Mergeți, bă, la muncă!… PRIMARUL DE LA TIMIȘOARA A AVUT DREPTATE – ZIARIȘTI? NU – ASISTAȚI SOCIAL!…

*Cine ține în viață aceste “mătrăgune abjecte”? *Păi… Administrațiile locale și… politicienii!… *Pe bani publici, bineînțeles!…

MAREA CONFUZIE DIN PRESĂ – ȘI LA CĂLĂRAȘI!…

Am scris, de-a lungul timpului despre ceea ce am considerat că este – și chiar este – uriașa confuzie care a dus la compromiterea presei românești! Presa deosebit de puternică la mijlocul anilor 2000, așezată pe roate și fiind cu ochiul larg deschis asupra a tot ceea ce se întâmpla în viața politică și economică, presa care deranja pentru că nu se supunea nici unei rigori, scăpând de sub controlul politicienilor, așa cum s-a întâmplat, din păcate cu audiovizualul, presa scrisă, presa tipărită, presa adevărată a dispărut aproape! Iar cea care reușește să mai existe abia își trage răsuflarea, înglodată în cheltuieli cât se poate de mari în raport cu numărul tot mai mic de încasări!

A FOST UN PLAN?…

Mulți spun că situația în care s-a ajuns acum este rezultatul unui plan foarte bine organizat care a început cu multă, foarte multă vreme în urmă! Atunci când parlamentarii, politicienii, hoții care au pus ghearele pe tot ce mișca în această țară, din țară dar și din străinătate, toți la un loc au realizat că această voce care nu poate fi controlată trebuie redusă la tăcere! Și atunci a început războiul economic!…

ATUNCI AU ÎNCEPUT JOCURILE AGENȚIILOR DE PUBLICITATE!…

Combinate cu criza cât a fost ea de reală, în capitalismul care se dezvoltă inegal și în salturi, așa cum spuneau comuniștii, rezultatul fiind dispariția de pe tarabe a numeroase ziare tipărite, trecerea lor pe… net!… Dacă a fost un plan atunci a funcționat foarte bine și desigur nu putem să ne gândim decât că planul a fost foarte bine coordonat de cei care l-au gândit! Pentru că prin această decizie, practic, au dispărut o parte dintre publicațiile care chiar contau, iar rolul presei a-nceput să fie diminuat, până când a scăzut atât de mult încât reacțiile nu mai sunt cele care făceau furori, în România în anii ‘90 și, mai ales, în anii 2000…

MAREA CONFUZIE!…

Aici a venit vorba despre faimosul cuvânt…Net! Pentru că în evoluția tehnologiei a apărut un nou element demn de interes – internetul! Iar aici lucrurile au început să se amestece rău de tot între instituțiile de presă reale, cu sediu de redacție, cu angajați, cu statut de funcționare, cu toate cele care implică o instituție de presă în sine cu aceia care și-au făcut pagini de internet, bloguri, site-uri ori simple pagini de Facebook intitulate, pompos – “cotidian online”! În condițiile în care termenul de cotidian înseamnă o publicație care apare cu zeci de articole, cu imagini, cu analize, anchete, nu …aproape nimic sau absolut nimic zile în șir! De aici marea confuzie care a apărut și despre care se poate vorbi că a influențat, la rândul ei , tot ceea ce se întâmplă în presa din România, inclusiv din Călărași.

TOȚI RATAȚII S-AU FĂCUT… ZIARIȘTI!

Confuzie prin intermediul căreia oameni fără niciun fel de pregătire, fără niciun fel de atestare profesională, de multe ori fără cunoștințe minimale de gramatică, de exprimare, de comunicare au ajuns să se autointituleze “ziariști” și, mai ales, să fie recunoscuți, practic, de oficialități ca fiind parte a presei din România! În condițiile în care nimic, dar absolut nimic nu le conferea această calitate!
Dacă ar fi să enumerăm persoane care îndeplinesc aceste acțiuni de așa-zisă presă vom constata, cu stupoare că se alătură ziariștilor reali, profesioniștilor în ale comunicării oameni care nu doar că nu au niciun fel de pregătire, dar fără niciun fel de atestare au ocupat poziții de ziariști, generând o confuzie totală în acest domeniu!
•Unii au fost pur și simplu condamnați, au făcut închisoare! Iar când au ieșit de la pușcărie s-au declarat …ziariști! Întrebați ce caută în acest domeniu, răspunsul a fost stupefiant: “păi nu trebuie să trăiesc și eu din ceva”!…
•Unii au încercat tot felul de afaceri, au dat rateuri unul după celălalt, iar când au ajuns în stare de faliment generalizat, unii urmăriți și chiar amenințati de cămătarii violenți s-au transformat, peste noapte în… ziariști!
•Mai grav decât atât, oameni care au ratat inclusiv rosturile unei vieți de familie, huliți de cei care au făcut parte din familiile lor, divorțați, părăsiți de copii, nerecunoscuți de nimeni s-au făcut, peste noapte… ziariști!
•Nu mai vorbim despre cei care sunt împătimiți ai alcoolului, devin violenți și în fața consumului nu excesiv, ci chiar moderat de alcool, devin adevărate brute, deraiați psihic, unii buni de băgat direct la balamuc!…
•Oameni fără niciun căpătâi, oameni pe care nu-i mai recunoaște nici familia, în calitatea lor umană, s-au transformat, peste noapte în… ziariști!
•Nu mai vorbim despre escroci , în adevăratul sens al cuvântului, infractori care au dat țepe, care și-au tras bani, au dat lovituri după lovituri la buzunarele cunoscuților , au escrocat, pur și simplu, cu sume uriașe, rânduri întregi de populație, rătăciți demni de milă, dar care, cu un tupeu nemărginit se autointitulează… ziariști!
•Majoritatea acestor vietăți – că oameni e mai greu să le spui – au un element comun –Șantajul! Pe lângă ajutoarele sociale de care beneficiază pentru a trăi, mulți, foarte mulți dintre ei au gândit că prin șantaj pot obține un ce profit, niște prime de… șmecher! Motiv pentru care au mers din primărie in primărie aruncând amenințări din vârful buzelor, fie chiar s-au aruncat la atacat unii directori, manageri, șefi și șefuleți care, din păcate pentru ei, au pus botul și au dat dat înapoi semnând… contracte! Există probe! Toți acești șantajiști se cred… “Ziariști”!
Toți aceștia vin la conferințele de presă, populează aceste acțiuni de informare și, mai ales, fără a comunica mai niciodată ceea ce s-a discutat în respectivele întâlniri, s-au abonat la banii publici! Pentru că despre bani este vorba, până la urmă!

