NU-I PACE SUB MĂSLINI! FILIPESCU – ACUZAT!… A VOTAT INVERS DECÂT PARTIDUL!

*Nu participă la momentele importante de la nivelul conducerii centrale! *Filipescu se apără!…

Iar am avut dreptate!…
Într-adevăr, am fost singurii care am scris, de-a lungul anilor, despre situaţia tot mai încordată din organizaţia judeţeană a liberalilor călărăşeni. O instituţie care, de-a lungul anilor, a fost foarte puternică la nivelul judeţului şi, mai ales, a dispus de o unitate generată şi de modul în care s-a jucat politic, în toată această perioadă. Practic, PSD a fost scos din joc, prin diverse metode care i-au ţinut pe sociali democraţi departe de deciziile importante la nivelul judeţului. Ceea ce nu s-a mai întâmplat după ce PSD Călăraşi s-a trezit şi a început să devină extrem de activ! De atunci luptele între Filipescu şi Iliuţă, pe de-o parte Filipescu şi Drăgulin – pe de altă parte, Iliuţă şi Drăgulin – nu în ultimul rând au generat biserici şi bisericuţe care, la rândul lor, au promovat situaţii extrem de controversate. Iată, în ultimele zile, chiar când se apropia mult aşteptata întâlnire de la nivel central a liberalilor, am primit mai multe informaţii care aduc acuzaţii directe lui Filipescu!
* Mai precis, el este acuzat pe de-o parte pentru că a votat împotriva dorinţei primarilor liberali care solicitaseră conducerii parlamentarilor să voteze în favoarea respectivei legi care avantaja primarii, indiferent de originea lor politică.
* Pe de altă parte, după ce la nivelul organizaţiei judeţene s-a votat luni într-un anumit fel, la întâlnirea de marţi s-a votat, de către Filipescu, invers decât organizaţia judeţeană!
* Nu în ultimul rând, cei din interiorul partidului erau foarte nemulţumiţi de faptul că Filipescu ar fi plecat din şedinţă, imediat după vot, el nefiind prezent la dezbaterile unde trebuiau să fie exprimate punctele de vedere!
Toate acestea, la un loc dovedind că Filipescu s-a îndepărtat de linia PNL!

FILIPESCU – RĂSPUNDE!
Firesc, l-am contactat şi pe fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, actualul senator de Călăraşi, Răducu George Filipescu, solicitându-i punctele de vedere în legătură cu aceste acuzaţii! Le-a luat pe rând:

„M-AM ABŢINUT LA VOT, NU AM VOTAT ÎMPOTRIVĂ!…”
„Eu la legea pensiilor m-am abţinut, nici de cum n-am votat împotrivă pentru că am considerat că singurul element e constitutivitatea şi nu pensii speciale. Am spus în repetate rânduri că sunt în stare să resping şi propria mea pensie specială pentru că nu sunt de acord cu aşa ceva. Şi-n acelaşi timp, asta nu este nimic altceva decât o momeală dată pentru primari. Pentru că era vorba despre o sumă extrem de mică, care nu mi s-a părut relevantă.”

„AM VOTAT AŞA CUM ERA CORECT!…”
„La Bucureşti, organizaţia, după părerea mea, că nu am fost acolo, a fost în necunoştinţă de cauză, pentru că în statut spune foarte clar că preşedinţii de organizaţii, ceilalţi, înafara preşedintelui organizaţiei judeţene, pot fi sancţionaţi sau demişi cu jumătate plus unu, numai preşedintele organizaţiei judeţene poate să fie demis cu două treimi. Mie mi se pare irelevant şi incorect ca unii să fie demişi cu jumătate plus unu şi alţii cu două treimi. În acelaşi timp, partidul ăsta trebuie să se pună pe picioare. Ca să se pună pe picioare trebuie să existe şi un acord. Dacă noi stăm acuma la mâna tuturor şi nu o să facem niciodată două treimi înseamnă că ne găsim în aceeaşi bancă. Eu am fost şaisprezece ani de zile preşedinte cu normă de sănătate plus unu şi nu mi-a fost teamă că o să vină cineva să mă dea jos cu jumătate plus unu şi să mă acopăr neapărat cu două treimi. Cine vrea să muncească n-are teamă de aşa ceva şi cine este serios şi are organizaţie puternică n-are de ce să se teamă de acest proces.”

„AM PLECAT DIN MOTIVE PERSONALE, DE FAMILIE!…”
„După ce biroul executiv general ia o decizie, dezbaterile din Consiliul Naţional au şi ele rolul lor, dar nu mai pot fi la un moment dat decisive atâta timp cât această hotărâre a trecut cu patru voturi împotrivă şi patru abţineri, restul au fost pentru. Iar eu am avut, efectiv, o problemă de familie. Nu am plecat intenţionat. Nu m-am temut, am ridicat mâna, am primit cu o oarecare reţinere varianta asta cu două treimi pentru că nu mi s-ar părea normal să apară nişte răzbunări personale, dar nu cred că se va întâmpla treaba asta, pentru că Biroul Executiv e format din oameni care sunt, zic eu, într-un oarecare echilibru. Nişte frământări există şi ca atare a apărut şi această discuţie… ”