Marşul pentru viaţă 2017- „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine” Sâmbătă, 25 martie 2017

În perioada 1-31 martie 2017, în numeroase oraşe şi localităţi din România şi Republica Moldova se va desfăşura Luna pentru viaţă 2017- „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marşul pentru viaţă 2017- „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizat sâmbătă, 25 martie 2017.

Marşul pentru viaţă este la a VII-a ediţie naţională. Tema „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesităţii, posibilităţii şi eficienţei sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.
La nivel naţional, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraş sau localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii şi instituţii pro-viaţă locale.
Prin Marşul pentru viaţă promovăm conştientizarea societăţii şi sprijinirea femeii să nască viaţa pe care o poartă în ea, precum şi proclamarea familiei creştine tradiţionale ca o moştenire sfântă primită de la străbunii noştri.
Iată câteva aspecte care motivează tema aleasă pentru acest an.
România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populaţia actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.832.650 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958iunie 2016, faţă de o populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.
În condiţiile în care civilizaţia tradiţională şi spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaş de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină şi existenţei unei mentalităţi publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada şi în ideologia comunistă.
De aceea, este folositoare implicarea tuturor pentru ca la acest Marş pentru viaţă să participe şi copii, suflete nevinovate şi pline de viaţă şi de dorinţa de a creşte şi de a-şi întemeia la rândul lor familii. Este important ca încă de mici, prin intermediul educaţiei parentale, şcolare şi religioase copiii să conştientizeze că viaţa este un dar primit de la Dumnezeu.
În goana omului contemporan pentru căutarea fericirii, în special trupeşte, cu orice preţ, se uită că omul este în primul rând o fiinţă ce trebuie să îşi asume responsabilitatea propriilor acţiuni. Suprimarea vieţii fătului nenăscut nu este o simplă procedură chirurgicală, o înlăturare a unei tumori, ci întreruperea unui ciclu de dezvoltare natural, conform legilor biologice, sădite de Dumnezeu în Creaţia Sa.
De aceea, credem, dincolo de permisivitatea legislativă, creştinii şi nu numai trebuie să militeze pentru Viaţă şi bucuriile acesteia.
Aşadar, în lumina celor spuse, vă invităm să ne însoţiţi în demersul nostru nobil.
Mulţumindu-vă anticipat, vă aşteptăm să vă alăturaţi nouă în data de 25 martie 2017, în ziua Buneivestiri, la ora 15.00, în Municipiul Călăraşi.

ORGANIZARE:
-Marşul se va desfăşura pe ruta Strada Nicolae Titulescu (intersecţia cu Liceul Agricol) – strada Bucureşti până la Biserica ,,Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”- Volna;
-Pe tot parcursul marşului siguranţa participanţilor va fi asigurată de poliţia rutieră, jandarmerie şi poliţia locală;
-După ce s-a ajuns la biserică, va urma un program cultural ce va include: trupa de teatru Giganţii, coordonaţi de către doamna preoteasă Comănescu Niculina, va interpreta piesa de teatru ,,Inima Mamei” ;
-Atelier de desene pe asfalt pentru copii- ,,Desenează pe asfalt bucuria pentru viaţă”;
-Diferite jocuri interactive.

marsul pentru viata mic