ZIARIȘTI? NU – ASISTAȚI SOCIALI!…

Aceasta a fost formula pe care a lansat-o, la un moment dat, primarul de la Timișoara, Gheorghe Robu! A explodat, cu adevărat, o avalanșă de imprecații la adresa acestui personaj, controversat ca politician, dar în acest caz afirmațiile sale stăteau foarte bine în picioare și nu numai la Timișoara! Pentru că situația este prezentă în toate cazurile pe care le-am amintit, la toți marțafoii, ratații, pușcăriașii , bețivii, deraiații care s-au transformat, peste noapte, în …ziariști! Oameni fără de niciun căpătâi dar care, țineți-vă bine, au contracte cu instituții de stat! Primării!… Consilii județene!… Partide!… Direcții deconcentrate!… Unități de producție!… Mai mult sau mai puțin dependente de bani publici, ei ducându-se acolo fără niciun fel de licitație, fără niciun fel de argumentare a calității pe care ar avea-o pentru a solicita acei bani! Mulți nu apar, niciodată, pe niciun canal de comunicare! Nu-i citește nimeni, nu comunică nimănui absolut nimic, ei nu există sub formă de așa-zisă presă, dar încasează bani, cot la cot și egal la egal cu adevăratele instituții, tot mai puține care se află pe tarabele de presă, ori care sunt accesate, în mod real! Televiziuni!… Posturi de radio!… Cotidiane!… Desigur , aceste rânduri nu sunt o revoltă împotriva concurenței pentru că ei, repetăm, nu există ca instituții de presă! Ei doar înșeală, uneori cu deplinul acord al instituțiilor administrației locale, încasând ILEGAL banul public!

SĂPTĂMÂNALE CARE APAR… O DATĂ PE LUNĂ!… ȘI ALTELE CARE NU APAR NICIODATĂ!

Singurul exemplar care se prezintă la instituția de stat de acolo de unde trebuie să se încaseze, contra factură, banii… asistaților sociali! Pentru că ei nu pot fi numiți ziariști, nu prestează în domeniul comunicării, nu execută acțiunile pentru care au încheiat contractele respective! Ei nu comunică nimănui absolut nimic! Unii dintre ei, dacă le numeri articolele publicate pe așa-zisele pagini de “feisbuci” nu au mai mult de patru maxim șase articole scrise de ei și publicate într-un an de zile! Alții – nici măcar atât! Sunt unii așa-ziși ziariștii care nu au scris un articol, cu mintea lor, în viața lor! Ei doar încasează banii! Pentru… Nimic! Păi dacă nici asta nu este o escrocherie, înșelătorie, chiar faptă penală, atunci ce mai este, stimați oameni buni?!…

DESIGUR, AUTORITĂȚILE SE FAC CĂ PLOUĂ!…

În mod normal, în fața acestor semnale ar trebui să se ia măsurile necesare, în primul rând luarea la purecat a tuturor contractelor respective! Verificarea, la chioșcurile de ziare a acelor așa -zise publicații -dacă apar, dacă se găsesc în chioșcuri, când apar, dacă apar, dacă se vând! De câte ori pe an – nu glumim, deloc – pe an – apar aceste publicații?!…
Și dacă ajung, vreodată, în chioșcurile de difuzare a presei! Verificați-le numărul de vizitatori pe site-uri, numărul real, nu falsurile în care s-au specializat! Și, mai ales, cât contează, cât se implică și cât prezintă realitățile din județul din care fac parte și în care sunt plătiți?!…Nu de alta, dar și șefii de instituții publice, primari sau președinții de consilii, directori sau coordonatori știu cel mai bine, nu dau banii din buzunarul lor personal, sunt bani publici, bani pe care îi plătesc sub formă de taxe și impozite oameni de bună credință care nu pot accepta ca banii pe care i-au dat, bani pe care i-au strâns cu greu și prin muncă să ajungă să fie aruncați nici măcar la asistații social reali, ci la niște nesimțiți care pur și simplu mint, înșeală asumându-și calități care nu sunt reale pentru că nu sunt ale lor și nu pot fi recunoscute, sub nicio formă ca prestări de servicii în folosul comunității!

VERIFICĂRI! VERIFICĂRI!…

Solicităm,
public, luarea de măsuri urgente pentru verificarea tuturor acestor așa-zise instituții să se vadă în ce măsură ele chiar prestează serviciile respective! Sau dacă, pur și simplu, încasează ilegal niște bani! Bani publici, să fim bine înțeleși!…