MILIŢIENII… PÂNDARI!

Probabil că e o mare acţiune de imagine- dar imaginea este… proastă!

După publicarea materialului privind poliţiştii pândari, din Călăraşi (material accesat de mii de oameni, dovadă că subiectul chiar era unul real şi interesant) am primit o serie de mesaje de la oameni care au lucrat sau, încă, lucrează în domeniu şi care ne-au atras atenţia că respectivii poliţişti nu au ieşit în stradă de capul lor- este un ordin pe care-l execută! Şi, de cele mai multe ori, acesta este un program care se desfăşoară la nivel naţional şi care are ca obiectiv promovarea imaginii poliţistului. Nu avem nimic împotrivă, poate că este aşa, numai că rezultatele sunt unele cât se poate de proaste pentru imaginea poliţistului! De ce spunem asta? Păi din câteva raţiuni extrem de clare: nu se poate ca în zona „5 Călăraşi”, acolo unde maşinile sunt, efectiv blocate din cauza aglomeraţiei (unii o iau printre blocuri), atâta timp cât strada Cornişei a fost şi ea închisă! Se blochează şi printre blocuri, pe la garaje, alţii stau zeci de minute până reuşesc să intre în traficul normal, se blochează circulaţia şi pe strada Bucureşti pentru că mai trec pietonii la „5 Călăraşi” şi atunci se fac coloane pe strada Bucureşti iar cei veniţi de pe Flacăra nu pot să intre pe Bucureşti, nu există semafor, nu există nimic! Cu excepţia unui miliţian (de obicei sunt doi!) care stă exact pe cealaltă parte a străzii şi pândeşte dacă nu cedează unu prioritatea la trecerea de pietoni ori l-a pus dracu şi nu şi-a pus centura de siguranţă! Şoferii înjură, domnilor şefi ai respectivilor miliţieni, în niciun caz nu aplaudă imaginea poliţiştilor în acest caz!

militieni pandari x

Ca să nu mai vorbim că la două colţuri mai încolo se află altă zonă foarte aglomerată- la „Agneza”! Duceţi-vă dincolo de şase seara şi vedeţi ce cozi interminabile se produc pe bulevardul Cuza-Vodă, ce aglomeraţie este pe Bulevardul Republicii! Acolo ar trebui să fie un poliţist care să dirijeze circulaţia, pentru fluenţa ei, că ăsta este rolul poliţistului de la circulaţie, nu să pândească şi să dea amenzi!
Despre asta este vorba, iar dacă cei de la Poliţia din Călăraşi se fac că nu înţeleg, mergem mai departe cu semnalele noastre şi vom da drumul scandalului şi la nivel naţional! Să le facem… imagine!
J de C