Noua Securitate nu are prea multă imaginație! Scandal! VALIZA!… DRAGNEA!… ȘI… ȚĂRANU’!…

POVESTEA RUSULUI NEGRU – ÎN ALTĂ… HAINĂ!…

Despre faptul că serviciile noastre secrete au devenit dependente de serviciile americane, nu mai este nevoie să o spui public, ori să încerci să aduci probe, în condițiile în care însuși președintele României a recunoscut că el a decis s-o “sugă” la “licuriciul cel Mare”! Care licurici și-a introdus metodele lui și în spațiul autohton!…
Vă reamintim povestea lui Ivan Ivanovici Ivanici care se întoarce în Rusia, după ce fusese plecat multă vreme în America, își caută prietenii, le povestește toate cele pe care le știau numai ei, dar niciunul dintre aceștia nu-l crede că este Ivan Ivanovici pentru că aceia care îl pregătiseră să îi ia locul respectivului cetățean rus, uitaseră un mic amănunt – noul Ivanovici era …negru! Aceste mici amănunte le scapă, în general, “băieților cu ochi albaștri” de peste “gârla cea mare” cum i se spune oceanului, pe de altă parte probabil că nici nu-i prea interesează câtă încredere au sau nu au oamenii din România în toate scenariile care se pregătesc! Dar ele sunt scoase la lumină, iar românii aproape că sunt forțați să creadă că sunt atât de proști încât să pună botul!

NOUL CAZ… VALIZA… DRAGNEA… ȘI ȚĂRANUL…
ȚĂRANUL CARE S-A DUS LA O ASOCIAȚIE DE PRESĂ, NU LA O TELEVIZIUNE, NU LA UN ZIAR!…


Acesta este ultimul exemplu de prostire pe față în proiectul care se duce, evident, pentru distrugerea Partidului Social Democrat cel mai puternic din Europa, cel puțin din punctul de vedere al ultimelor rezultate la vot!
Am spus-o de mai multă vreme este un adevărat război pentru ca social-democrații din România să ajungă și ei în fundul găleții, așa cum se întâmplă cu toți social-democrații din Europa! Iar pentru asta nu se precupețește niciun efort, chiar dacă, după cum se vede, lucrurile nu au corespuns așteptărilor băieților cu ochi albaștri!
Valiza descoperită(?) pe un cîmp de un țăran în care se găseau documentele menite a-l băga drept la pușcărie pe Liviu Dragnea a generat atât de multe comentarii, neîncredere, semne de întrebare care demonstrează că românii nu sunt, totuși, atât de proști!
Iată două puncte de vedere senzaționale care demonstrează acest lucru!

VALIZA E PE CÂMP, URA DRĂGUȚA MEA, VALIZA E PE CÂMP!

