Mai există o variantă: ȘPAGA DE LA CIMITIR – O ÎNSCENARE?!…

Iată că nu ne-am grăbit atunci când ne-am pus niște semne de întrebare în legătură cu modul în care s-a petrecut acțiunea de dare și luare de mită în care a căzut, prin flagrant, șeful cimitirelor de la Călărași…
Mai precis, nu era clar dacă respectivul a solicitat suma considerată drept mită sau ea i-a fost oferită de cel care a reclamat solicitarea de mituire… Mai mult decât atât, nu este clar nici acum pentru că nu s-a făcut public de ce instanța a respins ideea de arestare și l-a lăsat să fie cercetat în libertate… În condițiile în care la un asemenea flagrant, arestul pe cel puțin 30 de zile este o regulă!
Iată că din informațiile intrate în posesia noastră, lucrurile par mult mai complicate decât au fost oferite, public, la început. Și mai precis, flagrantul respectiv nu a fost realizat cu banii asupra lui Bălăngea, banii fiind lăsat pe bancheta din spate a autoturismului, el neatingând, practic, acești bani!
Mai mult decât atât, din declarațiile pe care le-ar fi dat acesta afirmă că suma reprezenta răspunsul pe care el l-a dat la întrebările respectivului cetățean în privința cheltuielilor pe care le impune o asemenea lucrare: chiria terenului, săpatul gropilor, în fine toate cele care implică respectivele lucrări! Despre asta afirmă șeful cimitirelor de la Călărași că s-a vorbit, nicidecum despre mită! Mită pe care el o contestă, atâta timp cat nu ar fi știut de banii respectivi! Noi nu dăm crezare nimănui, nici măcar Parchetului pentru că am văzut multe, de-a lungul timpului, așteptând, cu interes, motivarea instanței!
Cel puțin pentru început este cea mai importantă, pentru că ea ne poate spune multe, foarte multe despre probe, dovezi, variante de interpretare a întregului caz…
Vom reveni! Că avem cu ce!…