“MOVE YOURSELF DO IT YOURSELF”

Elevii Liceului Teoretic “Mihai Eminescu” au realizat în această perioadă ultimile activități ale proiectului ale proiectului Erasmus+ – “ Move Yourself – Do it Yourself “. Elevii au discutat despre reușita activităților proiectului, au completat chestionare supervizați de d-na Venera Ghica și au realizat un atelier de bucătărie cu sprijinul prof. Ioana Dumitru și Liliana Dăscălița. Activitățile A22 – Cooking și A20 – Participating in charity events au fost realizate cu sprijinul preotului Anastase Paul Marian. La eveniment au participat și bătrâni din cartier care au discutat cu elevii despre proiect și despre implicarea elevilor în activități de caritate.
Monica Bobîrnac a predat ștafeta lui David Anastase pentru a continua activitatea de realizare de proiecte la liceul nostru.
Proiectul “ Move Yourself – Do it Yourself “ nr. de referință – 2017-1-HU01-KA219-035913_4 cu un buget de 20465 euro, s-a derulat în perioada 01.09.2017-31.08.2019 fiind implementat de 4 școli din Ungaria, Italia, România și Turcia. A fost finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. Proiectul a conectat învățarea formală cu cea non-formală și a dezvoltat la elevi acele abilități și competențe de bază care nu sunt suficient dezvoltate în școală. Pe perioada celor doi ani în care s-a derulat proiectul elevii au participat și la 4 mobilități internaționale, iar la Călărași s-au alăturat proiectului numeroase instituții.