Ei bine, abia la vârsta asta mi-am dat seama de însemnătatea valizei în presa românească. Valiza și groapa! Pe când m-am apucat eu de trebăluit prin cămările bunătăților de presă, prin valize se înghesuiau chinezi tranșati de Triade, dar și bani scoși din camată de lumea interlopă către clasa politică, pentru candidatul mai șpăgos. Tot cu valiza se de-valiza averea statului.
„Vulpea” pour les connaisseurs, adică Vrigil Ardelean, pentru diletanți, șeful de la „doi ș’un sfert”, carevasăzică, s-a dus la Cotroceni, la înscăunarea lui Traian Băsescu, cu două valize pline cu documente împotriva oamenilor opoziției, ca să-și aducă umila contribuție la consolidarea statului de drepți, precursorul statului paralel, ce-a fost taman înainte de statul de Teleorman, cu capitala la Grația! Așa, ca să n-o mai lungim, au fost multe valize, una din ele – „Afacerea Valiza” – i-a adus trei ani cu executare lui Gigi Becali, și el, un mare țăran la origine, propășit ca latifundiar.
Până acum, însă, valiza nu a fost legată de vreun câmp fizic, ci doar de unul metafizic, valiza fiind simbolul maxim al cocalarului din politică, al brânzovenescului din parlament, al dandanachelui din ministere, dar și al mărgelatului din lumea interlopă, sau al manciurianului din Dragonul Roșu. Pe câmp, s-avem pardon, au existat documente de mare colecție, în groapa de la Berevoiești. Unde, tot așa, niste țărani s-au impiedicat cu plugul, ca de Tezaurul de la ruși, de mai multe tone de hârtii, duse cu camionul și îngropate de Securitatea lui Ceaușescu, care încă actiona în SRI-ul lui Ion Iliescu. De unde se vede că, tăranul român nu s-a născut numai poet, frate cu codru, cu râul, cu ramul, ci și cu documentul ultrasecret al serviciilor. Așa s-a nativizat si expresia: țăran sa fii, noroc că ești! Iar la Berevoiești a fost primul Leaks din istoria neamului, pe când Assange nici nu visa la Wikileaks, ci se juca cu lipiciosul în țărână! Revenind la Teleorman și Rise Project, vorba cântecului: Cine-a pus valiza-n drum, ăla n-a fost om nebun! Deci, ce avem noi aici?! Un țăran, ca toți țăranii de la Bobâlna încoace, umbla teleleu pe câmp, mă rog, după unele izvoare, prin fund de curte, și dă peste o valiză. Un geamantan, colea! Nici măcar troller… O gioarsă. Tăranul însă, în țărănia lui, în loc să ignore produsul câmpului, s-apucă de cules – adică, face ce știe el mai bine. Și depănușează valiza de documente! Alfabetizat fiind de Nea Nicu Ceașcă – google it!, for millennials – țăranul nostru dat naibii deduce pe loc ce nici DNA n-a putut vreodată, legatura ombilical-jejuno-ileonară dintre Liviu Dragnea și Tel Drum! Ș-uite așa, valiza-n drum, ne scoate la Tel Drum! Tăranul, însă, putred de deștept, nu s-aruncă, așa, ca prostul, să duca valiza la DNA. Te pui cu te’n’drum! El știe din vorbă-n vorbă, din ciripitul păsărelelor, din întrega tradiție orală, din bătrânii satului, că Rise Project e, nene, treabă adevărată! Adevărăciune, bunăciune! Restul presei nu se pune, că n-ai ce! Așa că țăranul face ce-au facut și înaintașii lui, de la Badea Cârțan, și ia drumul Bucureștilor, tocmai hat, de la Teleorman, de pe câmpul cu valize și gropi de dat în ele… Cu chiu, cu vai, ajunge în Capitală, dornic să-i dea la mustață devalizatorului numarul 1 al țării, asupritorul poporului de la Videle la Alexandria și în împrejurimi, cât vezi cu ochii! Bineînțeles, întreabă primul polițist care-i răsare (n.n. – rise, în engleză, pentru cine nu s-a prins din prima) în cale, strângând valiza în brațe: neică, că te văd așa mai frumos cu uniforma asta, unde e Rise Project? Polițistul, bouche-bee! Noroc că trecea p-acolo chiar un imens anchetator de la RP căruia i se cam paru cunoscută valiza „din dotare” de-o îmbrățișa țăranul, cu-n semn distinctiv pe ea: o mare cruce albă, înconjurată de-un cerc! Punct ochit, punct lovit!
Ce mai tura-vura, documentele ajung la destinație, țăranul face cale-ntroarsă, ăia de la servicii își recuperează GPS-ul din valiză, jurnalistul predă echipamentul, toata lumea fericită, și-au trăit așa fericiți, până la adânci bătrâneți, și dacă n-ar fi pe Facebook, nu s-ar povesti… Aici, însă, se rupe filmul! Cică nu erau documente în forma aia fizica de documente A4 pe care le știu toți proștii. Documentele sunt pe hard disc, și încă vreo 65 de gigabiti, care hard disc era în valiza de pe câmp, iar valiza nu era laptop, așa că nici țăranul nu era chiar țăran, ci țăran d’ăla de știe cum e treaba cu hard discul… Țăran d’ăla d’al lui Coldea! Bine, acu’ să vedem și docomentele! Hai cu Livuță! (Bogdan Comaroni, CorectPolitics)

