MANAGERUL INTERIMAR CAMELIA GHIVECIU: „SPITALUL ESTE ÎNTR-O SITUAŢIE DIFICILĂ!”

MANAGERUL SPITALULUI- RAPORTUL PRIMELOR TREI LUNI!
Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean Călăraşi a decis ca manager interimar să fie numită doamna Camelia Ghiveciu. Acest lucru s-a întâmplat după ce spitalul a fost declasificat şi managerul Dan Romulus Şerban a fost demis. Iată ce a declarat Camelia Ghiveciu într-un raport la trei luni de manageriat la Spitalul Judeţean de Urgenţă în plenul şedinţei Consiliului Judeţean:

PENTRU GRADUL III ESTE NEVOIE DE 8 GĂRZI!
Aşa cum ştie toată lume la Spital este o situaţie dificilă! A fost emis un Ordin al Ministerului Sănătăţii care a declasificat Spitalul de la gradul III la gradul IV ceea ce prevedea o perspectivă şi mai grea din punct de vedere financiar, fondurile care urmau să le încaseze s-ar fi diminuat! La acest moment, Spitalul se află în proces cu Ministerul Sănătăţii. A fost atacat Ordinul de declasificare, fiind atacată o dată pe fond şi o dată pentru suspendarea aplicării acestui Ordin, până la momentul judecării pe fond. Credem că ne vom apăra bine şi o să reuşim să desfiinţăm acest Ordin, dar pentru a îndeplini condiţii de grad III trebuie să întrunim condiţia principală, de a avea 8 gărzi la structura Spitalului. La acest moment, Spitalul are doar 6 gărzi. Va fi nevoie de gardă pentru psihiatrie şi neurologie. Va mai fi nevoie de gardă de imagistică medicală pentru radiologie, CT şi, în viitorul apropiat şi RMN, pentru a veni în sprijinul medicilor pentru investigaţii. În caz contrar legea şi CAS impun printr-o clauză în contract că în caz de declasificare se reduc fondurile cu 10% din bugetul CAS.
ÎNCĂ SUNT DATORII LA SPITAL!
O altă problemă cu care ne confruntăm sunt plăţile restante, la această oră 10 miliarde. Atunci când am preluat spitalul în luna mai au fost plătite datoriile pentru luna decembrie 2015. În continuare trebuie respectat un calendar pentru ca aceste plăţi restante să nu devină arierate.

SPITALUL- ACREDITAT!
Era nevoie de acreditarea Spitalului. Un Spital are nevoie de un ciclu de 5 ani pentru a se acredita după care nu poate să mai atragă fonduri şi să mai presteze servicii în contract cu Casa de Sănătate. La data când am preluat Spitalul se afla pe ultimele 2 luni din acest ciclu de 5 ani am reuşit cu muncă şi responsabilitate să acredităm Spitalul. Suntem în ultima etapă de acreditare a laboratorului de analize medicale, acreditare renal. Laboratorul nu a fost niciodată acreditat şi nu a fost niciodată în contract cu CAS. În luna septembrie cel mai târziu o să intrăm în contract cu CAS pentru laborator, ceea ce nu s-a întâmplat niciodată! Pentru prima dată acest laborator o să poată presta şi pentru cetăţenii care nu sunt internaţi, serviciile fiind plătite de CAS.

ŞEDINŢE DE FIZIOTERAPIE DECONTATE DE CAS
În contract va intra şi laboratorul de fizioterapie care este foarte modern şi bine dotat încă de la finalizarea proiectului de construcţie al Ambulatoriului din anul 2012 pe fonduri europene, acest laborator nu a fost niciodată în contract cu CAS pentru a presta servicii de fizioterapie cetăţenilor care vor avea nevoie de aceste şedinţe de fizioterapie.