NOI NU SCRIEM DEGEABA! DIFUZOARELE S-AU ÎNCHIS- LA TOATE BISERICILE!…

*Aşa am aflat că nu doar la „Sfânta Anastasia“ se puneau difuzoarele şi se transmitea slujba „la tot cartieru’“! *Şi, cică acesta era un obicei al mai multor biserici din Călăraşi!

Au venit semnale pe Facebook, dar şi telefonice care ne-au mulţumit pentru că, în sfârşit, s-a făcut linişte! Desigur, au fost şi mesajele unor drept-credincioase (mai ales) care ne-au afurisit că nu vrem să ascultăm Sfânta Împărtăşanie!
Pentru toate acestea, revenim cu acele precizări care chiar contează: în Călăraşi (ca pretutindeni în România, dar şi în lume) pe lângă drept-credincioşii creştini există şi credincioşi ai altor culte, de la catolici la protestanţi, de la mahomedani la evrei, de la neoprotestanţi la… atei! Niciunul dintre aceşti oameni poate fi obligat să asculte slujba unui alt cult religios! Pe de altă parte, frumuseţea slujbei din biserică, a închinăciunii, a rugăciunilor către Dumnezeu constă tocmai în intimitatea acestui act şi nu facerea din acesta a unui spectacol! Şi nu în ultimul rând- faptul că mulţi oameni, duminică dimineaţă se odihnesc (este ziua lor de odihnă) şi acest drept nu le poate fi luat de nimeni, nici măcar de Sfânta Biserică! Iar cât priveşte poluarea sonoră, aceasta nu este valabilă numai între anumite ore, în cazul unor asemenea transmisiuni ca la fotbal- minut cu minut- ea este interzisă, oricând, în timpul săptămânii, dar- mai ales- duminica!
Încă o dată, plecăciune şi apreciere pentru conducerea Episcopiei, a Protopopiatului Călăraşi care s-au autosesizat şi au luat, în taină, cu decenţă, măsurile necesare, iar în Călăraşi s-a făcut… linişte!
Desigur, avem o problemă şi cu nunţile de romi, cu manelele, dar şi astea pot fi rezolvate dacă, de exemplu, autorităţile (de la Poliţie la Primărie) ar reacţiona cu tot atâta eleganţă, decenţă şi înţelepciune cum ne-a demonstrat şi dec data aceasta că poate face Biserica Ortodoxă Română! Cinste ei!…