LUNI, 24 OCTOMBRIE- DE LA ORELE 11.00- EXERCIŢIU DE INTERVENŢIE ÎN CAZ DE CUTREMUR

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul municipiului Călăraşi organizează, în data de 24 octombrie 2016, între orele 11:00-12:00, un exerciţiu de intervenţie în caz de cutremur.
Astfel, în ziua de 24 octombrie, la ora 11:00 va fi pus în funcţiune sistemul centralizat de alarmare publică, compus din sirene electrice şi electronice, care va emite semnalul de ALARMĂ LA DEZASTRE. (semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele, timp de două minute).
Programul activităţilor este următorul:
ORELE: 10.00-11.00- Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă şi a Centrului Operativ cu Activitate Temporară, pentru organizarea măsurilor de intervenţie în cazul unui cutremur de pământ ce a afectat municipiul Călăraşi.
Conducerea acţiunilor de limitare şi înlăturare a urmărilor cutremurului de pământ, în cooperare cu alte instituţii, agenţi economici şi forţe specializate.
Prezentarea concepţiei şi a modului de organizare al exerciţiului.
Locul de desfăşurare: Sediul Primăriei din str. Bucureşti, nr.140A;
ORELE :11.00-11.02- Verificarea sistemului de înştiinţare- alarmare al municipiului Călăraşi.
Locul de desfăşurare: Platoul din Piaţa Orizont.
ORELE: 11.05- Exerciţiu de evacuare simultană a elevilor şi cadrelor didactice de la şcoli generale, colegii, licee şi grupuri şcolare, surprinşi în timpul orelor de curs de o situaţie de urgenţă.
Locul de desfăşurare: Şcoli generale, colegii, licee, grupuri şcolare, agenţi economici şi instituţii din municipiul Călăraşi;
ORELE: 11.05- Exerciţiu de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur de pământ care a afectat un bloc de locuinţe (blocul L36, SC.1) zona10 nivele. Modul de comportare al cetăţenilor şi folosirea mijloacelor de primă intervenţie din dotare până la sosirea forţelor specializate.
Locul de desfăşurare: Blocul de locuinţe L36, SC.1.
ORELE: 11.05- Exerciţiu de protecţie civilă pentru salvarea elevilor şi cadrelor didactice de la Şcoala Generală cu clasele I-VIII, Nr.8, Mircea Vodă, surprinşi în timpul orelor de curs de un cutremur de pământ.
Locul de desfăşurare: Şcoala Generală cu clasele I-VIII, ne.8, Mircea Vodă Călăraşi;
ORELE: 11.05- Exerciţiu de protecţie civilă pentru salvarea elevilor şi cadrelor didactice de la ?coala Generală cu clasele I-VIII, Nr.11, Tudor Vladimirescu, surprinşi în timpul orelor de curs de un cutremur de pământ.
Locul de desfăşurare: ?coala Generală cu clasele I-VIII, Nr.11, Tudor Vladimirescu Călăraşi;
ORELE: 11.05- Exerciţiu de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur de pământ care a afectat S.C. Tenaris Silcotub S.A. Călăraşi
Locul de desfăşurare: S.C. Tenaris Silcotub S.A. Călăraşi;
ORELE: 11.05- Exerciţiu de limitare şi înlăturare a urmărilor unui cutremur de pământ care a afectat S.C. Delta Gas Cov S.R.L. Punct de Lucru Călăraşi
Locul de desfăşurare: S.C. Delta Gas Cov S.R.L. Punct de Lucru Călăraşi
ORELE :14.00- Bilanţul exerciţiului.
Locul de desfăşurare: Primăria municipiului Călăraşi.
Reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţe, din cadrul Primăriei Municipiului Călăraşi, fac apel la populaţia din municipiul Călăraşi ca pe timpul exerciţiului să nu intre în panică. Încetarea exerciţiului de alarmare publică se va comunica tot cu ajutorul sirenelor, prin introducerea semnalului „Încetarea alarmei”, care constă într-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de două minute.
Forţele şi mijloacele participante care asigură logistica acestui exerciţiu sunt:
-Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” Călăraşi
-Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Călăraşi
-Inspectoratul de Poliţie al judeţului Călăraşi
-Primăria Municipiului Călăraşi
-Poliţia Locală Călăraşi
-Filiala Călăraşi a Crucii Roşii din România
-societăţile comerciale de utilităţi publice din municipiul Călăraşi
-Inspectoratul de Stat în Construcţii Călăraşi
-Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi