Mesaj pentru un europarlamentar! CĂTĂLINE, IVANE, BĂ NENE, DACĂ ÎȚI PUTE PSD-UL, PLEACĂ DRACULUI DE ACOLO!…

Între multele ciudățenii care se petrec în interiorul partidului de guvernământ, cel mai mare partid din România, de aproape 30 de ani, acuzat de toate cele, vinovat de multe, dar nu vinovatul singur în condițiile în care toată lumea s-a aflat la putere, de-a lungul timpului și s-au înregistrat catastrofe și nenorociri la mai toate guvernările ca să nu ne îndreptăm chiar către cele care au rămas legendare prin toate astea, se întâmplă – spuneam – câteva ciudățenii cumplite! Ciudățenii mari! Și greu de înțeles!… Desigur, la prima vedere pentru că dacă încerci să înțelegi, vei constata că începi să pricepi bine de tot multe! Cum a fost, de exemplu, revolta fostului președinte al Partidului( ca prim-ministru a avut chiar calități în activitățile pe care le-a avut) dar care, în realitate, a servit perfect celor care urmăreau răul partidului respectiv , de exemplu… Acum, însă, am decis să ne uităm cu atenție la cazul europarlamentarului Cătălin Ivan, un om care face praf partidul din care face parte, mai ales pe conducătorul sau, Liviu Dragnea! Nu este vorba, atenție, de atitudinea unui membru de partid nemulțumit de ceea ce se întâmplă în partid și care transmite mesaje în acest sens, cum a fost cazul Ecaterina Andronescu deși si domnia-sa, probabil, a avut motivele sale asupra cărora vom reveni, la momentul potrivit. Este un om care face praf, varză, toata grădina de zarzavaturi partidul din care face parte, iar asta public, și la nivel european, și la nivel național!

PAS DECISIV PENTRU EXCLUDEREA PSD DIN GRUPUL GRUPULUI S&D DIN PARLAMENTUL EUROPEAN: ‘DEMISIONEZ DACĂ NU SE IA O DECIZIE’

Europarlamentarul Cătălin Ivan a trimis membrilor Grupului S&D din Parlamentul European un document prin care cere excluderea PSD din grupul socialiștilor. Ivan a atașat și o informare privind intenția sa de a demisiona din cadrul grupului dacă solicitarea sa nu este luată în considerare.”Acest text a ajuns astazi pe mail-ul fiecarui coleg din Grupul S&D din Parlamentul European. Atasate sunt doua documente, cererea de excludere a PSD din grupul politic si demisia mea din grup incepand cu data de 1 octombrie daca nu se ia nicio decizie. A trecut o luna de la protest si nu a existat nicio reactie pana acum, ceea ce este inacceptabil. Consider ca tacerea reprezinta o forma de sustinerea a regimului lui Liviu Dragnea si atunci locul meu nu mai este in acest grup politic. In text sunt trimiteri catre petitiile care cer excluderea PSD din familia socialistilor europeni, petitii semnate de mai bine de 100 000 de romani si catre stiri in limba engleza care prezinta pe larg violentele din Piata Victoriei din seara de 10 august.
“Draga camarade,
Iti scriu intr-un moment dificil pentru social democratia europeana, vital pentru Romania si pentru Uniunea Europeana. Randurile acestea si scrisoarea atasata, adresata conducerii Grupului S&D, sunt scrise in numele luptei pentru democratie in Romania, al luptei impotriva coruptiei si, mai ales, al ramanerii acestei tari pe drumul european. Atasez link-urile mai multor petitii online care cer excluderea PSD din familia socialistilor europeni, petitii care au fost semnate de peste o suta de mii de romani care locuiesc in diferite state membre ale Uniunii. In data de 10 august a avut loc un protest al romanilor care muncesc si locuiesc in tari membre ale Uniunii Europene. Acest protest pasnic a fost transformat intr-o lupta de strada extrem de violenta intre jandarmi si grupuri organizate infiltrate in randul protestatarilor dupa un scenariu pregatit din timp de oameni fideli lui Liviu Dragnea din Ministerul Afacerilor Interne. Trebuie mentionat ca presedintele PSD, primul ministru, ministrul de interne si seful jandarmeriei sunt toti din Teleorman, ultimii trei avand singura calitate obedienta fata de Liviu Dragnea. Acestui scenariu au cazut victime mii de femei, batrani si copii nevinovati, urmarile expunerii la gazul folosit de fortele de ordine sunt greu de anticipat, tot mai multi ajungand la spital cu probleme respiratorii sau de piele. Armele si tehnicile folosite de jandarmerie au fost la limita legii, daca nu ilegale, o ancheta aflandu-se in acest moment in desfasurare. Dincolo de partea legala, democratia din Romania a primit o lovitura extrem de dura din partea partidului care, conform valorilor noastre comune, ar trebui sa fie garantul democratiei si a libertatii de exprimare. Pentru ca pana acum a lipsit o reactie ferma a conducerii PES sau a Grupului S&D, desi ne aflam la o luna de la evenimentele tragice din Piata Victoriei, si pentru ca orice zi in plus cu acest partid la guvernarea Romaniei inseamna un pericol imens pentru noi toti, o amanare a unei discutii in grupul nostru politic ar insemna o sustinere tacita, un gir dat celui mai nociv regim politic din Europa in acest moment. Prin urmare, atasez alaturi de solicitarea excluderii PSD din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor Europeni si, in eventualitatea in care nu se ia nicio decizie, demisia mea din acest grup incepand cu data de 1 octombrie 2018. Consider ca, dupa 15 ani de politica de stanga si 9 ani de munca in acest grup pentru a promova valori precum libertatea, solidaritatea, echitatea sociala sau lupta impotriva coruptiei, orice zi in care PSD ramane in acest grup inseamna o compromitere a eforturilor noastre comune de pana acum.Iti doresc putere si inspiratie pentru a lua cea mai buna decizie pentru grupul nostru politic si pentru cei care si-au pus increderea in noi!”, scrie Cătălin Ivan pe Facebook.

