Mincinoşii ăştia anunţau iarna dramatică încă din… septembrie!

*Poate ați uitat, dar astă toamnă marii meteorologi ne anunțau că va veni o iarnă îngrozitoare! *Înfricoșătoare! *Cu mari diferențe de temperatură, cu mai multe etape de viscol! *”Lunile decembrie și ianuarie vor avea viscole foarte puternice!“ *Și au privit românii cu disperare, cum trece vremea și nu vine… viscolul! *Nicio problemă, Vine furtuna! *Iar dacă vor crește prea mult temperaturile, vine și…cutremurul! *Măi, nefericiților, cât vreți să vă mai bateți joc de țara asta?!…

VĂ MAI AMINTIȚI DE DECALOGUL LUI… CHOMSKY?!…

Într-o emisiune de televiziune, cu mai mult timp în urmă, profesorul Sorin Danciu a prezentat, pentru prima oară, public, telespectatorilor din România, tehnica manipulării! Și, cu exemple, Decalogul lui Chomsky ! Cel prin intermediul căruia oamenii sunt ținuti în frâu, speriați că va veni și mai rău decât este, fiecare zi de mâine și mai periculoasa decât cea de astăzi! Dar iată cele 10 porunci ale lui Chomsky pe care vi le prezentăm ca să înțelegem mai bine despre ce vorbim:
1. Poporul trebuie să aibă mereu mintea ocupată cu altceva decât cu problemele lui adevărate.
2. Poporul trebuie să perceapă conducătorii drept salvatori ai naţiunii.
3. Poporul trebuie permanent pregătit pentru mai rău.
4. Poporul trebuie să creadă ca şi ceea ce guvernele îi pregătesc spre a trăi mai rău este tot pentru binele său.
5. Poporul trebuie să aibă o gândire care să nu îi permită sesizarea legăturii dintre cauze şi efecte.
6. Poporul trebuie dezobişnuit să problematizeze realitatea şi să acţioneze sub impulsul emoţiilor.
7. Poporul trebuie obişnuit cu satisfacţii ieftine, care să îi ocupe timpul şi să îl demotiveze în atingerea unor idealuri superioare.
8. Poporul nu trebuie să aibă acces la mijloace de informare completă, exactă, corectă şi obiectivă.
9. Poporului trebuie să îi fie indus spiritul turmei.
10. Poporul nu trebuie să creadă în existenţa strategiilor şi mijloacelor oficiale de manipulare.

MANIPULAREA CU… TIMPUL PROBABIL!

Dacă nu vă mai amintiți, vă reamintim noi câteva titluri apocaliptice care au fost date românilor, încă din luna septembrie! Atunci, Ion Sandu, marele nostru specialist, anunța o iarnă foarte grea ! Mai mult decât atât, se anunța o iarna apocaliptică, cu mai multe etape de viscol în decembrie și ianuarie!

FOSTUL DIRECTOR ANM, ION SANDU, PREVIZIUNE SUMBRĂ PENTRU IARNA ACEASTA: ,,VOM AVEA O IARNĂ GREA, CA ÎN 2012”

septembrie 2017
Fostul director ANM, Ion Sandu, avertizează că vom avea o iarnă grea.
,,Vor fi ninsori abundente şi viscole puternice, ca în 2012″, a spus Sandu la Antena 3.
De asemenea, fostul director ANM, atrage atenţia că fenomenele meteo extreme, precum furtuna de săptămâna trecută din vestul ţării, vor deveni din ce în ce mai frecvente.

sursa: antena3.ro
pag4-5

“VREME ÎNGROZITOARE ÎN ROMÂNIA. NE AȘTEAPTĂ O IARNĂ CUMPLITĂ, CU PATRU PERIOADE DE VISCOL”

