Nu e o controversă! SFÂNTUL ESTE SFÂNT ȘI FĂRĂ APROBAREA BISERICII!

*Nu vă încărcați de ridicol, stimați conducători ai BOR ! *Poporul l-a declarat sfânt, de multă vreme!…

O SITUAȚIE JENANTĂ PENTRU BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ!

Abordăm acest subiect pentru că am fost, de multă vreme, promotori ai acestei idei pe care am susținut-o și în emisiuni de televiziune, ba chiar și în ediții speciale: Canonizarea părintelui Arsenie Boca este o obligație din partea bisericii! Din partea românilor! Altfel, în realitate românii l-au generat drept sfânt, numele său acceptat fiind de “Sfântul Ardealului” !
Este motivul pentru care, în fiecare zi, mii de oameni se îndreaptă către locul de odihnă veșnică al celui pe care îl recunosc drept un adevărat sfânt! Mai greu este cu respectivii conducători ai Bisericii, cei care s-au făcut că plouă, ani de zile iar acum când lucrurile au început să ia o anumită încărcătură emoțională, s-au dat cu poporul! Dar nu definitiv, desigur, pentru că așa se întâmplă pe la noi – îl canonizezi și-l faci sfânt pe un domnitor care, de-a lungul timpului, a făcut toate păcatele lumești, fără ca asta să te deranjeze, și bravo lui că le-a făcut, dar cum de nu și-a pus biserica toate aceste probleme atunci când l-a declarat sfânt, în timp ce pentru un om pe care toți românii îl consideră sfânt tu, conducător al acestei instituții care are foarte mulți credincioși (iar asta nu datorită conducătorilor actualei bisericii, să fim bine înțeleși), te faci că plouă și tragi de timp!
Iată în ce situație ne aflăm, astăzi:

CE MESAJ A TRANSMIS PATRIARHIA ROMÂNĂ

Arsenie Boca, părinte ieromonah, teolog și artist plastic ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop. Datorită personalității sale, la mănăstire veneau mii și mii de credincioși, motiv pentru care a intrat în atenția Securității. Părintele a fost unul dintre martirii gulagului comunist. Mulți dintre credincioși sunt de părere că Arsenia Boca a fost cel mai mare duhovnic român al seculului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop, Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini.
Arsenie Boca a pictat biserica din Drăgănescu (la 25 km de București), precum și Icoana Maicii Domnului cu Pruncul din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București.
Dar controversele continuă. Osemintele părintelui Arsenie Boca nu vor fi mutate de la Prislop la Catedrala Mântuirii Neamului, așa cum s-a vehiculat printre credincioși. Discutăm deja despre cea de-a doua amânare în cazul celui supranumit ”părintele Ardealului”. Canonizarea, care ar fi trebuit să aibă loc pe 28 noiembrie, a fost și ea amânată, conform informațiilor Antena 3.
Înalții oficiali ai Bisericii Ortodoxe Române (BOR) au dezmințit informația conform căreia osemintele lui Arsenie Boca vor fi mutate la Catedrala Mântuirii Neamului.
Procesul de canonizare a început în urmă cu peste doi ani. ”E o analiză amănunțită, care e departe de a se fi terminat”, a anunțat purtătorul de cuvânt al BOR.

PROCESUL DE CANONIZARE, UNUL LUNG ȘI DIFICIL!

Procesul de canonizare este ultima fază în cadrul procesului de recunoaștere a sfințeniei unei persoane în Biserică. În cadrul Bisericii Ortodoxe acest proces se mai numește și proslăvire. În cazul Bisericii Catolice, procesul de canonizare urmează după procesul de beatificare, după ce este recunoscută și a doua minune, după același procedeu folosit la beatificare.
Fericitul este declarat „Sfânt” într-o liturghie publică solemnă de canonizare și cultul său este extins peste tot unde există o comunitate de credincioși; se stabilește, de asemenea, și o dată în calendarul liturgic general în care se va face memoria acestui nou sfânt (poate coincide sau nu cu cea de la beatificare).

VA FI CANONIZAT PĂRINTELE ARSENIE BOCA PE 28 NOIEMBRIE 2018?

Florian Bichir a anunțat duminică seară pe postul B1 TV că Părintele Arsenie Boca urmează să fie canonizat de Biserica Ortodoxă Română, prima celebrare a sa urmând să fie făcută pe 28 noiembrie 2018, cu doar câteva zile înainte de inaugurarea Catedralei Neamului. Data este aleasă simbolic, duhovnicul de la Prislop murind la 28 noiembrie 1989. Numele de sfânt va fi Sfântul Arsenie de la Prislop.
Procesul de canonizare a început în urmă cu peste doi ani, când Comisia a început să strângă informații despre munca și opera duhovnicului.
Florian Bichir nu a făcut întâmplător acest anunț, el fiind, alături de Romeo Petrașciuc și Raluca Toderel, coordonator al lucrării ”Părintele Arsenie Boca în Arhivele Securității”, trei cărți de documente inedite din arhivele CNSAS. Acestea au fost singurele volume cu valoarea științifică acceptate și cercetate de Comisie.
Raportul Comisiei de canonizare, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, va fi supus aprobării Sfântului Sinod în următoarea sa ședință.