PRIM-SOLIȘTI ÎN OPERA ANTI-DRAGNEA

Într-o schiță, Teodor Mazilu are o scenă care poate fi socotită un fel de apogeu al cinismului. Un personaj îi dă prietenului său cu o sticlă în cap. Acesta se prăbușește, iar agresorul se apleacă asupra lui și îl întreabă:
– Te doare rău?
Cam așa se întîmplă și cu Liviu Dragnea, devenit un soi de inamic public. Unii îl urăsc pentru că-i vor locul, dar cei mai mulți pentru că așa scrie la ziar sau așa zic jurnaliștii la televiziune. Mai zilele trecute o domnișoară cu 15 kilograme și cam de tot atâta școală l-a întrebat ceva, a suta oară, ceva despre condamnare. Adevărul este că Dragnea și când merge pe stradă și când doarme și când sună telefonul nu aude decît ”condamnare” și ”pușcărie”. Și, ca orice om sătul și scos din pepeni, a scăpat și el caii din hățuri. Într-un fel, aș zice că așa-i trebuie! Prea nu învață nimic din aceste întrebări și agresivități ale jurnaliștilor dirijați de tabăra adversă. Se consideră abil, dar se aruncă mereu cu capul în zid. Iese din biroul său de la Cameră și se avântă ca un chior în cârdul de jurnaliști care nu-l întreabă decât despre condamnare și despre pușcărie. Este ca și câinele bătrân și prost care se aruncă pe niște pisici care îl zgârie pe bot. Să fie sănătos. Un politician cu puțină minte și experiență ar elimina aceste coliziuni programate de prin redacțiile controlate de adversari. Ei bine, după ultima răbufnire, a urmat protestul presei. Liviu Dragnea a luat-o razna! Urmează imagini care vă pot afecta emoțional! Omul s-a isterizat nițel la aceeași mușcătură de cățelușă arțăgoasă. Liviu Dragnea nu este nici lapte și nici miere când orice mișcare a sa este legată de condamnare și de pușcărie. Oricare dintre noi ar fi probabil la fel. Ar avea aceeași reacție. Este imposibil să reziști dacă și clanța de la cameră are agățat un bilet cu ”coruptule”, iar frigiderul, cînd îl deschizi, sună ”coruptule, coruptule” iar din bazinul wc un Michiduță strigă și el :
– Pușcărie, pușcărie!
Încercați același lucru cu prieteni apropiați sau cu Iohannis, cu Hellvig, cu Orban, cu păpușile din PNL sau cu Augustin Lazăr. Să vedeti cât rezistă!
Sâmbătă, toată ziua, presa din România l-a tocat pe Dragnea pentru că a pierdut controlul după două întrebări ca două ghiare vârâte în ochi. S-a terminat scandalul cu răbufnirea nervoasă și cu ”imaginile care vă pot afecta emoțional ” și pe televiziuni și site-uri a început să circule știrea că Rise Project a primit de la un nea Gheorghe o geantă cu documente. Nea Gheorghe din județul Teleorman a găsit prin curte sau prin bălăriile grădinii sale o geantă cu documente de la Tel Drum.
