MULTE NECUNOSCUTE AU BLOCAT RELOCAREA BAZARULUI!

Pentru a fi pus în aplicare proiectul de reabilitare al bazarului, comercianţii trebuiesc mutaţi într-un alt spaţiu. Primăria Călăraşi a decis ca societăţile care îşi desfăşoară activitatea în vechiul bazar să fie mutate pe spaţiul din vecinătate. Pe spaţiul destinat temporar societăţilor comerciale au existat garaje de tip Prefab sau confecţionate din alte materiale, care au fost mutate sau desfiinţate de către aparţinători sau de către Primărie. Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor Primăriei când au descoperit ce se afla sub aceste garaje. Mulţi dintre cei care deţineau garaje în acea zonă nu foloseau acele garaje pentru autoturism, ci pur şi simplu aveau o întreagă cămară, unii chiar săpate beciuri sub acele garaje.
Consilierul local PSD, Marius Dulce a interpelat Consiliul Local cu privire la întârzierile legate de proiectul bazar: ,,Cred că a trecut deja o lună de zile, avem bani în buget, am demolat garaje în zona Penny, bara aceea unde am zis că mutăm bazarul. Dacă tot nu mutăm bazarul, este bine să şi nivelăm acolo, poate mai parchează cineva! S-au luat garajele şi acolo au rămas nişte dărămături şi nu se poate parca nicăieri. Dacă tot nu mai mutăm bazarul şi avem bani în buget, la următoarea rectificare ar fi bine să luăm de acolo şi să mai ducem altundeva, să mai facem ceva în oraş.”
Primarul Drăgulin a explicat consilierilor întârzierile: ,,Când s-au dărâmat garajele nu am cunoscut ce este în subsol. S-au găsit, după ridicarea garajelor, foarte multe gropi, beciuri şi am încercat să le astupăm. Am mai avut nişte probleme juridice cu un locatar de acolo. Sperăm ca într-o săptămână deja să terminăm. În şedinţa operativă am discutat problema acestui bazar provizoriu. Sperăm ca în perioada următoare să alocăm banii necesari pentru a se pune la punct.”