decembrie 2017
După valul de ploi și ninsori care a cuprins țara în aceste zile, pe cetățenii din România îi așteaptă un nou avertisment.
Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în cursul acestei ierni vom avea nu mai puţin de 4 valuri de viscol.
Un nou val de ploi şi ninsori loveşte România începând de joi 30 noiembrie, începând din Vestul ţării, iar după data de 1 decembrie ploile şi ninsorile se extind în toată ţara.
„Treptat spre sfârşitul acestei zile şi mâine aria precipitaţiilor se restrânge, temperaturile mai cresc uşor, dar un nou front atmosferic va traversa România cel mai probabil în regiunile vestice din 30, iar în noaptea de 30 spre 1 ploile să apară şi în Sud. Cu acest scenariu ar fi să plouă în toate regiunile pe data 1 şi va fi o pauză pe 2 decembrie”, a declarat Dinu Mărăşoiu, meteorolog INM, pentru Realitatea TV.
Miercuri, cerul se mai limpezeste, va fi doar temporar innorat si precipitaţiile, slabe si indeosebi in estul tarii, vor fi izolate si predominant sub formã de ploaie. La munte, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte. Dar maximele vor fi apropiate de cele normale pentru sfârşitul lunii noiembrie -între 0 grade la Miercurea Ciuc şi 10 grade la Constanta. Dimineaţa în zonele joase, pe arii restrinse, va fi ceaţă.viscol_1-465x390
În Bucuresti mâine, cer temporar noros, vânt slab şi moderat. Pornim in zi 2-4 grade (putine), iar la amiaza, ne oprim pe la 7…8
Joi, din pacate, vremea se strica iar -se innoreaza, reapar precipitatiille si se extind treptat in toata tara. În jumatea de vest a teritoriului şi în zona montanã, cantitãţile de apã vor putea depãşi local 15 l/mp. La munte precipitaţiile vor fi mixte, în vest, centru şi nord, vor predomina ploile, iar în rest va ploua. Vântul se va reactiva si el în majoritatea zonelor, mai susţinut în vest, sud-est şi la munte, dar tot pe creste va avea vitezele cele mai mari. Temperaturile vor marca insa o uşoarã crestere, astfel cã maximele se vor încadra între 2 şi 12 grade, chiar mai ridicate, pana spre 14 grade, in Dobrogea (13 Tulcea, 14 Constanta). Dimineaţã, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.
În Bucuresti, joi, se va înnora şi mai ales spre searã, va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat. Dimineata, minima coboara sub zero grade, minus 1 grad, dar amiaza se vor inregistra in jur de 9 grade. Dimineaţã vor fi condiţii de ceaţa.
Avertismentul meteorologilor pentru această iarnă este îngrijorător. Ne așteaptă patru valuri de ninsori viscolite în această iarnă, în Capitală.
Este avertismentul venit de la meteorologi și transmis în timpul comandamentului de iarnă de la Primărie. Edilii de sector și primarul general se laudă că sunt mai bine pregătiți ca anul trecut.

sursa: evz.ro

ION SANDU (FOST DIRECTOR ANM) IARNĂ 2017 – 2018: VA FI PRĂPĂD
septembrie 2017directorul-anm-ion-sandu-nu-va-fi-o-iarna-foarte-grea-precum-cea-din-2012-ne-asteptam-la-cateva-viscole-mai-mari-video-166518

Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române, a vorbit în emisiunea „La ordinea zilei”, despre fenomenele meteorologice extreme care se produc tot mai des și care afectează și România. Mai mult, Ion Sandu a precizat, bazându-se pe logică, faptul că iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012, adică o iarnă extrem de grea.
„Anul acesta va fi o temperatură mai mare decât anul trecut. La anul, inevitabil, dacă va crește temperatura, forța uraganelor va crește, cantitatea de vapori de apă din atmosferă se va accentua. Vor fi furtuni cu 150 de km/oră. (…) Iarna aceasta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”, a declarat Ion Sandu la Antena 3.

sursa: dcnews.ro

TRECE ȘI IANUARIE ȘI… IARNA, IOC!

