Norul neobişnuit văzut deasupra Bucureştiului… A fost de origine artificială, fiind produs de tehnologia HAARP? E o coincidenţă că a fost doar cu o zi înainte de Ziua Naţională?

Pe 30 noiembrie 2019, înainte de Ziua Naţională, un fenomen spectaculos şi bizar s-a produs pe cerul Capitalei. Astfel, un nor cilindric, extrem de lung, a apărut în Bucureşti, în miezul zilei. Cei de pe pagina de Facebook Severe Weather Alert Romania spun că ar fi vorba de un nor tip „Stratocumulus volutus” (sau “roll-cloud” cum mai este denumit el în limba engleză).

Specialiştii nu ştiu sigur care este mecanismul formării acestui nor spectaculos, dar bănuiesc că e vorba de un aer cu o umiditate foarte mare, care se condensează şi creează norul respectiv.

Problema este însă alta: acest tip de nor nu este caracteristic României, apărând în regiuni tropicale cum este Australia. Atunci, ce caută acest nor la început de iarnă în Bucureşti? O fi produs de o instalaţie de tip HAARP? Tot ce e posibil; se ştie deja că acest gen de instalaţii militare pot modifica vremea (deşi, oficial nu se recunoaşte nimic). Dacă e vorba de o apariţie artificială a acestui nor, cu ce scop? A existat vreun interes ascuns? E doar o coincidenţă faptul că a apărut cu o zi înaintea sărbătorii de la 1 decembrie? De ce a apărut la Bucureşti şi nu în altă parte (ca, de exemplu, Buhuşi)? Pentru a fi văzut de cât mai multă lume şi, astfel, a se transmite un „mesaj”?

Acestea sunt doar câteva întrebări, pentru care cu greu vom putea căpăta un răspuns prea curând…