MARELE TURNEU A TRECUT! COMENTARIILE CONTINUĂ!…

Pentru că seria de spectacole desfășurate în cadrul Turneului Național Centenar “România în sărbătoare” au avut repere multe, la Călărași și pentru că o serie dintre cele care s-au petrecut sunt de interese jurnalistic, publicistic, deci pe interesul oamenilor, am hotărât să vă oferim răspunsuri la niște întrebări ori elemente de interes pe care, cu siguranță mulți nu le-ați aflat în timpul desfășurării spectacolelor! Urmăriți cu interes!

COMPACT ȘI LEO IORGA – VERITABILE LEGENDE, PE SCENĂ, LA CĂLĂRAȘI!
16
Orice s-ar spune, incontestabil trupa Compact este una dintre formațiile care au făcut istorie în muzica tânără, din România, atât în secolul 20, dar și în secolul XXI !O trupă care a trecut prin multe, de-a lungul timpului, inclusiv momentele tragice precum dispariția lui Teo Peter – ruperi , despărțiri , scandaluri chiar, dar, pe termen lung – continuitate! Și, desigur, mult talent! Practic, pe linia marilor formații românești de la Phoenix si Sfinx la Roșu si Negru sau Holograf se înscrie și Compact! Ceea ce s-a remarcat în foarte multe spectacole și concerte la care formația a participat, în ultima vreme, au fost elementele de mare succes, în primul rând priză la public! Primarul municipiului Oltenița, de exemplu, se declara extaziat de Compact, recitalul sau depășind toate așteptările sale!
Același lucru s-a întâmplat și la Călărași, acolo unde foarte multă lume a înțeles că pe scenă exista o legenda ! Semn al Muzicii românești autentice!

ELENA IONESCU – DE LA CESCUJUR LA… PREZENTARE ÎN TOATĂ ROMÂNIA!
pag7
O surpriză a constituit-o și prezentarea spectacolelor , mai precis prezența unei tinere extrem de talentate pe numele său Elena Ionescu . Puțini dintre spectatori știau că tânăra Elena este din Călărași! Și, mai mult decât atât, a fost, în perioada de studii liceale, membra Centrului școlar și cultural de jurnalism – CESCJUR fiind o adevărată emblemă a acestei instituții unice în România! Practic, încă din timpul liceului, Elena a făcut parte din echipajul unei emisiuni de mare succes, la Pro TV ! Acum Elena face parte din acest turneu național de mare succes, de dimensiuni uriașe, la nivelul întregii . Românii!…

DE CE NU A CÂNTAT ALEX VELEA?!…
velea_dans
Un nume mult așteptat pe scenă a fost cel al lui Alex Velea, cunoscandu-se faptul că în acest turneu toate numele anunțate apar, așa cum au fost planificate. De data aceasta a apărut o excepție, mai precis absența lui Alex Velea care nu a fost pe scenă, dar trupa lui a evoluat, într-un concert de la un capăt la altul! De altfel, mulți nici nu au remarcat această absență, melodiile fiind cîntate așa cum erau planificate. Din păcate, la Călărași Alex Velea a avut o problemă cu gâtul, astfel că efectiv nu a putut nici să vorbească, dar să cânte?!…Și din respect pentru spectatori nu a vrut să facă un play back în care nu crede, atâta timp cat toată trupa este corectă, de la un capăt la altul, el nefiind, practic, pe scenă!Și tot din respect pentru spectatori Alex Velea a adus, la Călărași mult mai mulți artiști decât cei care ar fi urcat, în mod normal, pe scenă, lângă el, încercând să suplinească absența sa prin numărul suplimentar de vedete pe care el le-a dus la Călărași!

TÂRGU TRADIȚIONAL – ALTĂ DORINȚĂ PENTRU CĂLĂRAȘI!
targ1-650x435
Se știe, una dintre marile probleme ale călărășenilor, în ultimul an și jumătate a fost absența acestui tip de manifestare care, iată, are foarte mulți doritori! De ce s-a întâmplat asta reprezintă un alt subiect asupra căreia vom reveni. Cert este că insistența noastră în acest caz s-a dovedit că în realitate chiar corespunde așteptărilor oamenilor din Călărași care au venit într-o număr uriaș la toate spectacolele !
Un alt lucru care lipsește călărășenilor, din păcate în ultimul an este legat de târgurile tradiționale, cele care au avut atât de mare succes, în prezența lor periodică, în municipiul de pe malul Borcei. Iată că, la acest mare proiect desfășurat la Călărași a apărut și Târgu tradițional! Iar așteptările oamenilor au fost confirmate, cumpărăturile regăsindu-se și din acest punct de vedere…

PARCUL DE DISTRACȚII – BUCURIA COPIILOR!
31543806_866957666844177_3756266212535828480_n
Într-adevăr și parcul de distracții a constituit o componentă importantă a ceea ce numim Turneul Național Centenar “România în sărbătoare“! Iar bucuria copiilor s-a văzut, participarea lor fiind, într-adevăr, una cu adevărat specială și de mare amploare!…

NUMAI VEDETE DE SUCCES!

Într-adevăr, dacă parcurgem lista participanților la tot ceea ce s-a întâmplat în aceste trei zile vom constata că fiecare în parte a reprezentat un capitol de interes, iar toți la un loc au realizat un mozaic atât de necesar și de așteptat!
Lista artiştilor care au cântat pe scenă la Călăraşi:
lista

UN MARE EVENIMENT CARE S-A AUTO FINANȚAT!

Este, cu siguranță, una dintre cele mai interesante știri de presă care se leagă de acest turneu. Într-o țară și într-o perioadă în care există atâtea comentarii legate de bani publici care se aruncă pe spectacole cu bere și mici, acțiune care poate fi interpretată și pozitiv și negativ, fiind funcție de cei care pun întrebările respective, în cazul. Marelui Turneu Național Centenar “România în sărbătoare” lucrul cel mai important este că nu se plătește nimic din banii publici! Practic, instituția Primăriei în cazul nostru împreună cu aceea a Consiliului Județean au pus la dispoziție terenul pe care s-a desfășurat totul! Toate cheltuielile de organizare, inclusiv plata artiștilor fiind suportate de firma care a pus totul pe roate, fără a solicita niciun ban din partea comunității! Singura obligație pe care aceștia au avut-o a fost cea legată de igienă! Mai precis este vorba despre toaletele ecologice și despre curățenia necesară, la sfârșitul fiecărei seri de spectacole! Practic, așa cum remarcau și alți primari din România care au avut această surpriză plăcută, este ceva care aduce bucurie oamenilor fără a se putea reproșa că s-au cheltuit bani publici pentru asta!

ÎN SFÂRȘIT, SE INTRĂ ÎN NORMAL ȘI LA CĂLĂRAȘI?!…

Este o întrebare care are semnificațiile sale, în condițiile în care oamenii din Călărași au fost văduviți, în ultima perioadă, de asemenea manifestări publice. În condițiile în care, iată, acest eveniment s-a întâmplat la Călărași să înțelegem că:
1 – În sfârșit se revine la manifestările atât de așteptate de publicul din Călărași, așa cum se întâmplă în majoritatea marilor orașe din România?
2 – Târgurile tradiționale vor redeveni de actualitate pe meleagurile municipiului Călărași? Prin realitate vom afla și răspunsurile!…