NOUTATE LEGISLATIVĂ – ŞI SORIN VRAJITORU A SEMNAT PENTRU MIERE, ALĂTURI DE CORNUL ŞI LAPTELE!

*Este un aliment benefic copiilor! * Dar şi (sau mai ales) o gură de oxigen pentru producătorii de miere din România!…

AŞA CUM A PROMIS, DEPUTATUL DE CĂLĂRAŞI SE IMPLICĂ ÎN PROBLEMELE DIN AGRICULTURĂ!
Încă din momentul în care a intrat în zona parlamentară, deputatul PSD Sorin Vrajitoru a promis că se va implica, chiar foarte mult, în problemele din agricultură, făcând parte din comisia Camerei Deputaţilor din acest domeniu. Iată, o primă iniţiativă extrem de interesantă aduce mierea pentru preşcolari şi şcolarii de la clasele I-IV.
Copiii preşcolari din grădiniţele de stat şi confesionale cu program normal de 4 ore, precum şi elevii din învăţământul primar de stat şi privat vor primi lunar 350 de grame de miere polifloră, potrivit unei propuneri legislative ce a fost semnată de trei sferturi dintre parlamentarii PSD.
Potrivit proiectului de lege, mierea polifloră va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, şi va proveni exclusiv din stupinele autorizate, scrie Mediafax.ro.
Parlamentarii semnatari au propus ca resursele financiare necesare să se asigure de la bugetul de stat, prin bugetul ministerului Agriculturii, iar pentru anul 2017 să se stabilească un plafon de 16.800.000 lei, sumele alocate rămase necheltuite urmând a se reporta pentru anul următor.
Propunerea legislativă modifică şi completează Legea nr. 509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional.
În expunerea de motive, semnatarii proiectului de lege precizează că prin Legea nr. 509/2006 se acorda gratuit miere de albine, în limita a 60 de grame/copil/ săptămână, dar că aplicarea acestei legi a fost suspendată în 2015 prin OUG succesive, motivul fiind lipsa finanţării.
Iniţiatori proiectului de lege sunt Doina Silistru (senator PSD), Alexandru Stănescu (deputat PSD) şi Ioan Dîrzu (deputat PSD).
Propunerea legislativă a fost semnată, în calitate de co-iniţiatori, de 152 de deputaţi şi senatori PSD, la care se adaugă deputaţii Cezar Preda (PNL) şi Calotă Florică Ică (ALDE) şi senatorii Tánczos Barna (UDMR), Hadârcă Ion şi Iriza Scarlat (ALDE) şi Baciu Gheorghe (PMP).

„O GURĂ DE SĂNĂTATE – PENTRU COPII! ŞI O GURĂ DE OXIGEN – PENTRU PRODUCĂTORII ROMÂNI!…”
Acestea sunt mărturisirile lui Sorin Vrajutoru, unul dintre semnatarii acestui proiect de lege care, desigur, mai are de parcurs câteva etape, dar care va deveni, probabil, o soluţie atât pentru sănătatea copiilor dar şi pentru „sănătatea” producătorilor români de miere de albine, atât de opresaţi de şmecheriile străinătăţii, în ultimii ani!…