Manipularea continuă! SALARIILE CARE CRESC, DAR… SCAD!…

*Nu mai înțelege nimeni, nimic! * Parcă și-a băgat dracu’ coada, în țara asta și chiar când ar fi să fie de bine, în realitate este de rău! *Ciudat e că ăia care țipă, astăzi, că salariile care cresc, în realitate chiar scad, nu ziceau nimic atunci când salariile au scăzut cu aproape 50 la sută! *De ce?… *Pentru că pe vremea aia stăpânii lor erau la putere!… *Nu rămâne decât să vedem ce se va întâmpla cu statele pe luna februarie după care vedem cine pe cine a mințit!…

LIA OLGUŢA VASILESCU: SCĂDERI SALARIALE ÎNTRE 10% ŞI 40% PENTRU „FOARTE PUŢINI” BUGETARI

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a admis joi ca pentru o serie de bugetari – „foarte puţini” – vor exista reduceri salariale cuprinse „între 10 si 40%”, începând cu 1 ianuarie 2018, dar a susţinut că este vorba despre „unii dintre bugetari”, argumentând însă că era necesar „să corectăm aceste dezechilibre”.
Ea a invocat exemplul preşedintelui României, al cărui salariu, a spus ministrul, scade cu 40%.
„Nu e normal să avem un director de instituţie din teritoriu cu salariu de 14.000 de lei şi alţi directori cu 2.500 de lei”, a adăugat ea.
Un alt exemplu invocat de ministrul Muncii este cel al consilierilor de la Ministerului Sănătăţii, care aveau salariile mai mari decât secretarii de stat, până la 14.000 de lei pe luna, în timp ce consilierii altor miniştri erau plătiţi cu salarii cuprinse între 3.000 si 4.000 de lei lunar.
„Şi lor le vor scădea salariile, am încercat să aducem un echilibru”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.
În ceea ce priveşte majorările de salarii, este vorba de o creştere la brut de 25% de la 1 ianuarie, echivalentul a „circa 4% net”, a adăugat Vasilescu.
În ceea ce priveşte poliţiştii, nu e vorba de scăderi de salarii, a susţinut ministrul Muncii, precizând că este vorba de eliminarea unui spor.
„Poliţistul era acasă şi aşteaptă un telefon dacă se duce sau nu (la serviciu). Dacă se ducea primea bani dar şi doar pentru ca stătea acasă şi primea telefonul primea un spor. Acest spor s-a eliminat”, a explicat ea.

SALARIILE SCAD, PÂNĂ LA URMĂ. OLGUŢA VASILESCU: PREȘEDINTELUI I S-A TĂIAT VENITUL CU 40%, DAR NU DOAR LUI

Ne uităm la evoluţia declaraţiilor ministrului Muncii pe tema salariilor bugetarilor. Mai ales că azi şi în zilele următoare, românii care lucrează la stat primesc fluturaşii cu venitul pe luna ianuarie. Şi mulţi s-ar putea să aibă surpriza neplăcută să vadă că iau mai puţin bani decât luna precedentă.
Ce spunea Olguţa Vasilescu despre legea salarizării – mai întâi au fost asigurările ferme că niciun bugetar nu va primi mai puţini bani în 2018.
Zilele trecute, ministrul Muncii admitea că, totuşi, vor fi scăderi de lefuri, dar numai pentru cei pe care i-a numit „bugetari de lux”.
Iar azi, la Antena 3, tot Olguţa Vasilescu a spus vor fi angajaţi la stat care vor avea salariul tăiat şi cu 40 la sută. Justificarea ei – „am încercat să aducem un echilibru”.
„Președintele României are salariul tăiat pe legea salarizării, la fel și miniștri, alți demnitari și directori de instituții cu salarii foarte mari. (…) Lucrurile acestea au însemnat că la unii cresc salariile foarte mult şi sunt creşteri de 200% – 300% până în 2022, deci creşteri etapizate, la alţii rămân pe loc, la alţii vor scădea. Sunt foarte puţini cei cărora le scad salariile. Președintelui i s-a tăiat salariul cu 40%, dar nu doar lui. Și mie mi s-a tăiat salariul, la fel și altor miniștri, pentru că salariile erau foarte mari şi nu puteam ajunge la acest raport de 1 lşa 12″, a declarat Olguţa Vasilescu, la Antena 3.
„Estimarea noastră e că aproximativ 40% din salariaţii bugetari vor avea scăderi substanţiale la veniturile nete. Cu combinaţia noua lege de salarizare cu faptul că există o limitare a sporurilor în structura bugetară şi cu transferul de taxe sociale, toate elementele vor conduce ca anumite categorii să aibă drept consecinţă scăderea salariilor”, a declarat la Digi24 Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa.
Altă lege promovată de coaliţia PSD-ALDE, acelaşi efect: salarii mai mici. E vorba despre transferul contribuţiilor, care îi va lăsa pe grefieri, de pildă, şi fără 500 de lei la leafă.
Olguţa Vasilescu, Liviu Dragnea, Mihai Tudose şi Ionuţ Mişa declarau că nici un salariu de la stat nu va fi mai mic prin transferarea contribuţiilor de la angajator, la angajat.
Olguța Vasilescu, în 30 iulie 2017: „Eu pot să garantez că nici un salariu din România nu va scădea în momentul în care vom schimba sistemul de contribuții. Este în Programul de Guvernare și cine a citit Programul de Guvernare a văzut încă de acum șase luni că asta se va întâmpla”.
Ionuţ Mişa, în 31 iulie 2017: „Mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat nu va duce la scăderea salariilor. Salariul net nu va scădea. Veniturile românilor nu vor scădea. De asemenea, sarcina fiscala a fiecărui angajator se va menţine. Nu va fi nici un cost suplimentar”.
Liviu Dragnea, în 20 octombrie 2017: „Toată lumea ştie că salariul net nu are cum să fie scăzut şi angajatorul nu plăteşte mai mult. (…) Este pentru prima dată când se măresc salariile într-un mod serios pentru toată lumea, salariul minim e mărit în fiecare an, cache-ul pe care fiecare angajat îl duce acasă este mai mare, contribuţia la pensie va creşte de 2,5 ori, cel putin şi apar nemulţumiri.”
Mihai Tudose, în 20 octombrie 2017: „Nu scad sub nicio formă salariile şi o luăm de la capăt: este un mecanism prin care salariile rămân cel puţin la fel sau ele vor creşte.”
Florian Bodog, în 29 septembrie 2017: „,Îi asigur pe toţi specialiştii din sănătate că, aşa cum am spus în programul de guvernare, nu vor exista scăderi salariale, ci doar creşteri. (…) În situaţia în care se va constata că există categorii profesionale care au de pierdut ca urmare a aplicării Legii salarizării unice vom lua măsuri.