lungul timpului, realitatea fiind dramatică și afectând, în realitate, foarte grav condițiile de dezvoltare ale micuților! Neputincioși în fața năravurilor celor din familie, în primul rând ale părinților!Banii vin de la stat pentru micuți dar, în realitate, ei nu ajung la respectivii copilași! Este motivul pentru care s-a căutat o soluție și, iată, după o inițiativă parlamentară pare a se fi și găsit!

SCHIMBARE MAJORĂ LA PLATA ALOCAŢIILOR COPIILOR DIN ROMÂNIA!

Un proiect de lege ce va fi propus în Parlament va prevedea ca alocația să fie oferită prin intermediul unor bonuri cu care se vor putea achiziționa doar produse pentru necesitățile copiilor.
Un parlamentar crede că a găsit soluţia, pentru ca unii părinţi să nu mai cheltuie alocaţiile copiilor pe băutură şi ţigări.
Deputatul PSD de Iaşi Silviu Macovei propune ca, în locul banilor, statul să acorde bonuri valorice care să nu poată fi folosite decât pentru lucruri necesare copiilor: mâncare, rechizite şi haine. Prevederea e într-un proiect de lege care va intra în dezbatere parlamentară.
Actul normativ introduce şi amenzi pentru părinţii care ar da aceste bonuri pentru alcool, ţigări şi cafea.
Iniţiatorul speră că o asfel de lege va face ca, în famiile româneşti, copiii să fie mai bine hrăniţi şi îmbrăcaţi, iar cârciumile să fie mai puţin populate.
la_cat_se_vor_majora_alocatiile_57793700