Desigur, poate că omul are dreptate, lucrurile pe care le spune pot fi reale (deși este de tot rasul să ceri eliminarea Partidului Socialist care se află pe primul loc între partidele socialiste din Europa!)dar rămân câteva elemente de interes:
•1-De ce nu face aceste comentarii în interiorul partidului, la întâlnirile pe care partidul le are, de fiecare dată și să și primească răspunsuri, iar după aia să ia atitudine când vede că lucrurile nu funcționează?!…
•2-Pe cine reprezintă acest om, pentru că nicio organizație a Partidului pe care îl reprezintă și care l-a trimis în Parlamentul European, atenție la nivel european, nicio organizație nu-l recunoaște ca membru!
•3-Iar aici vine mesajul direct, adresat chiar domnului europarlamentar: Cătăline, Ivane, bre, dacă nu-ți convine Partidul ăsta, pleacă dracului din PSD! Dar dă-ți demisia și din Parlamentul European , că așa, să stai cu burta pe miile de euroi primiți, în fiecare lună, datorită calității pe care nu tu o ai , ci partidul care te-a trimis, aia nu e in regulă deloc! Dă-l dracu de partid, dar da-o dracului și de funcția de europarlamentar, dacă ești așa de supărat!

PROTESTANT ÎNSEAMNĂ ȘI… PROTESTATAR, PROSTULE!

Iar limita de bun simț față de partidul care, până la urmă, i-a permis accesul la zecile de mii de euro, pe lună a fost atinsă atunci când a atacat primul-ministru reprezentând partidul pe care el, chipurile, il reprezintă în Parlamentul European făcând-o pe aia, din nou, proastă pe motiv că, vezi , Doamne, în loc să vorbească despre protestatari a vorbit despre… protestanți!
Prost erai tu, Cătăline, Ivane! Pentru că în limita dicționarului limbii române la sinonime, “protestant” înseamnă și “protestatar”! Așa scrie dicționarul, dar tu, în prostia ta, ai lansat-o pe asta ca să-ți faci praf partidul! Abia așteptăm peste câteva luni, la alegerile viitoare, să vedem dacă vei mai ajunge în Parlamentul European! Fiindcă Cătăline– cacofonii admisă în acest caz – abia atunci ți se va vedea valoarea! Nulă! Ca la bulgari!…