Aceasta este realitatea pentru o foarte importantă parte din țară, întrucât zona de munte a cunoscut zăpadă, așa cum este firesc, în fiecare iarnă. Dar despre marile viscole se vorbește mai ales pentru zona de sud și pentru zona Moldovei ! Care, în mare măsură, nu au văzut zăpada, până acum… Și atunci …
Și atunci… e temperatură foarte mare. Înseamnă că poate să vină un ….cutremur!
Exact după regulile lui Chomsky o manipulare ordinară, fără niciun fel de scrupule, într-o adevărată bătaie de joc la adresa românilor care chiar că sunt luați de fraieri, de proști, buni de manipulat cu absolut orice! Dacă tot au venit temperaturi mai puțin obișnuite, aproape cald, în anumite perioade, fără zăpadă, ceea ce înseamnă o mare problemă pentru agricultură, dar asta este altă poveste, dacă tot este cald, ce au mai inventat manipulatorii?
Păi dacă va crește prea mult temperatura poate să vină un cutremur! Și, dintr-o dată, emisiuni de televiziune peste emisiuni de televiziune, siteuri, bloguri isterizate , amintiri despre cutremurul din ‘ 77 și tot așa!

ȘI DACĂ TOT NU SE ÎNTÂMPLĂ NIMIC, AMENINȚĂRI CU O… FURTUNĂ DEVASTATOARE!

Vă vine sau nu să credeți, dar tupeul, nesimțirea, ordinăria, bătaia de joc, tehnicile de manipulare ating o asemenea zonă încât se face absolut orice pentru a ține creierul românului ocupat! Alarmat! Speriat!… Așa că, iată un titlu zdrobitor, în plină iarnă cel care anunță o furtună devastatoare!
În realitate… În realitate era vorba pur și simplu despre furtuna de la Timișoara care, să vezi drăcie, se poate repeta în orice moment al anului! Pentru că suntem într-un anotimp al extremelor, vremurile nu mai seamănă una cu cealaltă și se poate întâmpla orice!

ROMÂNIA, FURTUNĂ DEVASTATOARE. MATEESCU (ANM): TREBUIE SĂ FIM PREGĂTIȚI. MESAJ CĂTRE ROMÂNI
ianuarie 2018
3046
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit la interviurile DC News Live despre fenomenele meteo extreme din România.
Elena Mateescu a trimis un avertisment în ceea ce privește repetarea episodului de la Timișoara, când o furtună deosebit de violentă a măturat tot în cale, în luna septembrie a anului trecut, lăsând în urma ei 8 morți, zeci de răniți și pagube materiale uriașe.
„Da, evenimentul de la Timișoara din 17 septembrie, nu a fost un caz singular. Au mai fost în istoria măsurăturilor meteorologice astfel de fenomene. Din păcate convecția rapidă a ceea ce înseamnă producerea unor astfel de fenomene, cu siguranță va mai fi posibilă în România, în contextul în care de la an la an am înregistrat așa cum am spus creșterea frecvenței acestor fenomene.
O să vă dau și o statistică. Anul trecut ANM a emis un număr de 3.693 de avertizări meteorologice de tip nowcasting care se referă tocmai la aceste tipuri de fenomene, fie că vorbim de furtuni, de precipitații, ploi torențiale sau grindină. În 2017 am emis un număr de 4.211, în 2011 emiteam undeva la 2.600 în medie pe an. Iată că de la an la an numărul mesajelor meteorologice confirmă ceea ce înseamnă fenomenele meteorologice în prezent.
În viitor ne putem aștepta, în condițiile în care și în anul 2018, marile centre europene anticipează și nu exlud posibilitatea să fie un an al extremelor meteorologice, așa cum la finele lui 2016 anticipau pentru 2017, având în vedere variabilitatea naturală și fenomenul încălzirii globale.
Trebuie să fim pregătiți, să conștinetizăm ceea ce înseamnă aceste fenomene. Nu în ultimul rând, să luăm în considerare, mesajele ce vor fi transmise prin aplicația RoAlert care urmează să fie implementată. E important să le luăm în considerare, indiferent de locul în care ne aflăm”, a transmis Elena Mateescu la DC News Live.

sursa: dcnews.ro

NU MAI MINȚIȚI ROMÂNIA CU ….METEOROLOGIA!

Este îndemnul din titlu pe care îl repetăm și acum, la final de material, pur și simplu pentru că noi considerăm și că românii NU sunt atât de prosti pe cat par sau îi consideră unii dintre” jmekeri “, fie, pur și simplu, s-a atins limita bătăii de joc și a bunului simț! Gata!…

Departamentul ANCHETE