Maria Dragomir – aproape de legendă!… CASA PĂRINTEASCĂ S-A… RĂSCUMPĂRAT!

CU ADEVĂRAT O POVESTE DE INTERES!…

Nu credem că este nevoie să vă reamintim faimosul cântec pe care l-a făcut să fie nemuritor Fuego – “Casa părintească nu se vinde”!
Un cântec intrat în concepția românilor, definitiv, prin credința că lucrurile bune au continuitate, iar casa părintească este un asemenea simbol!… Și pentru a intra în atmosfera tuturor celor petrecute, să ne reamintim versurile acestui cântec minunat:
Ascultați-mă surori pe mine
Și voi frații mei ce v-ați sfădit,
Îi păcat, nu-i drept, nu este bine
Să vinzi casa care te-a-ncălzit.
Casa părintească nu se vinde,
Nu se vinde tot ce este sfânt,
Încă vin copiii s-o colinde…
Nu știu că părinții nu mai sunt.
Casa părintească nu se vinde,
Nu se vinde pragul părintesc
Dintre-atâtea locuri dragi și sfinte
Ochii mamei încă ne privesc.
Bani ne-ar trebui la fiecare
Toți avem copii și vremea-i grea
Însă cum să vinzi fereastra oare,
Cea la care mama ne-aștepta.
O vom da și vom schimba lacăte
Și vor pune și ferestre noi
Și treând pe lângă ea vreodată
Va privi ca la străini la noi
Om pleca și noi cândva din viață
Și părinții sus ne-or întreba
Ce mai face casa lor cea dragă
Cine are grijă azi de ea?…

CE A PĂȚIT FOSTA DEPUTATĂ DE CĂLĂRAȘI?!…

Nu am mai scris, de mai multă vreme, despre Maria Dragomir, o femeie care a reușit, în viață, prin muncă proprie, implicându-se în afaceri de succes a domeniului pentru care s-a pregătit în viață, agricultura. Asta pentru că, după ce a reușit performanța ca într-o formațiune politică intrată aproape în istorie prin modul în care majoritatea parlamentarilor au fugit din acel partid, fiind racolați fără niciun fel de probleme pe interese diverse, Maria Dragomir a jurat că ea va fi ultima care va pleca din acel partid când partidul nu va mai exista! Ceea ce a și făcut, atunci când formațiunea respectivă si-a dat obștescul sfârșit… atunci doamna Dragomir a jurat că nu va mai activa în politică, sub nicio formă, în urma experiențelor pe care le-a avut și a realităților pe care le-am constatat din interior!
Și a revenit la activitatea care a consacrat-o, cu rezultate foarte bune, în continuare!…

SORA NU S-A ȚINUT DE CUVÂNT!

Dar și în viața de familie s-au petrecut mai multe lucruri, de-a lungul timpului, acesta fiind datul firesc al existenței fiecăruia dintre noi. Dispariția părinților face parte din acest mecanism, iar după moartea tatălui casa în care s-a născut Maria Dragomir a rămas goală, pentru că părinții au plecat din viață, iar copiii au plecat din localitatea natală!
În acel moment doamna Dragomir a stat de vorbă cu sora sa, aflată departe de țară, iar discuția a fost că această casă trebuie păstrată, că nu se îmbogățește nimeni de pe urma vânzării ei, ea rămâne în locul în care în momente de restriște fiecare se poate întoarce “LA CASA LUI”!… Sora a fost de acord, inițial, motiv pentru care au fost făcute actele necesare prin care casa părinților era în zona de interes a surorii sale. Și lucrurile au continuat, o perioadă, până când a venit o informație șocantă, uluitoare, usturătoare chiar: sora a pus casa în vânzare și ar fi și vândut-o! Nu se mai pune problema cum și de ce a făcut acest gest, cert este că a vândut casa! Desigur, în urma discuțiilor de rigoare, NU trebuia să facă asta , dar într-o lume tot mai confruntată cu lucruri care nu mai au nicio legătură cu spiritul uman nu te mai miră nimic! O imensă rană s-a deschis în sufletul doamnei Dragomir, dar înțelegând care sunt datele reale ale vieții, și-a văzut de ale ei mergând mai departe.

TOATĂ LOCALITATEA I-A VENIT ALĂTURI!

Și, dintr-o dată, se produce un eveniment poate de anticipat, dar în niciun caz așa cum a evoluat el: cei care au cumpărat casa, nemulțumiți, probabil, au hotărât s-o vîndă! Atunci, cineva din localitate a sunat-o pe doamna Maria Dragomir, informând-o că a fost pusă în vânzare casa! De cei care o cumpăraseră de la sora sa! Casa părintească se vindea, din nou, de data aceasta de către niște străini! A fost momentul în care după lungi analize, Maria Dragomir a luat hotărârea care a șocat pe toată lumea: cumpără ea casa!

A RĂSCUMPĂRAT CASA PĂRINTEASCĂ!

Ceea ce a și pornit să facă , atât de mult impresionând oamenii din localitatea natală încât atunci când a pornit acțiunea de renovare, de aducere la stadiul de normalitate toți oamenii din localitate i-au venit alături!
Cum era clacă, pe vremuri, cu tot sufletul și fără nicio pretenție toți oamenii au venit impresionați de gestul celei care și-a răscumpărat casa natală! Casa părintească s-a răscumpărat!
Într-adevăr, este o adevărată legendă care circulă în zonă, de data aceasta, despre femeia care după ce a fost înșelată de sora sa, rămânând să privească din exterior pereții casei părintești, atunci când casa a revenit în circuitul posibilei vânzări, a hotărât să o răscumpere!
Casa părintească a rămas… Acasă!…