Mail-uri, facturi, fotografii, facturi, agendă telefonică în care apar toți corupții celebri etc. Nu știm dacă printre documente se află și conturile lui Dragnea sau cele ale lui Traian Băsescu și Elena Udrea, ale lui Florian Coldea sau George Maior! Măi să fie! Colegii de la Rise Project prea ne cred proști pe toți. Numai pentru ei câini umblă cu documente de la fisc și de la SRI agățate de coadă. Nici măcar nu-și imaginează că povestea cu teleormăneanul care se duce tocmai la Rise Project este imposibilă. N-a auzit niciodată de ei și trei sferturi din presa română nu știe unde îi găsește, deși au un sediu oficial, ușor de găsit. Toată povestea cu găsitorul sună ca o minciună gogonată a lui Liviu Dragnea din campania electorală! Fac parte dintre cei care i-au admirat pe jurnaliștii reuniți în gruparea (asociația) cu acest nume, finanțată mai mult de peste hotare decât din România. Când un ziarist nu vrea să spună de unde are un document spune că l-a găsit în cutia poștală sau pe stradă. Sau i l-a dat un prieten, afectat de respectivul caz. Rise Project ne trimite la un teleormănean și ne anunță, fără să fi apucat să parcurgă documentele, că acestea îl descalifică pe Liviu Dragnea. Mama mia, intuiție genială, nu investigație grijulie! Sună bombastic și comic. Povestea cu afacerile și casa din Brazilia, subiecte tocate și umflate tot de Rise Project m-au dezamăgit pentru simpul fapt că după tot tărăboiul, după implicarea DNA și a autorităților din Brazilia nu ne-au putut arăta nici măcar o coadă de câine aparținând lui Dragnea, necum case, afaceri, conturi și amante. N-au probat că există și nici nu ne-au convins că nu există. Au jucat și ei doar un rol în marea diversiune de terfelire a lui Dragnea și gata. Au trecut la povestea Belina, pe care au feștelit-o mai repede, sperând că această geantă cu documente îi va scoate din încurcătură.
Nu știu ce conține geanta. Încă nu știu nici cei la Rise Project deși au anunțat marea cu sarea. Nu aveau când să le parcurgă și să le verifice. S-ar putea să fie adevărate ca și documentele de la Berevoiești, fără a fi esențiale. S-ar putea să fie secundare sau să nu-l demoleze pe Liviu Dragnea. Nu știm. Fie Rise Project a dat lovitura și a primit mai multe documente decât DNA-ul, SRI-ul și SPP-ul la un loc, fie s-a aruncat într-un nou scandal cum a fost cel legat de afacerile din Brazilia și în care n-au probat nimic. Dacă geanta nu-l descalifică definitiv pe Liviu Dragnea, atunci sigur face din Rise Project doar o asociație folosită din străinătate pentru diverse diversiuni politice în România. S-ar duce definitiv pe apa sâmbetei imaginea de grup de investigații serios și profesionist! Mai ales, dacă ”Teleormanleaks” se termină cu un fel de ”Teleorman shit”. (Cornel Nistorescu- Cotidianul.ro)

