MICII PIANIȘTI DIN CĂLĂRAȘI – CEL MAI PERFORMANT PIAN DIN LUME!

•Performanțele excepționale au primit ceea ce meritau – un instrument excepțional! •Prin gestul excepțional al unei familii excepționale!…

AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT DEMULT, LA CĂLĂRAȘI !

Într-adevăr, acțiunea petrecută la Palatul Copiilor din Călărași la sfârșitul săptămânii trecute a fost una încărcată de emoție! Emoție artistică, dar și emoție pur și simplu!
Am scris, de-a lungul timpului, despre reușitele deosebite ale copiilor de la această instituție, numeroase premii la concursuri naționale și internaționale ! Sunt peste 1000 de copii din Călărași care frecventează această instituție unde învață lucruri minunate! Există o adevărată școală de pian, la Călărași, cu oameni excepționali, copiii talentați, dar care nu aveau în adevăratul sens al cuvântului un pian !

ȘI S-A ÎNTÂMPLAT MINUNEA!…

Aceasta este convingerea tuturor celor implicați – una dintre familiile excepționale ale acestor locuri, o familie care impresionează nu atât prin puterea financiară cât prin decența, modestia și omenia prin care se comportă în fiecare zi, a decis să nu mai investească în elemente care nu asigură viitorul acestei nații, ci chiar în copiii săi!
Prezența doamnei Magdalena Gheorghe a fost una extrem de interesantă, de la bun început, domnia sa apropiindu-se cu emoție de tot ceea ce se întâmplă aici! Mai ales că și nepoțica sa cânta la pianul nu foarte grozav aflat în dotarea instituției, dar cânta la pian! Nu pentru nepoțică, ci pentru toți copiii excepționali s-a luat o decizie excepțională: achiziționarea unui pian de colecție, marca Boston! Sub licența Steinway & Sons, marcă de prestigiu mondial!

PIANUL A FOST ADUS LA CĂLĂRAȘI! ȘI COPIII CÂNTĂ LA EL!

A fost, într-adevăr, un moment de excepție acela în care pianul adus în mod profesionist până în sala în care a fost instalat a devenit un instrument muzical aflat la dispoziția micilor pianiști de la Călărași!

PALATUL COPIILOR DIN CĂLĂRAȘI – MERITĂ UN SEDIU LA DIMENSIUNILE VALORII SALE!

Este promisiunea pe care a făcut-o directorul Direcției pentru Cultură de la Călărași, prezent la eveniment, prof. dr. Sorin Danciu care pe lângă bucuria participării la acest eveniment a promis că va depune toate eforturile pe care le poate genera alături de toți oamenii importanți din Călărași pentru că această instituție minunată, de prestigiu național și internațional să funcționeze într-o locație adecvată!

A fost foarte important sprijinul Liceului Danubius, cel care a pus la dispoziție sediul fostului său internat, dar acum este nevoie de altceva! Și după atât de multe încercări, acești copii minunați merită un spațiu minunat!…

FINAL CU… FLORI!