MILIȚENII DE LA CĂLĂRAȘI – CA BULĂ, ÎN MIJLOCUL ZĂPEZII!

Situație extremă, în prima zi după viscol, în cea mai aglomerată zona a Călărașiului, la “Orizont”! Practic, din dreptul liceului Agricol circulați a fost, efectiv, paralizată! Zeci… sute de mașini aliniate, una după alta, pe ambele coloane, ocupând, practic, kilometri de trafic! Dacă adunai mașinile toate, aflate acolo! Practic, mai mult se stătea decât se circula! Ne-am gândit că poate fi un accident, cu atât mai mult cu cat cineva a observat că ar fi o mașină de poliție, în față. Au durat 20 de minute, rețineți 20 de minute (!) să ajungem cu mașina de la “Agricol” până la “Orizont”!
Acolo am descoperit explicația: o mașină de poliție, mai precis de …miliție pentru că poliția nu face așa ceva, și mai precis de la Politia locală își trăsese mașina pe un sens de circulație pentru că erau doi isteți aflați la târgul de mărțișoare care trasesera mașinile acolo! Și în loc să ii ia pe cei doi și să-i mute pe o stradă lăturalnică pentru a le face procesele verbale de rigoare, toată treaba durand minute multe, ce făceau milițienii noștri? Mai precis ce au făcut ei! Au paralizat toată circulația pentru că, practic se circula pe o singură bandă iar mașinile de pe sensul din dreapta trebuiau să primească dreptul de a se înscrie pe partea stângă ca să ajungă și ele la destinație! Atâta nesimțire, atâta bătaie de joc, atâta lipsă de respect față de cetățeni și față de siguranța circulației, până la urmă!
Aveți și numărul mașinii, domnilor de la poliția locală în condițiile în care, după câte ne aducem noi aminte, ăștia nu mai aveau treabă cu circulația! Sau n-au treabă decât ca sa încurce circulația?!…
Vorba cuiva – Ca la Călărași!11

12

13

14