Nimic nou sub soare! LA CĂLĂRAȘI – CA… RACII!

*La”Taverna Racilor” s-a vândut, patru zile în șir, fără niciun indicator de gramaj! *Când i-am întrebat conform cărui criteriu pun bucatele respective, am primit răspunsul… profesionist: “după ochi”!…

ÎNTR-ADEVĂR, CIUDAT!…

Aceasta ar fi concluzia pe care am tras-o după ce am vizitat, de câteva ori, acea micuță piațetă improvizată în plin centrul orașului unde ba îi zicea “Festivalul Racilor”, ba “Taverna Racilor”…
Cert este că se găseau tot felul de produse pescărești, care de care mai atractive! Când am văzut și că era un punct de încasare a banilor și că oamenii care puneau mâncarea nu luau banii în mâna cu care puneau și bucatele, chiar ne-am bucurat pentru că era un semn de civilizație!
Ne-a trecut repede, atunci când am văzut cum se puneau bucatele în farfuriile respective!
Nu pe cântar, nu la gramaj!
Doar două erau la bucată, restul la nu se știe cum și ce criterii… Am și întrebat dacă nu se cântărește marfa iar atunci când am primit răspunsul afirmativ am întrebat cum stabilesc cantitatea pe care o pun pe farfurie?
– După…ochi! – a fost răspunsul stupefiant!
Desigur, în atâtea zile n-am văzut să treacă vreun organ de control care să constate treaba asta și să se intre în stare de normalitate! Deci, la Călărași – ca… racii !