Nicolicea cere clarificarea IMEDIATĂ a situaţiei OUG 13

Comisa juridică a Camerei Deputaţilor a ajuns la un numitor comun: OUG 14 să fie adoptată, însă OUG 13 sa fie clarificată, deoarece trebuie să se specifice în mod clar dacă efectele ei au încetat.
„Ne-a sosit înştiinţarea pe ordonanţa 14, încă nu o avem repartizată la comisie. Profitând de această discuţie, personal, le-am pus la dispoziţie colegilor toată documentaţia în aşa fel încât să se poată lua măsurile necesare la următoarea şedinţă şi acesta a fost consensul. Consensul este- ordonanţa 14 să fie aprobată şi clarificată situaţia ordonanţei 13, în sensul că ei i-au încetat efectele juridice de la data la care ordonanţa 14 a intrat în vigoare. Adică ordonanţa 13 a fost abrogată la acea dată. Consensul este pentru această soluţie. Rămâne ca până luni, când vom avea această şedinţă, colegii să vină cu propuneri care să nu mai poată să fie contestate de nimeni. Voi solicita Biroului permanent ca luni să lucrăm în paralel cu plenul, în aşa fel încât plenul să se poată pronunţa luni sau marţi pe ordonanţa 14, să o aprobe. Ordonanţa 13 nu a venit, eu am avut o propunere ca în corpul legii de aprobare a ordonanţei 14 să se facă specificaţia că ordonanţei 13 i-au încetat efectele la data la care a fost abrogată de ordonanţa 14 şi prin urmare procedura legislativă încetează”, a declarat Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, conform agerpres.ro.
Ordonanţa 13 se află şi acum în dezbaterea Senatului, iar o soluţie finală se va da abia în şedinţa de luni a Comisiei juridice, prin intermediul votului.