SERVIM DRAGNEA LA VALIZĂ

Un țăran din Teleorman, într-o primă variantă, mergea pe un câmp din Teleorman. Mergea în căutarea timpului pierdut. Nu e vorba de romanul lui Proust, pentru că țăranul, după colectivizare, s-a certat cu francezul și, de atunci, nu și-au mai vorbit. Mergea ca să meargă, căci țăranul român nu stă niciodată locului. Nestând locului, a găsit o valiză. Firește, a predat-o la Rise Project, care e un fel de birou de obiecte de pripas, cu reprezentante în toată lumea, ca toți țăranii să predea inclusiv ce nu găsesc. În varianta a doua, țăranul și-a dat seama că e mai bine să găsească valiza pe proprietatea lui. În curte, la haznaua din fundul grădinii unde citește Viețile Sfinților și Filosofia Ezoterică Hindusă, în cămară, la saună sau în piață. Dar, indiferent unde ar fi găsit-o, știa că valiza tot la Rise Project trebuia să ajungă, ca să aibă și băieții ăia ce scrie.

DESCOPERIRI CU DEDICAȚIE

Ambele tâmpenii pot fi luate în calcul, pentru că elementul principal este valiza care conținea documente, fotografii, înregistrări și capturi din filmulețe cu oameni de la Tel Drum, mii și mii de informații despre care unii spun că ar fi sensibile, iar alții că ar fi niște idioțenii fără cap și fără coadă, ca anchetele din Brazilia despre Dragnea, care au dovedit nimic.
Am văzut și eu câteva poze. Nu-mi spun nimic. Nici măcar alea cu niște fete care stricau peisajul stând tolănite la plajă. Rise Project spune că nimic din valiza nu a fost descoperit de procurori când au facut perchezitii, în urma cu un an, răscolind inclusiv prin calculatoarele Tel Drum. Normal, pentru că numai Rise Project are norocul chior de a face investigații despre Liviu Dragnea, pentru a dovedi că acesta este chiar el și nu Dacian Cioloș sau vreo penelistă al carei exces de hormoni se răzbună sub formă de mustăcioară. Normal, pentru că doar Rise Project descoperă, pe bani mulți, foarte mulți, exact ce i se spune. I se spune Tel Drum, ei bine, Tel Drum descoperă. I se spune Dragnea, Dragnea descoperă.

DUNĂREA CURGE LA GALAȚI

Pe de altă parte, numai cei de la Rise Project au șansa extraordinară de a da peste țărani abili, care îi suna imediat cum găsesc o valiză. Nu sună la șeful de post, nu sună la vecini, nu sună la anti-tero că poate e vreo bomba, ci direct la o sursă a Rise Project. De ani de zile procurorii și judecatorii se dau de ceasul morții să descopere vreo sursă de-a jurnaliștilor, când scot la iveala cam tot ceea ce magistraților nu le place, dar țăranul român e mai iute la minte și, normal, mai norocos. Lui îi cad valizele peste gard, burdușite cu documente, cu facturi, cu agende de telefoane și cu informații din care rezultă că Dunărea curge la Galați indiferent cum ai așeza harta.

CÂND SOROS SE DĂ DE GOL

Țăranul român, adesea neștiutor de carte, fără a-l acuza sau jigni, de data asta s-a priceput să lucreze cu un stick de memorie, să-l deschidă și să parcurgă toate informațiile existente în el. Același țăran, după ce a citit documentele, și-a dat imediat seama că e vorba de afacerea Tel Drum – și, de ce nu? – că Dragnea este amestecat. De ce să sune el la DNA sau la orice Parchet? Nu, mai bine la Rise Project, că știu ei cum să procedeze ca toată lumea interesată, în cel mai scurt timp, să preia povestea și să se lanseze în teorii halucinante. Cea mai tare mi se pare cea potrivit căreia valiza a fost furată din casa lui Bădălău, iar de aici începe nebunia. De unde are Bădălău documentele, de unde toate înregistrările și cu ce scop le-a strâns? Îmi stă pe limba să întreb, dacă e adevărat, cum de au știut hoții în curtea cui să le arunce? Dacă greșeau adresa și nimereau în ograda unui țăran care are o relație normală cu Dragnea? Soros, termină cu prostiile. Te-ai dat de gol cât de prost ți-ai instruit oamenii în cadrul seminariilor.

SĂRIȚI CU INVESTIGAȚIILE

Unii spun că documentele ar fi un avertisment lansat lui Dragnea înaintea CEx, ca s-o lase domol cu remanierea cui nu trebuie. Ai naibii țărani, în ce conspirații se bagă ei. Bine, și cu pozele cu fete cum rămâne, că astea nu se remaniază? Pe cine să compromită prezența lor? Au aspect de doamne, mă rog, fiecare după cât a reușit, mai cu rochie lungă, mai cu bermude și tricou. Și? Aceeași tâmpenie și cu diploma de Bacalaureat a fiului lui Dragnea. Arată doar că a absolvit 12 clase și a promovat examenul. Compromițător, nu? Uite, am și eu o informație compromițătoare, dar nu știu în curtea cui s-o arunc, în așa fel încât să ajungă la Rise Project. Că Soros s-a ramolit rău și încurcă borcanele. Iar Liviu Dragnea nu e ăla, e altul. (Valentin Boeru – National)

VĂ INVITĂM ȘI PE DUMNEAVOASTRĂ SĂ COMENTAȚI!

Pentru că lucrurile sunt complicate rău de tot și pentru că semnele de întrebare sunt atât de multe, pentru că avem încredere în gândirea dumneavoastră vă invităm, acum să vă exprimați și dumneavoastră punctul de vedere în legătură cu faimoasa valiză!…

Departamentul Anchete