NASOL MOMENT! MIŞTO… COLIVA! ŢEAPĂ! MII DE ZIARE… DEGEABA!

*O întâmplare haioasă (mai puţin pentru fraierii care şi-au luat-o!), dar care este plină de învătăminte!

Nici nu s-au anunţat alegerile parţiale, de la Călăraşi, că toţi cei care se consideră presă locală s-au autodinamizat şi au intrat, în plin, în acţiune! De altfel, urmărind (cu zâmbetul pe buze) toate aceste întâmplări, ne dăm seama că s-a găsit metoda prin care presa românească (şi din Călăraşi) ar putea fi salvată: SĂ SE ORGANIZEZE ALEGERI, LUNAR! În câte două… trei localităţi! Nu mai contează că unii n-au apărut DELOC, în acest an, în pagină tipărită, că unii nu există, efectiv, că altora li s-a suspendat sau anulat contul de Facebook, ori aşa-zisul blog numit… presă, nu contează nimic, dacă vin alegerile- ei sunt prezenţi! Şi au năvălit pe candidaţii partidelor care îşi doresc primari, în localităţile respective. Cu excepţia, firesc, a „Jurnalului de Călăraşi” care nu a mers, nu a căutat, nu a contactat, nu a prezentat oferte! Este drept că AM FOST CONTACTAŢI! Ni s-au oferit contracte! Aşa cum, probabil, este firesc atunci când ştii cu cine ai de-a face. Dar asta este altă discuţie, tocmai d-aia am urmărit întregul eveniment cu o reală satisfacţie (de ce să nu o recunoaştem?!…)
Aşadar, doi licurici, de-ăia mici, unul deraiat dintr-o aşa-zisă publicaţie, celălalt, deraiat, cu totul (!) s-au gândit ei s-o pună de-o nouă publicaţie! Reţineţi- nouă publicaţie- deci care nu a apărut, până atunci, NICIODATĂ în ediţie tipărită! Şi s-au dus cu oferta la un candidat. Câtă minte să ai tu, candidatul respectiv şi să nu le ceri să-ţi arate nişte ziare tipărite, de-ale lor, ediţii precedente, să vezi cu se se „mănâncă” publicaţia respectivă! Ce-o fi fost în mintea lor, nici nu ne interesează, cert este că s-a bătut palma să se facă un ziar electoral! Ediţie specială! De unde să ştie fraierii că în campania electorală oamenii au acţiune contrară, în faţa materialelor electorale?! Cu greu ajungi cu hârtie tipărită în campania electorală- doar dacă ai imaginaţie, ceea ce, aici, se vede că nu era cazul! Şi băieţii şi-au făcut ziarul, l-au tipărit (zice lumea) nici mai mult, nici mai puţin de… 3000 de exemplare! I-auzi brâul! Trece râul! Şi mândruţa? Eh, cu mândruţa a fost mai nasoală treaba, pentru că, să vedeţi ce s-a întâmplat: aşadar, în după-amiaza zilei respective au mers, ţanţos, băieţii cu dubiţa ca să ia miile de exemplare, le-au luat, s-au pregătit să le dea clientului! Asta era după-amiaza, spre seară- a apărut bomba! Publicată, în premieră, chiar de noi: S-A SCHIMBAT CANDIDATUL! Partidul a desemnat pe altcineva să candideze! Aşa că nu mai candidează în numele partidului respectiv! De care era plină sigla ziarului respectiv şi s-a mutat… mutarea, s-a schimbat… schimbarea! Ziarul? „Păi nu ne mai foloseşte la nimic!”
Ţeapăăăăă?! Ghinioooooooon?! Cât de nătâng să fii şi să te arunci într-o asemenea acţiune fără să te gândeşti, dinainte, la toate cele ce pot urma?! Aici ne referim şi la aurolacii presei (iată-i, în plină acţiune!), dar şi la aşa-zişii noştri politicieni locali, care câtă minte pot să aibă?!…
O lecţie de ţinut minte, pentru toată lumea! Iar noi, ce să le zicem? Regrete… Eterne!